Минах през дупка с байк без амортисьор - brain damage?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Минах през дупка с байк без амортисьор - brain damage?

Мнениеот ZlatnataChovka » Чет Юни 17, 2010 5:25 am

Здравейте,

Един със сигурност тъпо звучащ въпрос, но след неколкодневно обмисляне, реших да си позволя да попитам по-препатилите от мен. В момента съм в Бостън. Карам едно колело, което ми дадоха за един месец, докато съм тук - но без никакъв съспеншън въобще. Миналата седмица пътувах с него в много проливен дъжд - и минах през една дупка, пълна с вода - дори не се виждаше, но ме раздруса много рязко, за малко да се пребия на улицата.

В следващите дни ми направи впечатление, че ме наболява глава от време на време.
И се притесних да не съм си създал някой по-сериозен проблем.

Ако някой има подобни истории и може да каже нещо от опит, ще съм благодарен. Мерси :)
Луд съм! Аз, ако не бях луд, до сега да съм откачил...
Аватар
ZlatnataChovka

Рейтинг: 1306

Re: Минах през дупка с байк без амортисьор - brain damage?

Мнениеот LyuboKolev » Чет Юни 17, 2010 5:42 am

Колега, за всеки е индивидуално. Ако не си добре иди на лекар. Няма общи рецепти за "след минаване през дупки". Поздрав от мръсна България (София).
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот ZlatnataChovka » Чет Юни 17, 2010 5:44 am

Ами, мръсна, обичам си я и искам скоро да си идвам :)

Като цяло съм добре, доста четох за проблеми, просто ме наболява леко глава от време на време - много леко, но по принцип нямам такъв проблем изобщо и никога, което ме кара да мисля, че има връзка.

В америката нали знаете как се ходи на лекар - по-скоро трудно, затова питам, ако и някой друг си е разтрисал главата (без да я удари) и е изпитвал да го наболява после...

Знам, че звучи тъпо ама, неволя.
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот v.zarev » Чет Юни 17, 2010 10:49 am

От раздрусването може да се е получило нещо като сътресение при удар. При удар по кратуната или рязкото й клатене съм получавал подобни оплаквания, но са ми минавали за ден два. Ако не се чувстваш комфортно отиди на лекар!
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот teodorchy_sofia » Чет Юни 17, 2010 1:32 pm

Не мисля, че може да ти има нещо на главата от раздрусване (поне аз така го разбирам).
Ако е било само на момента, няма да се повтори, а и е нормално да ти се раздрънка мозъкът. :D
Сериозно, обаче, ако не се чувстваш добре отиди на лекар.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот did » Чет Юни 17, 2010 2:55 pm

Ако нямаш наистина сериозни оплаквания, не ходи на лекар.

Изследванията, с които би се разбрало какво точно ти има, струват толкова, че след ходенето на лекар главата ще те боли още повече.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ZlatnataChovka » Чет Юни 17, 2010 7:05 pm

Мерси за всички отговори до тук, момчета! Ще следя положението за сега:)
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот daf4ov » Пет Юни 18, 2010 1:39 am

Размътил ти се е мозъка,колкото и смешно да звучи си е така.
Почивай си повечеко,наспи се хубаво,и недей консумира много алкохол,даже ако можеш няколко дена не консумирай изобщо.

Лятото на 2009 паднах много лошо с колело(от абубака) и си ударих главата в земята.Загубих съзнание за много малък период от време.Боля ме зверската главата дни наред и постепенно изчезна.Не бях ходил да търся специализирана помощ,само при личния лекар ходих,и точно това ми обясниха как се се е размътил мозъка.Общо взето ми казаха да не правя нищо което изисква акъл-да си почивам,също това число,да не се показвам на слънче,да не пия,да не пуша.Да наблюдавам дали главоболието се премахва...
Така че общо взето както ти споменах почивка му е майката,ако имаш възможност разбира се :)

Желая ти успех и премахване главоболието.
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Yavkata » Пет Юни 18, 2010 5:32 am

Много по -вероятно АКО попадането в дупката е свързано с главоболието ти, е да се касае за леко захапване , прищипване или компресиране на нервчета в областта на врата. В самата глава няма какво да се повреди( по точно от такова натоварване). Гръбначния стълб играе в случая ролята на амортесиор. Ако си имаш някакви стеснени междудискови пространства е възможно да се стигне до прищипване на нервче или до травмирането му и от там до възпаление. Индикацията ще е също усещане за главоболие, особено в тилната област.
Естествено е много вероятно да няма връзка между друсването и главоболието и то да се дължи или на по -голямо количество бира и уиски вечерта или примерно на мозъчен тумор.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот ZlatnataChovka » Пет Юни 18, 2010 6:06 am

Мерси за съветите, полезни са - и се радвам, че имам тази подкрепа, че на моменти доста се замислям, ама дано отмине. То е леко, но се усеща, че не съм точно както преди това.

От друсването е възможно да се получи камшичен удар в мозъка и той да се удари отвътре, защото това колелото е без амортисьор, с тънки гуми - и явно тая дупка е била много рязка, при което просто твърде изведнъж пропада предната гума и отново се качва извън дупката и "друсването" си беше сериозно.
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот Daniel Panev » Пет Юни 18, 2010 8:20 am

ZlatnataChovka написа:От друсването е възможно да се получи камшичен удар в мозъка и той да се удари отвътре, защото това колелото е без амортисьор, с тънки гуми - и явно тая дупка е била много рязка, при което просто твърде изведнъж пропада предната гума и отново се качва извън дупката и "друсването" си беше сериозно.

Ако се беше получил въпросния камшичен удар щеше да изпаднеш в безметежното състояние, което в някои спортове е познато с абревиатурата KO... И със сигурност щеше да разбереш, че ти се е случило :D
Много на сърце си я слагаш тая прозаична случка - чети и дишай по-леко и си носи новите дрехи, пък и така или иначе мозъчните увреждания са необратими :beer:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот ZlatnataChovka » Пет Юни 18, 2010 8:46 am

Е, дано ;) Защото ми трябва малко повече брейн демидж да мисля по-малко за жени и да се чудя по-малко какво може да ми е станало и повече да карам ;)
Аватар
ZlatnataChovka

Назад към Общ форум