ами мисля, че забраниха продажбата на обувки втора ръка .... но още има магазинчета където на по-закътанко са изложени обувчиците.
- Код: Избери целия код
Забранени за продажба са обувките
втора употреба, личното бельо, дрехи за деца до една година и банските костюми. "Едни обувки се дезинфекцират много по-трудно - да вземем например гъбичките - те са доста упорита инфекция. Освен това обувките задължително се деформират по крака на човека, който ги е носил. Следващият, който ще ги обуе, може да пострада точно заради тази деформация. Понеже няма единен европейски документ по този въпрос и той се решава на национално ниво, ние решихме, че така е най-удачно", казва д-р Ефталия Кирилова, държавен експерт към дирекция "Обществено здраве" на МЗ. Тази наредба обаче масово се нарушава. "Търговците си гледат своя интерес", обяснява тя.
за София конкретно незнам магазини, аз и за Пловдив незнам много ама това е друга тема. Все пак гардероба ми е пълен с такива неща .. панталони, ризи, тениски, пуловери .. якета и т.н. Една от последните ми придобивки е ...

+ риза с драконче за 12 лв. Купих си много запазена/може и да е нова/ спортна тениска от тези новите материи някаква беше, за 5 лв ...
има и раници ... но трудно се намират качествени и точно "deuter trans alpine 30" едва ли ... в тези магазини изскачат разни неща, ама не е концерт пожелание ...
имам един приятел, който редовно обикаля и търси определени марки (casual или хулигански или незнам как там им викат ...) и той ми е казвал, че най-големите му удари са от разни малки квартални магазинчета, където в калaбалъка се появяват разни мега турбо хитове.
с две думи: няма точна рецепта за пазаруването от secondhand магазинчетата и там има каквото има, а не това което на нас ни се иска.