магазини втора ръка, къде в София

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

магазини втора ръка, къде в София

Мнениеот d.panayotov » Чет Юли 08, 2010 5:38 pm

Къде в София има магазини за употребявани спотрни стоки? Но ме интересуват магазини, където може да изпане нещо читаво. В смисъл кои са най-вероятните места, където има шанс да си намеря хубава чанта или пък дрехи от типа на непромокаемо яке с изсдължена задна част за колоездачи. Даже конкретон да си попитам- има ли шанс в такива магазини да намеря стоки от типа deuter trans alpine 30?
Бай Митак веломаниак :D
Аватар
d.panayotov

Рейтинг: 1210

Re: магазини втора ръка, коде в София

Мнениеот azze » Чет Юли 08, 2010 5:44 pm

Не се знае на какво можеш да попаднеш в магазин втора ръка.Сред старите дрехи има такива,които са много запазени и качествени,а има и чисто нови.(майка ми взе от магазин втора ръка чисто ново сноуборд яке Special Blend с някакъв дребен дефект в подплатата за 16-17 лева)Струва си да погледнеш в някой голям магазин като "Мания" примерно.Има такъв на бул. Джавахарлал Неру в Люлин.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Re: магазини втора ръка, коде в София

Мнениеот d.panayotov » Чет Юли 08, 2010 7:19 pm

Мерси за отговора. Ако има и други мнения по темата ще съм ви благодарен.
Бай Митак веломаниак :D
Аватар
d.panayotov

Рейтинг: 1210

Re: магазини втора ръка, къде в София

Мнениеот Бляд » Сря Юли 14, 2010 9:03 pm

Днеска (неслучайно) попаднах на такъв магазин. Намира се на ул. Поп Богомил. Като идваш от пл. Лъвов мост, на първата пряка завиваш в ляво. Магазинчето се намира на около 100м. по навътре в дясно. Личи си - гараж с колела отвън. Собствениците явно се стараят в избора си. Хубави неща на топ марки, чудесно запазени и на добри цени. Самите собственици карат колело и изборът от подходящи за нас неща е доста сериозен. Основно дрехи. :agree:

едит: Аз взех обувки Shimano MT30 за 60лв. при това с парчето на тях. На практика са нови. Казаха обаче, че това са редки попадения.
Аватар
Бляд

Рейтинг: 1267

Мнениеот Shady™ » Чет Юли 15, 2010 4:27 pm

А само на мен ли ми се струва или на такива места има само за ХС/АМ/ROAD екипировка..Нищо за DH/FR ?
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Чет Юли 15, 2010 8:20 pm

Тук в Сливен, в един подобен магазин /Мания/ само парцали и дрехи, които имам чувството, че са пета употреба :boggled:
А за обувки не е ли рисковано? Ако някой с гъбички или други болести по краката :dontknow:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот v.zarev » Пет Юли 16, 2010 9:54 am

За гъбичките в обувките ефикасен метод е 1-2 % формалинова баня за десетина минути. После се измиват много добре и се изсушават пак добре. :beer:

Това само за неодушевени предмети, ако си мазнете краката няма гаранция какво може да ви се случи.
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот bio » Пет Юли 16, 2010 10:00 am

ами мисля, че забраниха продажбата на обувки втора ръка .... но още има магазинчета където на по-закътанко са изложени обувчиците.
Код: Избери целия код
Забранени за продажба са обувките

втора употреба, личното бельо, дрехи за деца до една година и банските костюми. "Едни обувки се дезинфекцират много по-трудно - да вземем например гъбичките - те са доста упорита инфекция. Освен това обувките задължително се деформират по крака на човека, който ги е носил. Следващият, който ще ги обуе, може да пострада точно заради тази деформация. Понеже няма единен европейски документ по този въпрос и той се решава на национално ниво, ние решихме, че така е най-удачно", казва д-р Ефталия Кирилова, държавен експерт към дирекция "Обществено здраве" на МЗ. Тази наредба обаче масово се нарушава. "Търговците си гледат своя интерес", обяснява тя.

за София конкретно незнам магазини, аз и за Пловдив незнам много ама това е друга тема. Все пак гардероба ми е пълен с такива неща .. панталони, ризи, тениски, пуловери .. якета и т.н. Една от последните ми придобивки е ... Изображение + риза с драконче за 12 лв. Купих си много запазена/може и да е нова/ спортна тениска от тези новите материи някаква беше, за 5 лв ...
има и раници ... но трудно се намират качествени и точно "deuter trans alpine 30" едва ли ... в тези магазини изскачат разни неща, ама не е концерт пожелание ...
имам един приятел, който редовно обикаля и търси определени марки (casual или хулигански или незнам как там им викат ...) и той ми е казвал, че най-големите му удари са от разни малки квартални магазинчета, където в калaбалъка се появяват разни мега турбо хитове.
с две думи: няма точна рецепта за пазаруването от secondhand магазинчетата и там има каквото има, а не това което на нас ни се иска.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Бляд » Пет Юли 16, 2010 11:21 pm

_SoRa_ написа:А за обувки не е ли рисковано? Ако някой с гъбички или други болести по краката :dontknow:

Рисковано е разбира се. Обаче, както съм написал по-горе - обувките са практически нови. Най-вероятно, предишния собственик ги е взел с цел да се тества с автомати, направил е типичните за първите дни падания и се е отказал. Обувките си бяха с парчетата на тях, които по-принцип се продават с педалите. Просто риска си заслужава. За 60лв. си взех обувки, които по принцип струват 126лв. във Веломания, при това с нови парчета, което ми спести още към 30лв. за нови. Моите са бая износени. Надявам се, разбира се, да не ми се налага да тествам широко рекламирания Ламизил. :D
Иначе магазинчето определено ще го посещавам.
Аватар
Бляд

Рейтинг: 1267

Мнениеот bio » Нед Юли 18, 2010 10:34 am

дали да не си направим тема ... за байкарски неща които сме видяли по килата, но по една или друга причина не сме ги купили.
Например вчера видях къси панталони FOX с едни големи лисици отдвете страни, 28 номер са :> на някоя дама могат да и станат ... цената беше около 10 лв.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот capola » Пет Сеп 20, 2013 6:29 pm

Да внесем актулна информация в темата?

Преди две седмици си купих чудесна ветровка, тениска и клин от Мания в Дружба. Следващата седмица пак ходих, но явно просто съм имал късмет. Сега ми трябва по-дебело яке. Идеи?
Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Назад към Общ форум