Петък 13

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Петък 13

Мнениеот HighFlyer331 » Пет Авг 13, 2010 11:17 pm

Незнам дали темата е за този раздел,но я пускам тук.Както е известно на някои съфорумници,си сглобих един хит в байк центъра.Всичко ок но се оказва,че стана едно недоразумение,със втулките на шока,което в последствие се оправи.Отсега искам да кажа НЕ павка НЕ плюя шопа,нито се оплаквам и по никакъв начин не искам да обидя някой!!!!!
Гледам как да подбера думи,с които да се изкажа правилно но да не накърня никой по никакъв начин.Искам да се извиня,че дойдох със настоение за кавга,защото нещо не беше свършено като хората (по моя не толкова компетентна преценка).Няма да овъртам,на болта,който държи шока в горната част на рамката нямаше смазка,както и на втулките.Разглобих аз преди да отида,смазах всичко,сглобих наново.Абсолютно нищо не се е случило,което да навреди на колелото.Друга ми е мисълта.Отидох там и проблема беше решен за не повече от 30 мин.Да не забравя,при самото сглабяне бяхме говорили за грипове yeti,които не бяха сложени,а бяха монтирани някакви други.Тука е и моя вината за това че не забелязах,но и да бях забелязал нямаше да направя дори въпрос от ситуацията,защото в крайна сметка това са едни грипове.Не е шок или вилка или курбел,това са просто едни грипове.Но (обръщам се специално към павката и към другото момче на което не знам името или профила във форума) поставете се на моето място,за първи път се качвам на такова колело и съм дал толкова пари,и като разбирам,че тези втулки могат да навредят на шока или рамката и че не са смазани,аз как се почувствах?Едвам си събрах парите за колелото,което толкова си обичам и разбирам,че няма и 5 дни и има проблем.В крайна сметка ми се обясни,че втулките имат тефлоново покритие,и че грес не им трябва в случая.Аз попринцип знам че втулки се набиват,а едната просто си падна като махнах шока и ми стана много ама много странно що така става аджеба.Както и да е,вече всичко е на 6.Искам да се извиня,че дойдох лошо настроен и създадох напрежение.Неискам да създавам лоши отношения между мен и работниците в шопа,защото в крайна сметка си взимам втори байк от там и съм им постоянен клиент.Знам и съм сигурен,че и вие знаете,че като не сте били толкова запознати,сте се интересували,тревожили сте се за глупости и сте се научили точно от питане,и опарване.Пък и всички караме независимо в какъв стил и си обичаме колелата по един или друг начин и особенно като не разбираме,и като се учим в процеса се получават такива недоразумения.Както и да е!
За всички бъдещи клиенти на който и да е магазин,независимо какво върши и как и защо го върши,отидете попитайте,покажете какво ви притеснява,и в крайна сметка всичко ще има щастлив край.
Не ми се иска да ме гледате като дойда в шопа с лошо око или лошо настроени към мене заради днеска,но каквото станало,станало.
Не плюя никой,а дори обратното.Просто исках да споделя във форума.

И въпреки всичко,за да натрупам повече знания питам и тук НЕ ЧЕ НЯМАМ ДОВЕРИЕ НА ВАС,А ПРОСТО ПИТАМ ЗА МОЕ ЛИЧНО УСПОКОЕНИЕ! нормално ли е втулката да падне просто ей така като сваля шока?
П.С. като си взема по-твърда пружина,ще дойда да я сложите :peace:

МОЛЯ админ да не трие темата,ако не е за този раздел да я премести :peace:
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Re: Петък 13

Мнениеот Stancho » Съб Авг 14, 2010 5:41 pm

:bigeyes: Как успя да напишеш толкова много без да си строшиш клавиатурата не знам...

По темата - зависи какви са втулките, но има централна част (тръбичка) която се набива и се слагат отгоре й и дистанционни втулки, които не се набиват и могат да изпаднат така. Ако не е такъв случая - питай момчетата на място.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Общ форум