International shipping

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

International shipping

Мнениеот bozidar » Нед Дек 19, 2010 9:35 pm

Здравейте. Преди 10 дни си поръчах от Ebay.co.uk едни търкала и момчето ми каза, че ще ги изпрати чрез ASAP и ми даде номер за следене. Обаче като напиша номера в сайта им не ми излиза нищо. Вероятно българският куриер който ще ми го достави е DHL обаче и там нищо не ми излиза. Моля ако някой знае, да помага.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Re: International shipping

Мнениеот crib » Пон Дек 20, 2010 10:35 am

bozidar написа:Здравейте. Преди 10 дни си поръчах от Ebay.co.uk едни търкала и момчето ми каза, че ще ги изпрати чрез ASAP и ми даде номер за следене. Обаче като напиша номера в сайта им не ми излиза нищо. Вероятно българският куриер който ще ми го достави е DHL обаче и там нищо не ми излиза. Моля ако някой знае, да помага.

ако е изпратено по DHL, провери в сайта на пощите http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_submit.htm
DHL доставят само до митницата, от там дават на българските пощи да си го поемат. Принципно, колкото е пътувал до България, толкова и ще му трябва докато тия смотаняци ти го доставят до пощенския ти клон.
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пон Дек 20, 2010 10:55 am

Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Пон Дек 20, 2010 1:29 pm

crib написа: ...толкова и ще му трябва докато тия смотаняци ти го доставят до пощенския ти клон.

Не знам ти кога си ползвал за последно българските пощи/емс, но моя немалък опит показва:
DPD standart - 8-10 дена
UPS Standart - 7 работни дни
UPS Express - 24h max - 48часа и трябваше аз да си взема пакета от летището....
DHL стандарт - 6 дена
ЕМС/Български пощи, средно 3-5дена макс
Всичките пъти са били Ирландия - София
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bozidar » Пон Дек 20, 2010 1:34 pm

На никой от горепосочените линкове не ми излиза каквато и да е информация.
Аватар
bozidar

Мнениеот bikerider » Пон Дек 20, 2010 2:57 pm

Може би е време да се поинтересуваш дали е пратено нещо и как точно е пратено :bulb:
Между другото, ASAP не е куриер :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hrissim » Пон Дек 20, 2010 8:31 pm

bikerider написа:Между другото, ASAP не е куриер :)

Ахахахахах.
Да - това е абревиатура от английски и означава "Колкото е възможно най-скоро" или "При първа възможност" /As Soon As Possible/ :idea:
Божидаре - питай го юнака от юкей по кой куриер ти е пратил пратката.
Юнаците отгоре са ти дали линкове за проследяване на популярните куриери на острова.
Още един от мен - http://www.parcelforce.com/portal/pw/tr ... tid=291026
:beer:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот wicked_bro » Пон Дек 20, 2010 9:28 pm

попринцип DHL са им на германците държавната поща.. и общо всзето е една от най-бавнитъе,,сега са празници така че им давам поне 2 седмици... не се притеснявай ако се замота...би трябвало да дойде.Освен това техните пратки се проследяват само до немската граница,което е бахти проследяването.НО НАЙ- вероятно няма никакъв проблем,ще дойдат,проблемите в Бг пощите се случват в София,така че ще чакш и ще викаш Българска работа,но тя ще е малко и Германска.Ако случайно се окаже че си от Пловдив,можеби ще мога да ти помогна, поне като ти пристигне да ти кажа да си го вземеш,щото почти работя в пощата и съм по цял ден там,иначе успех и весели празници!
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот bozidar » Пон Дек 20, 2010 10:16 pm

Хора днес ми пристигна пратката. Така и не разбрах с какво е изпратена, като се прибрах видях огромния кашон, толкова бях развълнуван че даже не погледнах пощенските стикери. А попринцип във ПейПол пише, че може да се блокира транзакцията до 45 дни след превода, обаче на практика аз вече съм отишъл и съм ги внесъл парите в картата (ако е кредитна), някой има ли яснота каква е работата?
Аватар
bozidar

Мнениеот crib » Сря Дек 22, 2010 9:20 am

Българските пощи са смотани, защото DHL докараха пратката за 3 дни до България, в онлайн-тракинга на Български пощи пишеше, че е пристигнал.
Логично, отидох да си го взема, и три поредни дни трябваше да ходя до централна поща, и да ме връщат. Най-накрая, на Третия ден, ми дадоха колет, който гледах през витрината още от първия ден.
crib

Мнениеот wicked_bro » Сря Дек 22, 2010 11:03 am

ми София си е София
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Назад към Общ форум