taurus13 написа: . . . Каранье си требва! . . .
taurus13 написа:Каранье си требва!
Stancho написа:Ако държиш да използваш и пулсмер за тренировка - драсни едно ЛС.
taurus13 написа:Каранье си требва
Анелия написа:Карай когато имаш възможност, колкото имаш възможност.
Stancho написа:колегите го казаха много точно - просто карай и се натоварвай
рс написа:И с упоритост става, но най-добре е ако ти харесва да караш и да си караш.
Stancho написа:като внимавай да не прекалиш
dobber написа:...
Редакция: Относно загрявките, ако има възможност, тръгването на преход да започва по равен терен поне първите 5км (с колело). Това е достатъчно за загряване. По-скоро е опасно, ако първото нещо на колелото е стръмен безкраен баир - тогава ще се наложи да правиш разгряване на място.
eMcKu написа:Пичове, ясно е, че трябва каране, ама никой от Вас не казва какво и как ! Съдейки по съветите Ви, трябва да отида в гората и да почна да блъскам по изкачванията като хамалин и след първата седмица, да не мога да се движа. Е ако за Вас това е начина, значи сте в голяма грешка.
eMcKu написа:Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Преди да започнеш, да правиш максимални натоварвания, ти трябва база.
eMcKu написа:Пичове, ясно е, че трябва каране, ама никой от Вас не казва какво и как ! Съдейки по съветите Ви, трябва да отида в гората и да почна да блъскам по изкачванията като хамалин и след първата седмица, да не мога да се движа.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
dobber написа:eMcKu написа:Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Поправи ме ако греша, но нали когато започна да правя максимални натоварвания - чак тогава пулсомера ще ми влиза в най-голяма употреба. Т.е. човек трябва за няколко седмици/месеца да се натренира, да натрупа база, да разбере какво е бавно, леко, нормално, бързо темпо и чак тогава да се контролира в зависимост от пулса му. Ако те болят колената след 5 мин каране, какво значение има че си бил с 120 пулс.
skiman написа:eMcKu написа:Пичове, ясно е, че трябва каране, ама никой от Вас не казва какво и как ! Съдейки по съветите Ви, трябва да отида в гората и да почна да блъскам по изкачванията като хамалин и след първата седмица, да не мога да се движа. Е ако за Вас това е начина, значи сте в голяма грешка.
![]()
А и никой не спомена морфологичните особености на всеки отделен индивид. Има хора, които и да се скапят от научни тренировки, никога няма да могат да катерят като други, които и без тези тренировки пак си катерят. Примери много.
otka4al4o написа:...
did написа:Stancho написа:Ако държиш да използваш и пулсмер за тренировка - драсни едно ЛС.
Защо ЛС?
Ако имаш да продаваш нещо - обяви си го в пазара.
Ако искаш да даваш акъл - късно е. Всичко по въпроса вече е изписано и който иска да чете, ще го намери.
eMcKu написа: Задължително си купи пулсометър, а тези които разправят, че няма нужда, явно никога не са ползвали такъв.
Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Анелия написа:eMcKu написа: Задължително си купи пулсометър, а тези които разправят, че няма нужда, явно никога не са ползвали такъв.
Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Не е вярно това. В момента ползвам пулсомер, но 2 години изкарах спокойно без такъв уред. Проблеми с издържливост или нагоре по баира не съм имала. Просто карах много.
Взимаш си пулсомер когато откриеш, че имаш нужда от такъв. А човекът тепърва пита какво е това и за какво служи. Нека не го вкарваме във филми с аеробни прагове, Vo2max и други дивотии все още. А и той не е казал, че ще се бори за призови места по състезанията, а явно иска да е по-издържлив при групови карания. Което пък отново обезсмисля пулсомера, защото когато караш в recreational група, трудно поддържаш желания пулс.
dobber написа:eMcKu написа:Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Поправи ме ако греша, но нали когато започна да правя максимални натоварвания - чак тогава пулсомера ще ми влиза в най-голяма употреба.
rarekin написа:dobber написа:eMcKu написа:Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Поправи ме ако греша, но нали когато започна да правя максимални натоварвания - чак тогава пулсомера ще ми влиза в най-голяма употреба.
Грешиш.
dobber написа:rarekin написа:dobber написа:eMcKu написа:Винаги трабва да си следиш пулса по време на натоварване.
Грешиш.
Ти за 1000 поста тролваш ли само? Греша... ЗАЩОТО??? Не се заяждам, просто искам да знам как е правилно.
dobber написа:Тази примерна програма която написах по-нагоре е за тотални начинаещи в систематичните тренировки, само леки натоварвания в началото, по сравнително равен терен, само (през)един път седмично по дългите баири. 2-3 тренировки с средна дължина и средни натоварвания, 1 тренировка с малка продължителност и огромни натоварвания и 1 тренировка с голяма продължителност и ниски натоварвания, плавно увеличаване на дистанцията всяка седмица, без резки скокове.
dobber написа:Ако някои смята да става състезател, по-добре да си говори с треньор - там работата с пулсомер (и други джаджи) е от особено значение.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 372 госта