Градски транспорт.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Градски транспорт.

Мнениеот royalracing » Нед Юли 31, 2011 3:50 pm

Здравейте,отварям темата поради причината,че напоследък редовно стават скандали в градския транспорт с колелото,и искам да разбера само при мен ли е така .
Днес докато си чакахме рейса за Витоша (93) имаше доста хора и решихме преди всичката тази навалица да влезем ние,влизаме слагаме колелата така,че да е удобно за туристите и на едната седалка в рейса нямаше как да се седне заради велосипеда ми,и реших да седна аз.Влизат хората,пълни се рейса и по-възрастните почват да ругаят-едни бутат,други псуват,а някои една ли не щяха да ни налетят.Е,трудно или не - доживя се стигнахме до горе,слезнахме и така...Връщаме се вече от Драгалевци и си хващаме трамвай 8,след малко някаква жена започва да ни рита велосипедите и да ни гони от трамвая,госпожата не спря да ни крещи и да ни кара да слезем защото сме пречели и отиде при Ватмана почва да му блъска по вратата и да му обяснява,че е длъжностно лице и да ни изгони,но той и отврна,че не пречим на никой.Слезе си госпожата и започва някакви юмруци да ни сочи и да ни заплашва ..Честно казано от нас само един имаше билет /бяхме 4ма/,но ватмана не ни каза нищо.Естествено нямаше да се качим в трамвая ако ни бяха пуснали в метрото,но уви- НЕ ни пуснаха.Също така сутринта kriiso и the7one опитаха да дойдат при нас с метрото защото малко закъсняваха,но жената ги е изгонила и не им е позволила да влезнат-пожелала е да покажат заповед и те са я представили в интернет,но жената не я е признала,а иска заповед от Бойко Борисов да и се представи на нея..
Е,вие имали ли сте подобни проблеми в градските транспорти?
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Re: Градски транспорт.

Мнениеот kriisoo » Нед Юли 31, 2011 4:00 pm

Да не говорим, че в метрото жената, на възраст над 55 години ме заплашваше уви с Чичо Полицай, който беше някакъв сериозно сдухан и ми се правеше на интересен, че той не вярвал на вестници и телевизия, че е разрешено да се возим на метрото в почивните дни :nono: . Та искам да попитам от къде да взема заповедта от министерството, че да мога да си се возя :(!: .
Качваме се на 93... То не беше псуване, викане и какво ли още не :bawling: се едно сме се качили с кросови мотори - имаше предостатъчно място :agree: . Бутаха ни, дърпаха ни колелата абе ужас просто толкова прост, злобен и завистлив народ на едно място не бях виждал.
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот petzi » Нед Юли 31, 2011 8:16 pm

Много добре са ви отговорили.Вестник,телевизия,радио и интернет не са закон.Велосипеда уж е средство за предвижване в града и др..Какъв е този градски транспорт в който се возите с велосипеди? :dontknow: Това нещо специално ще да е .... :D
petzi

Рейтинг: 1220

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 31, 2011 8:30 pm

Имал съм един идинствен път проблем с колело в автобус, в номер 1 от Панчарево посока София. Бях с жена ми и ни свалиха от автобуса. От тогава избягвам да се качвам и да използвам какъвто и да било грАдски транспот за мен и колелото. Даже избягвам да се качвам в Адския транспорт по принцип. Не знаеш кога ще набиеш някой, кога теб ще те набият, не си заслужава.

По отношение на возенето в автобус до Витоша, мисля че не е правилно, но това си е мое мнение, има си лифтове, а като не работят лифтовете, започнете да се учите да карате на самоход до горе. И без това автобусите по излетните линии за качване на Витоша са малки ами и като вкарате 2-3 колела за спускане и абе каквито и да са колело за нормално каране в планината и то 1/3 та от автобуса е зает само с тях.

Що се отнася до Метрото, би трябвало да влезе в наредбата на СКГТ това за велосипедите и тяхното превозване с Метрото. Та предполагам след като влезе в наредбата официално, тогава ще може да се използва.

http://www.facebook.com/groups/220833737957434

Абе пичове, отне ми 8 мин да открия това с което трябва да се запознаете за велосипедите в метрото, аре давам ви бързия влак -

http://sofiacouncil.bg/index.php?page=news&id=329

Създава нова т. 6 в чл. 12 със следното съдържание:

„чл. 12, т. 6 При превозване на велосипед при условията на чл.9, ал.З, пътниците са длъжни да се качват и слизат от последния вагон на метровлаковете."

II. Възлага на изпълнителния директор на „Метрополитен" ЕАД
организацията и контрола по изпълнение на т. I. от настоящото решение.

III. Настоящото решение влиза в сила след изтичане на срока по чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове.

Ама там вече
срока по чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове
ше си го търсите сами. :agree: То тва не е като да се возите на автобус 93. :^:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот royalracing » Нед Юли 31, 2011 8:55 pm

Не знам дали си ходил на Витоша,но за да стигнем до лифта трябва да отидем до там с нещо,а именно рейс 93,на самоход няма как да стане защото пътят ще е над 2часа,наклона е много голям и може да се кара на малко от участъците по пътя..
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 31, 2011 8:58 pm

Никога не съм бил на Витоша. :agree: :^:
Аз съм от Шабла, не знам как е в София, сигурно за да стигнеш от кв. Хладилника до Драгалевския лоифт са 10-20 км. :agree: И сигурно е много трудно. Що се касае до велосипедите и автобусите на СКГТ запознай се с наредбата и след това ги мисли нещата.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот PtD » Нед Юли 31, 2011 9:19 pm

THEZOGGO написа:Никога не съм бил на Витоша. :agree: :^:
Аз съм от Шабла, не знам как е в София, сигурно за да стигнеш от кв. Хладилника до Драгалевския лоифт са 10-20 км. :agree: И сигурно е много трудно. Що се касае до велосипедите и автобусите на СКГТ запознай се с наредбата и след това ги мисли нещата.

Изказваш се неподготвен, в стил ТК. Да ти дам моя трактор, да повъртиш с него от Хладилника до лифта, да видим после каква песен ще запееш... Hint: за 3 км и вече го проклинам. Просто не става за придвижване в тази си конфигурация. Та искам да кажа, гледайте малко и от чуждата камбанария ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Andy3 » Нед Юли 31, 2011 9:52 pm

PtD написа:Изказваш се неподготвен, в стил ТК. Да ти дам моя трактор, да повъртиш с него от Хладилника до лифта, да видим после каква песен ще запееш... Hint: за 3 км и вече го проклинам. Просто не става за придвижване в тази си конфигурация. Та искам да кажа, гледайте малко и от чуждата камбанария ;)

Е то без седалка си е гърч. :D :beer:
Последна промяна Andy3 на Нед Юли 31, 2011 9:54 pm, променена общо 1 път
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот webster1102 » Нед Юли 31, 2011 9:53 pm

@royalracing, пич,

съдейки по писането ти, мисля, че възрастта ти не е повече от 14 години.Има едно универсално средство наречено учтивост.С правилният подход, можеш да се возиш в рейса.Ако ти кажа, че последния път, когато карах, се качихме 10 човека с трактори в 93, при пълен автобус, сигурно няма да ми повярваш.Естествено платихме на човека за това,че ни пусна и то незначителната сума от 2 лева.Всичко е до правилния метод.Почти съм сигурен, че сте почнали да роптаете, то това би било първоначалната реакция на всеки нервен тийн.Това не е единствения начин да се качиш в рейса, ако спреш за момент и помислиш, сигурно ще се качите следващия и по следващия и по следващия път. :agree:
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 31, 2011 10:01 pm

PtD написа:
THEZOGGO написа:Никога не съм бил на Витоша. :agree: :^:

Изказваш се неподготвен, в стил ТК. Да ти дам моя трактор, да повъртиш с него от Хладилника до лифта, да видим после каква песен ще запееш... Hint: за 3 км и вече го проклинам. Просто не става за придвижване в тази си конфигурация. Та искам да кажа, гледайте малко и от чуждата камбанария ;)

Хм добре, съгласен съм, нека гледаме от чуждата камбанария. :agree:

http://www.skgt-bg.com/News/1.htm

Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община

Чл. 13. В превозните средства на МГТ не се допускат за превоз:

7. Предмети, които поради своите размери и естество, създават неудобство за пътниците.

Със сигурност що се отнася точно до автобус номер 93, като направим равносметка на неговите размери и желаещите да пътуват с него, велосипедите създават неудобство за пътниците (тоест на хората без велосипеди). Така че в този случай точка 7 от този член 13 важи с пълна сила за пътниците с велосипеди.

Как ще коментираш, да погледнем от камбанарията на наредбата. : )

Не ме разбирайте погрешно, не съм фен на СКГТ, даже напротив, може да се лаже че я ненавиждам тази компания и гледам да избягвам услугите й. :agree:
Последна промяна THEZOGGO на Нед Юли 31, 2011 10:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот webster1102 » Нед Юли 31, 2011 10:05 pm

Не обичам да се меся в чужди дискусии, но ще си позволя този път:

Чл. 9. (1) Пътник с редовен превозен документ има право да превозва безплатно ръчен багаж с размери в сантиметри до 60/40/40. Установяването се извършва с измервателен уред. Багаж с по-големи размери от посочените се таксува за всеки отделен пакет с:

- билет за еднократно пътуване (предварително закупен, закупен от водача или от Билетен автомат в трамваите и тролейбусите);

- талон от Билет с талони за 5 или 10 пътувания, в случай, че пътникът пътува с талон от същия билет.

Ако имат билет, не мисля, че ще представлява проблем.Единствения проблем, ще бъде на пътника който пътува и му пречи, но той няма основа да се оплаква, при положение, че имаш документ!
Аватар
webster1102

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 31, 2011 10:09 pm

webster1102 написа:
Ако имат билет, не мисля, че ще представлява проблем.Единствения проблем, ще бъде на пътника който пътува и му пречи, но той няма основа да се оплаква, при положение, че имаш документ!

Айде стига бе, наистина ли си мислиш че нещата са така прости? Какво като си дупчиш билетче за велосипеда и като си дупчиш билетче за велосипеда още 30-40 + човека ще се съобразяват с теб, така ли? Нещо си в грешка ми се струва.

А правиш ли разлика между ръчен багаж и велосипед? :dontknow:

От кога велосипеда влиза в категорията ръчен багаж, до колкото си спомням е вид превозно средство което е описано в закона за движение по пътищата.
Последна промяна THEZOGGO на Нед Юли 31, 2011 10:11 pm, променена общо 1 път
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот webster1102 » Нед Юли 31, 2011 10:11 pm

От личен опит, ти казвам, че точно в този рейс който ти си се возил (1), си купихме с един приятел 2 билета за колелото един и за нас.По ирония на съдбата ни провериха контрольорите, и нямахме абсолютно никакви грижи, както и досега съм нямал!
Аватар
webster1102

Мнениеот royalracing » Нед Юли 31, 2011 10:17 pm

webster1102 написа:@royalracing, пич,

съдейки по писането ти, мисля, че възрастта ти не е повече от 14 години.Има едно универсално средство наречено учтивост.С правилният подход, можеш да се возиш в рейса.Ако ти кажа, че последния път, когато карах, се качихме 10 човека с трактори в 93, при пълен автобус, сигурно няма да ми повярваш.Естествено платихме на човека за това,че ни пусна и то незначителната сума от 2 лева.Всичко е до правилния метод.Почти съм сигурен, че сте почнали да роптаете, то това би било първоначалната реакция на всеки нервен тийн.Това не е единствения начин да се качиш в рейса, ако спреш за момент и помислиш, сигурно ще се качите следващия и по следващия и по следващия път. :agree:

През цялото време се опитахме да бъдем учтиви,когато хората започнаха да ни крещят не им отвърнахме с нищо,но те продължиха да бутат и тряскат-на нас не ни пречеха и си замълчахме.След като слезнахме от рейса шофиора не прие заплащане и си тръгнахме към лифта,както и да е ще е хубаво да се заключи темата,защото почнаха дори някакви бъзици в Бла-Бла,които явно си правят хора без работа,но както и да е.Също така не виждам възрастта да играе роля в случая .
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот kriisoo » Нед Юли 31, 2011 10:18 pm

Бяхме 5 човека. Качихме с преди спирката за да може да се наместим и да няма разправии. Дадохме 5 лв. на шофьора, но той не ги взе :agree: . Не си мисли, че сме застанали в средата на рейса и не сме им давали да се качват. Още с качването се започна едно тряскане, бутане между самите хора на спирката. Просто си бяха озлобени от преди това и не мисля, че това се случва за първи път, просто хората не го приемат това :confused: .
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот royalracing » Нед Юли 31, 2011 10:22 pm

kriisoo написа:

Бяхме 5 човека. Качихме с преди спирката за да може да се наместим и да няма разправии. Дадохме 5 лв. на шофьора, но той не ги взе :agree: . Не си мисли, че сме застанали в средата на рейса и не сме им давали да се качват. Още с качването се започна едно тряскане, бутане между самите хора на спирката. Просто си бяха озлобени от преди това и не мисля, че това се случва за първи път, просто хората не го приемат това :confused: .

Няма нужда да се обяснява,виж,че освен да се заяждат и да пускат подигравателни теми в Бла Бла,нищо друго няма да се направи ;) .
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот jd » Пон Авг 01, 2011 9:40 am

THEZOGGO написа:Какво като си дупчиш билетче за велосипеда и като си дупчиш билетче за велосипеда още 30-40 + човека ще се съобразяват с теб, така ли? Нещо си в грешка ми се струва.

Жоре, ще ме извиняваш, ама не си прав!
Човекът е направил нещата по правилата (тоест си е закупил билети, за разлика може би от някои от тези 30 човека в автобуса (последното е предположение)). По правилата - пак подчертавам. Това, че някои хора не обичат правила в нашата държава - това е друг въпрос.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 01, 2011 10:14 am

Добре, човека с велосипеда си е купил билет за него и за велосипеда му. Обначе като се качи в автобуса и пречи на хората, влиза в сила:

Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община

Чл. 13. В превозните средства на МГТ не се допускат за превоз:

7. Предмети, които поради своите размери и естество, създават неудобство за пътниците.

Това той дали си мисли че не е пречел, нищо не означава.
Също дали останалите пътници е възможно да са преиграли, но и за това не мжое да сме абсолютно сигурни, защото не сме видели със собствените си очи ситуацията.

Въпроса е че за такива ситуации е въпросната 7-ма точка от 13-тия член на наредбата на СКГТ.

Черно на бяло е написано, какво може да се направи при положение че го има в наредбата?
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Alpina » Пон Авг 01, 2011 10:42 am

"Пречи" е много относително понятие. Аз съм "пречил" в съчленен Икарус, в който имаше 15 човека... Пречил съм в и трамвай N11, в 7 сутринта, неделен ден, докато вали сняг - бях само аз ватманката и пак няма и 10 човека... Така че ако трябва да се съобразяваш с всяко "пречи" - няма да се получи.

A относно размерите на 93 например и създадените от това неудобства, може да виниш СКГТ, защото и без колела, този автобус е почти винги пълен в определени часове. Тяхна работа е, когато това е очевАдно - да променят разписанието в този интервал.

Аз лично когато съм го ползвал, винаги съм чакал разбран шофьор, който да ни пусне в автобуса преди да е отишъл на първата спирка, за да си кача или качиме колелата и ги подредиме така че да заемат минимално място, защото качването от спирката поне на мен ми е "мисия невъзможна" защото ползващите винаги са били като стадо разярени крави в борбата да се натъпчат вътре. Все едно че на всяка от седалките ги чака специална парична награда...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот royalracing » Пон Авг 01, 2011 12:26 pm

@Alpina
ЕВАЛА!В крайна сметка само ти и jd разбрахте ситуацията и не критикувахте!Точно това се опитах да обясня и аз,че преди да се качат пътниците ние влязохме и наместихме колелата така,че да не пречат на никои,но те не го оцениха и започнаха да се бутат..Но вече си намерихме решението-ще се качваме с рейс 66 .
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот krach » Пон Авг 01, 2011 12:59 pm

Всичко е доста относително. В рейс 98 който е същата големина както 93 се возих на скоро с един приятел с колелата без никакъв проблем. Е вярно се качихме на първата и слязохме на последната та имахме възможност да си нагласим велосипедите на разширението в средата но ...Дупчихме си билет и за тях. А относно споровете за ръчен багаж и билети...НЕ колелото не е ръчен багаж и за това му дупчиш билет. А иначе имаш право да пренасяш ръчен багаж със споменатите габарити БЕЗ да дупчиш допълнителен билет.
От тук следва че след като си дупчил за себе си билет и за велосипеда ако ще целия съюз на пенсионера да се изсипят в рейса нямат никакво право да те свалят, както и контрольорите.
Относно мрънкането не съм срещал подобен проблем, но пак споменавам не сме бутали хора на качване и слизане.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот webster1102 » Пон Авг 01, 2011 1:02 pm

Всъщност, едно птиче ми каза, че ситуацията е била коренно различна, от тази както ти си я описал.Имало е псуване, заплашване и псувни от страна на "райдърите".В такъв момент, никак не можеш да се оплакваш, пич!Тук никой не критикува, всеки изказва мнение.Ако не ти изнася, горе вдясно си има "х" за тази цел. :)

А пък тези правила от СКГТ не мислите ли, че малко си противоречат?
Аватар
webster1102

Мнениеот NWD » Пон Авг 01, 2011 1:17 pm

Много голям проблем е че направиха автобус 93 на един час, защото точно заради това става бутаницата и трудното придвижване до Драгалевци. Преди като бяха през 20 мин, събота и неделя беше съвсем различно, имаше адски много народ но поне можеше по-спокойно да се качиш в автобуса и почти нямаше правостоящи. Сега положението е съвсем различно и заради малкото автобуси се налага да се караме и мразиме с туристите и шофьорите :V: На всичкото отгоре заради ремонта на бул. Черни връх, автобусите се налага да заобикалят през Зоологическата градина и по този начин се получават забавяние в разписанието от рода на 20-30мин.

royalracing написа:Вече си намерихме решението-ще се качваме с рейс 66 .

Не ми се коментира :banghead:
Последна промяна NWD на Пон Авг 01, 2011 1:22 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот royalracing » Пон Авг 01, 2011 1:17 pm

webster1102 написа:Всъщност, едно птиче ми каза, че ситуацията е била коренно различна, от тази както ти си я описал.Имало е псуване, заплашване и псувни от страна на "райдърите".В такъв момент, никак не можеш да се оплакваш, пич!Тук никой не критикува, всеки изказва мнение.Ако не ти изнася, горе вдясно си има "х" за тази цел. :)

А пък тези правила от СКГТ не мислите ли, че малко си противоречат?

Хайде,обясни ми какви псувни е имало ?!Нито си бил там,нито можеш да потвърдиш!А ето ти чат с птичето филмар,което почва да дразни доста хора!
Имаме си свидетели - kriiso,the7one и mil4o3,че си траехме и понасяхме критиките през цялото време,просто по едно време на Милчо му дойде до гуша.
[14:13:13] Евгени: и понеже ми е добър приятел му обясних
[14:13:20] - ..royalracing: kakvo si mu obqsnil be
[14:13:24] - ..royalracing: koi sme psuvali
[14:13:24] Евгени: не съм казал
[14:13:25] Евгени: че
[14:13:30] Евгени: сте псували
[14:13:32] Евгени: а че
[14:13:34] Евгени: милчо е
[14:13:36] Евгени: казал
[14:13:37] - ..royalracing: toi li si izmislq be
[14:13:45 | (14:13:54 — редактирано)] Евгени: ИСКАШ ЛИ ХРОНО БЕ
[14:14:22] - ..royalracing: emi uto4ni koi i ZA6TO go e kazal zashtoto naistina pochvash da draznish mnogo hora a toq ivo sushto
[14:14:33] Евгени: казах му
[14:14:43] Евгени: че някой е бутнал колелото на милчо
[14:14:47] Евгени: и че той му е казал
[14:14:55] Евгени: "че те пребия ако пак ми го бутенш уе"
[14:14:58] Евгени: както ти ми каза?
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот webster1102 » Пон Авг 01, 2011 1:51 pm

Драги приятелю,

Аз не съм ти госпожата да ми се обясняваш :). Не ме интересува кой и какво е правил.Вие имате проблем, ние се опитваме да помогнем.Ти продължаваш да се дръвчиш.Повярвай ми до никъде няма да стигнеш с поведението си :).Понеже има около 5 смислени коментара в цялата тема, защо не се заключи и да се оставят лапетиите да се оправят по своему?
Аватар
webster1102

Мнениеот Evgeni » Пон Авг 01, 2011 1:57 pm

А аз не разбрах каква е целта на тази тема? :crazy:
Не разбрах и какво значение има кой на кого какво казал.Нали си бил там, знаеш как е било.Няма да коментирам аз какво е било и кой какво е правил. :smash:
Последна промяна Evgeni на Пон Авг 01, 2011 2:06 pm, променена общо 1 път
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот royalracing » Пон Авг 01, 2011 1:57 pm

Еми,в крайна сметка така ще е най-добре,не искам да ти се дръвча или нещо подобно,но Евгени каза,че ти е казал съвсем различни неща от това което ти си написал,но както и да е-темата беше пусната с цел да споделите имате ли подобни случай,ама един храни,друг се заяжда трети пък отваря теми в Бла-Бла .. :indiffe:
Evgeni написа:А аз не разбрах каква е целта на тази тема? :crazy:

Едит:'Що пишеш бе,нали каза,че не искаш да ти свалят рейтинга :lol: Целта съм я описал по-горе,но ако прецени Админа нека я заключи,смятах,че може да бъде дори и малко полезна,но не..
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот the7one » Пон Авг 01, 2011 6:25 pm

С темата ние искаме да покажем колко неучтиви са някои от пътниците на градския транспорт. Въпреки че имаме правото да се возим в градския транспорт с колело, старите дядовци и баби се заяждат... :crazy: Аз знам за какво възрастните толкова се озлобяват: дори и да няма колела в самото превозно средство, те винаги са нервни, защото НЯМА къде да седнат :eek3: и си мислят, че всички са им длъжни. Не престават да мрънкат. Добре, че има някои от тях, които познават добре наредбите :peace: . Не сме обиждали никого в транспорта... и престанете всички да се заяждате и да се правите на експерти... Във всички нормални страни си има място в градския транспорт за колела, така че не ми се правете :(!: ;)
the7one

Рейтинг: 965

Мнениеот bobbeliata » Нед Авг 07, 2011 9:55 pm

Въпреки че имаме правото да се возим в градския транспорт с колело, старите дядовци и баби се заяждат...

...
Честно казано от нас само един имаше билет /бяхме 4ма/

Правата си ги знаете добре, ама задължението да си дупчите билети за вас и за колелата ви, някак ви убягва... :deal: :nono:
bobbeliata

Рейтинг: 1220

Мнениеот head_up » Сря Дек 24, 2014 9:20 pm

Вероятно въпросът ми клони към "глупав", но да си питам: хора от Пловдив, когато ходите към Храбрино, как го правите - междуградски автобус от Родопи в багажника, после на педалите или може и с Градския транспорт, 20-ка до Коматево и после 12-13 километра нагоре потене? Замислих се, че тук като малък град, никога не съм виждал велосипед в Градския транспорт, то нормално няма и защо - можеш го обиколи на две гуми без много размисли.
head_up

Рейтинг: 1240

Назад към Общ форум