XC - AM

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

XC - AM

Мнениеот chamelioncho » Вто Сеп 06, 2011 12:29 pm

Здравейте искам да попитам има ли разлика между велосипедите за крос кънтри и ал монтайн ? И някой да ми обясни точно разликата между двата стила :beer:
chamelioncho

Рейтинг: 1198

Re: XC - AM

Мнениеот Inzagi » Вто Сеп 06, 2011 12:48 pm

Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот konopr » Сря Сеп 07, 2011 1:15 pm

ето малко клипчета на хора с добра техника, които карат АМ рамки, за да добиеш повече представа. С ХС колело ще се поназори човек да кара надолу по този начин, но пък с АМ или ендуро колело, човек ще се назори повече, ако кара нагоре, отколкото с ХС колело.
http://www.youtube.com/watch?v=5i_-bXpa7gY
http://www.youtube.com/watch?v=cVEh9Tby54g
според пичагата от второто клипче едно АМ колело дори не трябва да превишава 140 мм като ход на задницата.

Иначе като прочетеш описанието, към което те е линкнал колегата по-горе едва ли ще добиеш 100% представа за АМ байковете и това какво може да си позволяваш с тях. Примерно понеже аз имам АМ/ендуро колело с ход 160 мм отзад и тегло на рамката 3150 г., което карам предимно надолу, често съм се питал, какви волности мога да си позволявам и какво означава "малки и средни скокчета". За някои понятието средни скокчета или падове не надвишава 2 м и наистина по клипчетата съм виждал хората да правят такива скокове съвсем спокойно с ендурота. Иначе смятам че по доста от ФР/ДХ трасетата в БГ може да караш състезателно с ендуро байк :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот cholla » Нед Сеп 11, 2011 2:47 am

разбира се, че има разлика. Да ти се обясни обаче няма как да стане с 2-3 реда в прав текст особено пък в наши дни, където всеки има поне 1 компютър на разположение и връзка с интернет. Ако имаш затруднения с чуждите езици може да отвориш няколко сайта на по-големите марки и разгледаш моделите във всяка категория.
cholla

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум