Нужда от разяснение

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нужда от разяснение

Мнениеот A_And » Пет Ное 07, 2014 4:19 pm

Здравейте,
Решил съм да си поръчвам велотренажор, а именно този:

http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod57923

Наскоро се запалих по колоезденето и ползвам засега колелото на баща ми, което е началния клас МТБ, - Скот Аспект 70. Според разясненията, на този велотренажор може да се окачват колела с размери на гумите 26", 28" и 29". На моите гуми пише 26 х 2.00 и 27TCI

Аз наистина нищо не разбирам от размери на гумите. Доколкото прочетох, това 26 трябва да е цолажа и само исках да потвърдя с вас - 26 цола едно и също ли е с 26"? Сигурно ви се струва тъпичък въпрос, ама сега навлизам :D

Също така мисля да си взимам и предната част, но на картинката има шосейно колело. Предполагам тези са стандартни, нали?

http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod85286

Благодаря!
A_And

Рейтинг: 1200

Re: Нужда от разяснение

Мнениеот floydogi » Пет Ное 07, 2014 7:03 pm

26 цола и 26 инча (") е едно и също. В предната част на тренажора може и да не ти влезе гумата. Винаги можеш да подложиш нещо друго отпред. Аз всичките тея пари бих ги прибавил към бюджета за нов велосипед, ама ти си знаеш.
floydogi

Рейтинг: 1260

Re: Нужда от разяснение

Мнениеот A_And » Пет Ное 07, 2014 7:48 pm

Благодаря за бързия отговор. Иначе аз към шосейното съм се насочил, но на този етап не купувам колело, защото има вариант да отида да уча в Холандия за по-дърго време и там ще запиша колоезденето като спорт и като му посвикна и навляза, тогава мисля да инвестирам и в колело.
A_And

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти