Питанка относно Драг Ц1 Тийм Едишън 2014

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питанка относно Драг Ц1 Тийм Едишън 2014

Мнениеот KOHCA » Съб Дек 27, 2014 12:39 pm

http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=391

Хай байкъри, имам 2-3 въпроса относно Драг Ц1 Тийм Едишън 2014 - за градско по павета,чакъл,друсане,бордюри, за изкачване на туристически пътеки в планината и за спускания без каскади, скоци и други екстремни работи от скали или рампи... :wavey:

Първо - Сега курбелът е само един 32 или 38 ли е, не мога да разбера?

Второ - Струва ми се много тежка предавка за да изкачвам и много малка за да поддържам скорост в града - повечето са с 3 и са съответно нещо от сорта на 42-32-22 и на най-малкият 22 изкачваш без затруднения и без пулсът ти да скача...до сега съм карал РАМ или на най-ниска или най-висока от пред, а сега има само средна...
Как ви се струва може ли да се изкават пътеки,да се спуска и по равен път да се поддържа добра скорост като е само един курбел 32\38 ?

Трето - Може ли отпред да се сложи още един по-малък курбел, за да мога да изкачвам пътеки или няма смисъл? Тази ролка която обтяга верига трябва ли да се махне после ако се добави по-малък курбел? Има ли смисъл... :dontknow:

Ако се сетя днес или утре още нещо което не знам ще пиша, че понеделник или вторник мисля да си взема велосипед :beer:

ПП Още една питанка, защо задния дерайльор не е Деоре или Аливио (все пак е над 950лв) а е от начален клас шосейка - при спускане по планински пътеки и от друсането, няма ли да се развали и падне, може ли да издържа на такова натоварване (все пак шосейката е само за равно без дупки) ,а и не искам да се налага сервизиране през 5км !?

ПП2 Хареса ми велосипедът (чисто зелен 2014 модел) и го намерих не на 955,а с над 10% намаление което е добра цена и добър подарък :popcorn:
KOHCA

Рейтинг: 1200

Re: Питанка относно Драг Ц1 Тийм Едишън 2014

Мнениеот bio » Нед Дек 28, 2014 8:30 am

1. Да плочата на курбела е само една 38Т. това 3/32 е размера на веригата.
2. Предавката е тежичка, дори с венец 32 отзад няма да ти е леко и ще иска доста напъване. говорим за продължителни изкачвания, за града ще е перфе. за надолу никакъв проблем.
3. Дори да минеш да смениш предната плоча на 32 пак ще ти е тежко нагоре. Ако искаш да сложиш по-малка плоча от 32, ще трябва да смениш курбелите. ще трябва да свалиш и водача (това с ролката) + дерайльор + команда.
ПП - защото шосейните дерейльори са по-къси от MTB и съответно по-малко се закачат, уж по-стегнати били ... незнам.
ПП2 - незнам
основия въпрос е колко си висок, защото размера в 14,5'' и е по-ниски хора, ако смяташ да въртиш нагоре де .. щото тоя велосипед като цяло е за други глупости.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: Питанка относно Драг Ц1 Тийм Едишън 2014

Мнениеот Diabolikkant » Чет Яну 08, 2015 8:49 pm

тоя байк, не че не можеш да го караш крос кънтри и urban ама няма да имаш реален комфорт, при каране. това си е джъмперски байк, идеята му е да скачаш от бабуни, рампи. Нямаш проблем при спускания, но не очаквай сериозни разултати. потърси нещо друго, ХС байк напълно пасва за нуждите ти. ХС байк ще е по-бърз и по-пъргав в града, ще си по-подвижен и ще покриваш по-големи дистанции по-бързо.

катерене с 38т курбел или 32т - забрави. често ще прибягваш до метода на буталевски, както един колега от форума ми беше казал, за планината и за крос кънтрии крада курбел 42/32/22 ти е трепач, 175мм дълъг, също е добра идея, в планината караш масово на 32т, за да поддържаш по-висок каданс, нещо от вида на 80-90, и да напредваш без да се мориш много, за катерене 22т тие добре, особено на най-големите 2 венеца на задната гума, а заключваща се вилка, ще улесни катеренето.

Колеги съфорумци, не се чудете, полагам старание да напредвам и полагам старание да се уча, къде се уча, къде напредвам, къде си припомням, искам да съм в час с материала и полагам старание.
Diabolikkant

Рейтинг: 1120

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти