ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕД ROCKRIDER B'TWIN - Мнения?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕД ROCKRIDER B'TWIN - Мнения?

Мнениеот Barakudata » Чет Яну 08, 2015 7:40 pm

Добър ден на всички.Решил съм на пролет да си купувам нова машина и вече си харесах въпросният велосипед http://www.decathlon.bg/rockrider-63-id_8208677.html искам да ви попитам дали той е добър избор и с удоволствие бих изслушал вашите критики и препоръки.Трябва ми велосипед който да карам в града и парка да мога да правя преходи с него и също така да става за не много тежки спускания в планината.Ако този велосипед не е добър моля предложете ми по - добър от същия ценови клас.Благодаря предварително :)
Barakudata

Рейтинг: 1200

Re: ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕД ROCKRIDER B'TWIN - Мнения?

Мнениеот AmaTamA » Чет Яну 08, 2015 8:56 pm

описаните от тебе стилове са за 3 различни велосипеда.тоя дето си го показал не го взимай,ориентирай се към някои твърдак мтб ,пак ако имаш желание и добиеш умения може да опиташ с друг велосипед за спускане и или freeride
AmaTamA

Рейтинг: 933

Мнениеот kobso1245 » Чет Яну 08, 2015 11:32 pm

Е чак 3 различни...
Иначе по темата-един ХС твърдак, поне аз бих заложил на това.
Сега принципно излизат и промоции, та можеш да гледаш Крос/Драг какво ще изкарат. За тия пари те са най-доброто.
Като модели ГРХ 8 или 9(ако излезне на промоция) за Крос, за Драг не мога да препоръчам.
Това, разбира се, ако държиш на 26-ца.
Общо взето бягай от велосипеди със заден амортесъор в тоя прайс рейндж, особено нови.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот carmo » Пет Яну 09, 2015 10:20 am

По описания начин принципно са 3, но ако леките планински спускания няма да са твърде оф-роуд (в смисъл ще са по черни пътища и нормално проходими пътеки), а за преходите (които не си уточнил по какъв терен ще са) относно багаж ще ти е достатъчна само раница , изборът може да се сведе до един вариант.
Търсиш си крос тип (така наречените хибриди) който препокрива тея изисквания -ако имаш здрав разум, инстинкт за самосъхранение и естествено си с нормално телосложение и възраст осъзнаваща необходимите компромиси. Това което си посочил за спускания ще става само ако са леки, тъй като задното окачване няма амортесьор гасящ обратния ход и ако не ставаш от седалката ще те подхвърля. Относно градска среда и паркове, а също за преходи е :banghead:
Поздрави и успех в балансирането на критериите за избор.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот victortrt » Пет Яну 09, 2015 12:19 pm

Barakudata написа:Трябва ми велосипед който да карам в града и парка да мога да правя преходи с него и също така да става за не много тежки спускания в планината.Ако този велосипед не е добър моля предложете ми по - добър от същия ценови клас.Благодаря предварително :)

Макар и собственик на градски и на хибриден велосипед и голям вече фен на хибридите като универсални велосипеди, аз смятам, че най удачния избор са тези трите варианта
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=898
http://bikesport.bg/bg/products/2163-sp ... %B4%D0%B8_
http://koleloto.bg/product/841/cross-29 ... zelen.html
Аргументите ми за това са, че трите са 29-ки с що годе добра вилка и сносно задвижване и ще станат за леки спускания, както и за градско и преходи, но няма как всичко това да става еднакво добре с едни и същи гуми, освен ако не са някакви за смесено каране като максис кросмарк или циклокросови.
Проблема според мен е, че намерението за леко планинско спускане често се разминава с реалността, защото в началото на спускането не се вижда какво следва надолу и за планина си трябва планинско колело, а тези все пак с големите си гуми са по-подходящи от хибрид с малоходова вилка и тесни гуми.
За град всичко може да се кара, а за преходи те ще станат, но с по-подходящи гуми.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот kobso1245 » Пет Яну 09, 2015 3:14 pm

Мдам, вариантите, които колегата отгоре е показал, са удачни.
Само трябва да кажеш колко си висок, де, че да не ти е неудобна 29-ка.
За хибрид..нямам добро мнение за тях.
Ако главно ще правиш главно преходи и максималното ХС ще ти е утъпкани горски пътеки-да. Иначе едно стабилно мтб, а по-натам може да си вземеш 2-ра ръка велосипед тип "бангия" за градско и си имаш всичко необходимо.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Пет Яну 09, 2015 3:47 pm

Е, ако е нисък човека, първо 29-ките имат размери на рамки, но и ако му се струва грозно ако е 1.60 да се вози на 26-ка, един рам НТ 3 с ви-брейк от 650 лева, хем е с максис кросмарк и ще стане за всичко с малка резерва за преходите.
Хибридите си имат своето място на пазара, не всички имат място за две колелета и си им върши чудесна работа едно "универсално", още повече, че понякога за предимно градско и парково каране хибридът е по-подходящ от нисък клас МТБ.
Въпросът е на предлагане и цени.
В момента ситуацията на пазара е такава, че МТБ велосипедите са най-разпространени, има избор, размери и т.н. но ако това - http://www.crosscycle.com/bg/catalog/cr ... an-87.html излезе на 600 лева ще е много добър избор за хибрид, още повече с тези циклокросови гуми /бързи на асфалт, но стават за черно/, пък и калници си има.
victortrt

Мнениеот victortrt » Пет Яну 09, 2015 3:51 pm

Е, ако е нисък човека, първо 29-ките имат размери на рамки, но и ако му се струва грозно ако е 1.60 да се вози на 26-ка, един рам НТ 3 с ви-брейк от 650 лева, хем е с максис кросмарк и ще стане за всичко с малка резерва за преходите.
Хибридите си имат своето място на пазара, не всички имат място за две колелета и си им върши чудесна работа едно "универсално", още повече, че понякога за предимно градско и парково каране хибридът е по-подходящ от нисък клас МТБ.
Въпросът е на предлагане и цени.
В момента ситуацията на пазара е такава, че МТБ велосипедите са най-разпространени, има избор, размери и т.н. но ако това - http://www.crosscycle.com/bg/catalog/cr ... an-87.html излезе на 600 лева ще е много добър избор за хибрид, още повече с тези циклокросови гуми /бързи на асфалт, но стават за черно/, пък и калници си има.
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Пет Яну 09, 2015 4:14 pm

Така е, хибридът си е за градско, в парка, преходчета, даже може би и за леека планина..и дотам.
Авторът обаче е казал, че му се иска и да се спуска, затова според мен хибридът отпада.
Да не говорим, че наистина 29-ка мтб с тънки гуми е почти хибрид(особено ако се запали по колоезденето и му "бодне" една читава вилка със заключване). Единственият проблем е честата смяна на гуми, но пък няма пълно щастие :Д
За двете колела-съгласен съм(в момента в нас са 3, а смятам да се обзавеждам в близко бъдеще с нещо леко и пъргаво за града/извънградски преходи по асфалт), ама си е най-добрият вариант. Хем си имаш едно градско, дето можеш да си го оставяш навсякъде, а и си е оптимизирано за "летене", хем си имаш добър планински велосипед, с който можеш да си правиш кефа по знайни и незнайни места.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Пет Яну 09, 2015 5:13 pm

Сега, аз именно МТБ-та 29-ки със заключваща вилка предложих именно като по универсален вариант, но пък нека човека си помисли кое му е приоритет, защото за да се спуснеш, трябва и да се качиш.
Отделно "лека планина" е относително, на Витоша основното каране си е или може да стане по асфалт и паваж и пак си в планината /вярно колите развалят кефа, но всички знаем, че пълно щастие няма/. :beer:
victortrt

Мнениеот Barakudata » Пет Яну 09, 2015 6:52 pm

Благодаря за съветите.Може би най удачния избор ще е да си взема един RAM HT2 29" само ,че не знам какви са необходимите изисквания за велосипед с 29 инчови гуми аз съм висок 174 и тежа 58 кг.Мисля ,че размер М ще ми е добре.
Barakudata

Рейтинг: 1200

Мнениеот victortrt » Пон Яну 12, 2015 9:26 am

Геометрията на рам 29-ка е малко особена и може би да си за размер S, но просто трябва да отидеш и да премериш в реален магазин. За 1.74 29-ка ще е малко голяма, според мен. Виж по-скоро някоя 27.5 - ца, тази на рам дори е с гуми, които стават за асфалт и за черно, докато 29-ката е с куми за крос-кънтри. Модела с 27.5 цолови гуми е със 100 лева по-скъп от 29-ката, но сигурно има промоции.
victortrt

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти