велосипед Рам

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

велосипед Рам

Мнениеот rumenbm » Нед Фев 01, 2015 7:06 pm

Скоро си закупих велосипед Рам хт3.Та,въпросът ми е,каква е разликата между Рам хт2 и Рам хт3?Имам в предвид по старите модели произведени 2011 г.
rumenbm

Рейтинг: 1140

Re: велосипед Рам

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Пон Фев 02, 2015 3:54 am

Предполагам имат различен клас компоненти.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 02, 2015 12:17 pm

Рамката е различна.
НТ2 принципно се води по-здрава и по-тежка от НТ3.
За компонентите не съм сигурен, те там вече са от рода на НТ2.1 и НТ2.2(така де, .нещо си ти показва разлика в компонентите).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот rumenbm » Вто Фев 03, 2015 6:29 pm

kobso1245 написа:Рамката е различна.
НТ2 принципно се води по-здрава и по-тежка от НТ3.
За компонентите не съм сигурен, те там вече са от рода на НТ2.1 и НТ2.2(така де, .нещо си ти показва разлика в компонентите).

Да,въпросът ми бе най-вече за рамката коя е по здрава и качесвена...Моите компоненти по колелото са SRAM,но съм виждал с компоненти ALIVO сглобено в Германия.Та,любопитно ми беше дали съм уцелил подходящото колело с необходимите компоненти по него:-)
rumenbm

Рейтинг: 1140

Мнениеот victortrt » Сря Фев 04, 2015 4:26 pm

Човек, щом си си го взел и ти харесва, няма смисъл да се чудиш дали е нямало да намериш нещо по-добро. Велосипедите рам фабрично се окомплектоват със задвижване на фирмата срам, спирачки на Авид и доскоро вилките им бяха само рокшокс, сега имат и с Сънтур XCR.
Сега дали, в какво и колко срам е по-добро, лошо или различно от шимано, е тема, която не мога да коментирам, а и няма смисъл според мен.
Предполагам обаче, че всичко може да си смениш, но при известни ограничения, тъй като не е сигурно, че на 24 скоростна система срам, ще можеш да сложиш само дерайльор шимано. Идеята на производителите е тяхно да работи с тяхно.
Ако колелото върви, сменя скорости и спира, значи има необходимите компоненти по него. Ако не скърцат, стържат и не дай си боже тракат, значи са качествени.
Всичко, което се върти, трие или мести по колелото рано или късно ще има нужда от настройка, профилактика и смяна, дори плочите отпред и венците отзад се изтриват, както и веригата се разтяга.
По скъпите части не са от вечни материали, просто работят по-добре, може да са по-леки и са по-умно измислени, например може да смениш само една плоча на курбелите вместо целия, но като пари може да е същото.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти