DRAG Hardy, РАМ HT one 2 или SCOTT aspect

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DRAG Hardy, РАМ HT one 2 или SCOTT aspect

Мнениеот pesho29 » Чет Фев 05, 2015 11:35 am

Здравейте!
Това сигурно е пореднта тема за велосипеди от подобен клас, като се извинявам ако задръствам форума, но ви моля за съвет, от скоро съм тук и не разбирам особено много. :) Карам 50% от времето из града и 50% по пътеки из гората, като на места има и по сериозни препятствия (камъни, корени и т.н.), тежа към 70кг и съм висок 176см. Колебая се между следните няколко модела велосипеди, като това е максималната сума, която мога да отделя.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2014.html - или подобен DRAG на сходна цена (не е задължително с 29")
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=318 - този с дискови спирачки
http://www.scott.bg/bg/-2014/477--scott-aspect-930.html
http://www.scott.bg/bg/planinski/53-sco ... lor-1.html (като двата модела SCOTT, може би ми харесват най-много на външен вид)
Ще ми се да е велосипед, който ще издържи поне 5-6 години със по-прилична вилка и добра рамка, евентуално ако се наложи да сменям нещо.
Благодаря предварително :) .
pesho29

Рейтинг: 1200

Re: DRAG Hardy, РАМ HT one 2 или SCOTT aspect

Мнениеот Vorac » Чет Фев 05, 2015 12:02 pm

С тия вилки най-много 2 години до смяна на вилката (но пък XCR си работи чудесно в началото).

Скотовете изглеждат чудесно!
Заден дерайльор: Shimano Deore RD-M592 27 Speed
Спирачки: Shimano BR-M395 Hydr. Disc 180F/160R mm SM-RT30 CL Rotor
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот kobso1245 » Чет Фев 05, 2015 12:16 pm

Драгът не-най-нисък клас курбел, а даваш маса пари...не, мерси.
Рамът и той е подобна боза...
Иии,да,някой Скот си заслужава, с тия компоненти и с тая отстъпка и аз бих те посъветвал да го вземеш.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот TheUndertaker » Чет Фев 05, 2015 2:17 pm

Скоровете , са само XL размер, малко ще ти е множко. Мен лично не ми допадат вилките в дългосрочен план. Цена-качество по скоро Рам-а.
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот kobso1245 » Чет Фев 05, 2015 2:55 pm

Мдам, не съм видял размерите, но все пак предположих, че питащия го е взел впредвид, щом ги е дал(мерси за минуса все пак..).
Иначе наистина, ако остават само РАМ и Драг, така че аз по-скоро бих погледнал за някой Крос за тия пари(даже за мааалко отгоре можеш да си вземеш доста сносен велосипед). Тоя РАМ, с тия компоненти, за тия пари....
kobso1245

Мнениеот Vorac » Чет Фев 05, 2015 5:05 pm

Чак сега виждам, че вилката на рама е XC28, а спирачките са дискови. Нещо друго съм гледал първия път.
Виж го и Спринт Аполон-а, беше нашумял миналата пролет.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот victortrt » Чет Фев 05, 2015 5:09 pm

1. Благодарим ти, човек, че ни подсказа за такова намаление на скот.
2. Големият скот 29 цола е посочен с м размер и не е сигурно, че няма други размери. В сайта има дистрибутори и днес видях изложен пред магазин Джордан модел, който го няма в сайта на скот /760/, така че ходене и питане му е майката.
3. За тези пари ако 900 лева ти е бюджетът или рама или рам нт 2.3 29 цола или скотовете, каквито има в магазина с това ниво на окомплектовка.
4. Понеже окомплетковката се явява стандартна при сравнение на жалоните вилка xcr, дерайльор deore, спирачки m395 ще откриеш, че с тази промоция скот се изравняват по цени с българските велосипеди, защото крос тракшън g 27 е 889 лева с окомплектовка почти като на скотовете, а спринт аполон е 799 лева, но с дерайльор acera, който обаче е част от цялостна скоростна система от този клас, включително курбелите и командите.
Рам са с други компоненти и не мога да коментирам, но мисля, че за 899 29-ката им си струва, Драг пак не мога да коментирам планинските им, защото имам техен хибрид и го купих на промоция.
Мога да ти кажа само, че е по-добре да си купиш скъп марков велосипед на намаление отколкото друг на същата редовна цена.
Скот е фирма с име и при еднакви компоненти и цена един скот е винаги по добре от един крос, най малкото заради рамката, боята, периферните компоненти, гриповете, педалите и т.н. "дребни" неща.
Та възползвай се от шанса си да си вземеш нещо на скот на намаление 30%. Компоненти се сменят, но рамката остава.
Рам също е вариант, но освен посочения от теб виж и нт 2.3. 29 цола, който е очудващо лек за външния си вид.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот pesho29 » Чет Фев 05, 2015 9:49 pm

Благодаря ви за отговорите.
Интересувах се просто дали рам-а си заслужава за вилката rock shox и дали тези компоненти sram са прилични като shimano за цената. Явно DRAG-вете за тези пари не си струват.
Инче скотовете, като че ли са с малко завишени нормални цени, но с това намаление определено си заслужава. Ходих до магазина им да ги видя и на живо рамките изглеждат доста солидни и добре направени (поне за тези модели). Много ми харесаха на външен вид. За размерите имат различни попринцип, в сайта не е съвсем точно.
pesho29

Рейтинг: 1200

Мнениеот qvkata7 » Пет Фев 06, 2015 1:25 am

Аз си взех Рам HT One и съм много доволен за сега !
qvkata7

Рейтинг: 1225

Мнениеот victortrt » Пон Фев 09, 2015 2:31 pm

И аз ходих в магазина им в неделя, че само по улиците ставаше за каране и мога да ти препоръчам само едно - вземи си скот от тази окомплектовка /xcr вилка, deore дерайльор/, но или 26 или 27.5 цола. Рамовете ще ги има и после, но скотовете са с намаление сега и все пак са по-добри от рамовете, най-малкото заради безпроблемните спирачки и цялостната геометрия на рамките в сравнение с конкретния рам /нт 2 27.5 и 29 цола също са с добра според мен рамка/.
Ако имаш 900 лева, най-разумно е да ги дадеш за велосипед на скот, защото после лесно ще намираш резервни части и надграждаш /шимано има навсякъде, а с рам си вързан със срам, всичко на скотовете е от най-новите серии на шимано/.
Каквото и да си вземеш след време ще смениш вилка например, но не е все едно дали ще дадеш 150 лева и ще имаш работеща вилка на велосипед скот или на велосипед лидер да речем /макар вилките за са еднакви/.
Понеже минах да видя за 27.5 цолов и през магазин Джордан /на солунска/, там собственикът макар да хвали рам, кара скот 29-ка /но е висок/. Вярно той ги продава, но при равни цени си вземи някой скот.
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 09, 2015 2:49 pm

"шимано има навсякъде, а с рам си вързан със срам,"
Ъъъъъ я пак?
Вързан си..трънки. Само единия заден дерайлъор, дето реално зависи от командата(число на теглене или както се наричаше там) дали можеш да ползваш шимано или СРАМ.
Нито курбелите те задължават да караш с СРАМ декланшор и верига/касета, нито нещо друго...
пс: Ако говориш за гаранционна поддръжка моля да бъда извинен, там реално не знам как стават нещата(смисъл дали може СРАМ елемент да се замени с шимано гаранционно).
Иначе да, и за мен Скот-а е най-добрият вариант за тия пари.
По отношение на това дали нещо на рамка Скот е по-различно от нещо на рамка Крос(примерно)...ако толкова го вълнува човек какво му пише на рамката да си вземе Лидер/Крос със същите части и да си вземе след това рамка на Скот примерно(2-ра ръка примерно). Стига да му е удобно на човек и да е добра геометрията(с всичките му ъгли и разстояния) надали ще види разлика между Скот и Крос..лично мнение.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Пон Фев 09, 2015 5:43 pm

Имах предвид както гаранционната подръжка, така и да не става тюрлюгювеч, защото всички знаят че рам са със срам/авид компоненти.
Но да си вземеш готов лидер и да сложиш рамка на скот е колкото тъпо, толкова и скъпо, особено като сега има голямо намаление на скот.
Това със смяната е за опитни механици, а човекът явно е просто потребител /като мен/ и му е много по на оферта да си купи скот на цената и с малко по-добра окомплектовка от най-евтините български аналози /крос/.
Лидер хич не са толкова евтини за сходна окомплектовка. Дори и според новата статия с каталог.
Но не ми се спори. :beer:
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 09, 2015 6:11 pm

Аааа, за частта с гювеч-да. Въпросът е, че от техническа гледна точка няма пречка да се използва шимано.
Тва за рамката-знам, че е тъпо. Просто доста хора гледат кво им пише на рамката, нищо, че компонентите понякога са в пъти по-зле, ама нали пише РАМ..
А иначе Скот за тия пари с тоя сетъп е убиец просто. Дано авторът го е налазил, че може и да са някакви изостанали бройки и затова да е такава цената...
пс: За Лидер-просто за пример ги дадох.
пс2: Извинявам се, ако предишното ми мнение е звучало като заяждане.. Не съм целял такова нещо.
kobso1245

Мнениеот victortrt » Пон Фев 09, 2015 6:25 pm

Не е прозвучало, то по минусите си личи. Трябва да се науча да говоря лаконично като онези от филма 300, например "вземи скота!". тогава няма да остана неразбран, най-много да получа въпрос защо и те така.
:beer: за добрите сделки.
victortrt

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти