Drag 29er vs Cross GRX 9 vs Cross Big Foot

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag 29er vs Cross GRX 9 vs Cross Big Foot

Мнениеот em3ata » Нед Яну 25, 2015 4:36 pm

Здравейте ! Мисля да си закупя ново колело. Спрял съм се на тези три модела. Въпросите ми са следните: Колко струва извънгаранционна подръжка на тези модели ? Резервни части как стои ценовия въпрос ? Въобще каквото се сетите може да го споделите с мен ще ми е от полза ! Благодаря ! Колелата ще се карат главно в града и чат пат до Витоша. 2 м и 120 кг съм .
Cross GRX 9
Cross Big foot
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/9601-velosiped-drag-29er-pro-2014.html Drag 29er
Аватар
em3ata

Рейтинг: 1240

Re: Drag 29er vs Cross GRX 9 vs Cross Big Foot

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Яну 25, 2015 10:18 pm

ГРХ9 и Драг 29ър'а са нисък към среден клас докато Биг Фуута е с много по висок клас компоненти. Повечето процедури по поддръжка можеш и сам да си ги правиш и не се изисква кой знае колко умение. За колелата от по ниския клас резервните части няма да са кой знае какво, Биг Фуута би излезнал по скъпо ако нещо се повреди и гаранцията не го покрие. Ако велосипеда се кара нормално и се поддържа редовно по предпоръка на производителя няма да има проблеми скоро време.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот kobso1245 » Нед Яну 25, 2015 11:11 pm

Е то тук отговорът е лесен-Биг Фут.
ГРХ 9-ката е също читава, ама щом си 2м си си баш за 29-ка.
По въпросът за частите-единственият проблем биха ти били външните гуми, колелата и вилката, но за щастие вече има що-годе добро разнообразие поне от гумите, ако вече решиш да сменяш друго от горепосочените-има онлайн магазини извън БГ, които имат доста богат асортимент.
Та няма какво да се притесняваш толкова.
По въпросът за поддръжката-доколкото знам в Младост момчето, което е в официалния магазин, работи читаво, та би ти свършил работа.
Аз имам гаранционен Грип 130, ама досега не съм ходил до сервиза им, щото аз съм в Люлин, а баш до нас има веломагазин, та ми е по-на оферта да си го закарам там, а не да губя час и нещо в път..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот penmark » Нед Яну 25, 2015 11:34 pm

И GRX9 е 29-ка. На изуст говориш, без да гледаш линковете. :D Иначе нормално Биг фута да е най-добър, все пак е най-скъп. 1300лв срещу 700-900 за другите два. Щом ги имаш парите за Биг фута, скачай!
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот kobso1245 » Нед Яну 25, 2015 11:43 pm

Омг тия имали и 29-ка ГРХ9...
Извинявам се, мислех си, че става въпрос за 26-цата.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот joroblob » Нед Яну 25, 2015 11:48 pm

Аз съм приблизително твоите размери и знам, че е сравнително трудно да се открие походящ велосипед. За съжаление трябва да забравиш за "Биг Фут"-а - просто не се произвежда с по голяма от 510мм рамка, а повярвай ми ще ти е малка. За такива като нас подходящия размер е 540 и нагоре (аз карам 560мм). Та бих ти препоръчал да погледнеш моделите "Traction" на Крос и особено варианта SLX (със съшата вилка като "Биг Фут" е!). Късмет с избора!
joroblob

Рейтинг: 1320

Мнениеот Boyan1984 » Пон Яну 26, 2015 7:42 am

Абе тия нещо прекараха GRX9-ката, тая новата е с кофти части. Аз си взех от старите 26" с части Деоре и хидравлика 446 и вилка Rock Shox XC30, ама тя беше и по-скъпа де...
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот carmo » Пон Яну 26, 2015 10:58 am

Здравей. Ако Биг Фута ти е нисък и най вече къс може да погледнеш и това http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mt ... a-103.html Пак е 29", компонентите му са добри и има висока (56см) рамка.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот victortrt » Пон Яну 26, 2015 11:37 am

Хора, нито новия биг фуут, нито еуфорията 29 цола са излезли по магазините. Така че изборът трябва да се сведе до миналогодишните модели, ако питащият не иска да почака малко.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Vorac » Пон Яну 26, 2015 11:58 am

Boyan1984 написа:Абе тия нещо прекараха GRX9-ката, тая новата е с кофти части. Аз си взех от старите 26" с части Деоре и хидравлика 446 и вилка Rock Shox XC30, ама тя беше и по-скъпа де...

Сейм хиър, само дето изтървах промоцията с няколко дена и наместо 950 дадох 1050. Вилката XC30 надмина очакванията ми.

Впрочем тогава ми обясниха, че рамката на GRX е по-тежка от останалите, но вероятно и по-здрава.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот victortrt » Пон Яну 26, 2015 1:07 pm

em3ata написа:Здравейте ! Мисля да си закупя ново колело. Спрял съм се на тези три модела. Въпросите ми са следните: Колко струва извънгаранционна подръжка на тези модели ? Резервни части как стои ценовия въпрос ? Въобще каквото се сетите може да го споделите с мен ще ми е от полза ! Благодаря ! Колелата ще се карат главно в града и чат пат до Витоша. 2 м и 120 кг съм .
Cross GRX 9
Cross Big foot
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/9601-velosiped-drag-29er-pro-2014.html Drag 29er

Хайде да отговорим на първоначалния въпрос все пак.
Извънгаранционна подръжка май е основно чистене е смазване, което не е скъпо. Резервните части - зависи от самите части.
Обаче, за такива височина и килограми не се намират размери лесно. Отделно теглото ти не знам как ще се отрази на вилките и дали не е по-добре да се насочиш към доста по скъпите въздушни /настройват се според теглото на колоездача/ вилки или просто към колело с твърда вилка, особено ако под "чат-пат на Витоша" се има предвид по шосето.
Иначе първият крос е модел от миналата година и се намира по магазините. Рамката е тежка и здрава, вилката не знам, но така или иначе рано или късно ще ти се наложи да я смениш.
Биг фута още не е излязъл, има стар модел, но е изчерпан. По-добри са моделите на крос тракшън и тракшън слх.
За драга не знам, но има участник във форума - Diabolikkant, който си го взе скоро и много му се радва, изглежда горе долу твои габарити. Може да го питаш него /например на ЛС/.
Ако ще се кара главно в града, защо не погледнеш за някой велосипед, по-подходящ за града като например http://www.crosscycle.com/bg/catalog/ur ... st-91.html /когато излезе/. При него има големи размери рамки, имаш доста по-добри от стандартните спирачки /важно с оглед теглото ти/, има много добра скоростна система, твърда вилка и гуми, позволяващи високо налягане. За каране извън пътя не става, но пък ще върви много по леко по асфалт.
victortrt

Мнениеот em3ata » Пон Яну 26, 2015 5:19 pm

Благодаря на всички за мненията :) Като цяло Биг Фута отпада защото му е по - малка рамката. Като резервни части имах предвид такива които са еквивалентни като качество и цена на оригиналните. А иначе като цяло каквото и да взема ще е по - добре от стария Крос вендета. От обурудване не разбирам за съжаление :) Под "чат - пат Витоша" имах предвид не да се спускам по некви чукари :D дет се вика ами по пътеки, черни пътища некви такива общо взето :) А за тракшъна какво можете да кажете :)
Аватар
em3ata

Рейтинг: 1240

Мнениеот victortrt » Пон Яну 26, 2015 5:32 pm

Ами има два тракшъна - този http://koleloto.bg/product/841/cross-29 ... zelen.html и този http://koleloto.bg/product/889/cross-29 ... -2014.html
И двата са добър избор за парите си. По скъпият е с по-хубави части, като разликата в цената си заслужава разликата в оборудването.
victortrt

Мнениеот penmark » Пон Яну 26, 2015 5:50 pm

Не се гледа само седалковата трЪба. Даже по-важна е ефективната. Тоя Рам за тея пари чак мен ме блазни.
Ако се налага и по-дълго колче ще се сложи, не е проблем. Но трябва да се качи да пробва кое ще му е по-удобно.
Аватар
penmark

Мнениеот joroblob » Пон Яну 26, 2015 10:43 pm

За частите според мен не би трябвало да се притесняваш толкова по простата причина, че са достатъчно здрави да не ги сменяш и да даваш пари за извънгаранционни ремонти. Пък и като се зарибиш ще почнеш сам да ги сменяш с по хубави докато са си здрави :eyebrow: ! По съображението за вилката на колегата victortrt също ще кажа, че не е толкова страшно просто "sag" - a ще е по голям някъде 35 - 40% (при норма 20%) за вилка XCR при мен беше ~ 30% като бях 114кг. - става въпрос за фабрична medium пружина. Също така колегата penmark е прав и може да помислиш и над неговото предложение - като съпоставка Рам-а е горе долу на нивото на първия тракшън от линковете на victortrt, а за мен най добрия избор е точно втория от линковете му - просто вилката XC30 си е ниво над XCR!
joroblob

Рейтинг: 1320

Мнениеот victortrt » Чет Яну 29, 2015 2:22 pm

em3ata написа:Благодаря на всички за мненията :) Като цяло Биг Фута отпада защото му е по - малка рамката. Като резервни части имах предвид такива които са еквивалентни като качество и цена на оригиналните. А иначе като цяло каквото и да взема ще е по - добре от стария Крос вендета. От обурудване не разбирам за съжаление :) Под "чат - пат Витоша" имах предвид не да се спускам по некви чукари :D дет се вика ами по пътеки, черни пътища некви такива общо взето :) А за тракшъна какво можете да кажете :)

Вземи си тракшън някакъв докато ги има, че новата колекция на крос е с по-скъпи модели.
victortrt

Мнениеот ЕвгениЯнков » Съб Май 23, 2015 5:01 pm

Здравейте.
По миналата година ми бяха подарили Cross Grip 927. Навъртях му 200/300 километра и се наложи да го продам. За толкова малко километри не успях да изградя мнение за здравината на рамката.
От известно време си набавям части за подобен клас колело. Днес си закупих и рамка Cross Grx 29 51см. Честно казано ми се вижда доста калпава.. не съм виждал и пипал до сега рамки без части по тях може и да са си такива.. (нямам опит не разбирам). Та въпроса ми е дали тази рамка е подходяща за моите габарити. Висок съм 185 и съм към 115кг. Колето ще се кара предимно в града, като ще му се налага да слиза от третоари и стълби... (рядко)
Ако може за бърз отговор защото ми предстои само зглобяването и леко казано съм "загорял" за колелце и вече нямам търпение да го язда тоя кон. :D
Мерси на всички отзовали се.
ЕвгениЯнков

Рейтинг: 1198

Мнениеот Da Nail » Нед Май 24, 2015 11:15 am

Рамките на Grip-овете, ако не се лъжа, са доста здравички.
Аватар
Da Nail

Рейтинг: 1409

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти