Дайте предложения за лошо изглеждащ велосипед!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дайте предложения за лошо изглеждащ велосипед!

Мнениеот sakrayaami » Чет Май 28, 2015 4:28 pm

Здравейте :)

След като пуснаха новият лъч (полу-космически) на метрото в София, се оказа че ми е много удобно да ходя с него на работа.
Сеегаа един малък проблем възниква че ми се налага да вървя 18-20 мин за да стигна до метростанцията.
В метростанцията има стойка за велосипеди, обаче никога не бих си RAM-a особено за 9 часа!

Искам да ви помоля да ми дадете идея за колело което изглежда зле :) ама толкова зле че да отврати крадеца.
Другото което си мисля, е че ако взема някво колело мога да му налепя лепенки че се следи, че е на някоя телевизионна медия, или че е застраховано :lol2:

Много ще се радвам да чуя вашите идеи по въпроса за колело което не би представлявало интерес за крадците!
sakrayaami

Рейтинг: 1238

Re: Дайте предложения за лошо изглеждащ велосипед!

Мнениеот victortrt » Чет Май 28, 2015 5:28 pm

За съжаление моето градско вече не е грозно и не се продава за 250 лева, защото стана толкова красиво, че не го давам. Ето го след и преди пълната промяна http://1bike.bg/portfolio/puch-reborn/
Но истината е че всичко се краде, на колегата му откраднаха едно градско Чило със скъсана седалка и олющено отвсякъде от вход, който се заключва. Колелото му беше купено за 250 лева преди години и сега едва ли струва повече от 200 лева, но пак го откраднаха.
Аз затова се замислям моето да го направя сингъл с контра, поне да няма нищо готино в него дори и скорости.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот irgnet » Чет Май 28, 2015 9:20 pm

Взимаш някакво колело 2-ра употреба за 30, макс 50лв и си го заключвай там. Сигурно и него ще го краднат, ама може и да не им се занимава за някой драгалясник.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот sakrayaami » Пет Май 29, 2015 7:40 am

Предложиха ми също така да си взема много дълга верига и да го омотая цялото под камерите на метрото :look:
Добре, следващата седмица ще взема някое колелце за 30 лв макс от тоя тип -> http://olx.bg/ad/mazhki-holandski-velos ... 47c76be962
И ще видим колко време ще издържи :)
sakrayaami

Рейтинг: 1238

Мнениеот evin » Пет Май 29, 2015 10:03 am

Балканче в стил rat rod
Сваля му се боята с пясъкоструйка и се оставя да ръждяса натурално :D
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Absimuto » Пет Май 29, 2015 5:55 pm

На един комшия който си заключваше колелото на стълбището му го гепиха, а то приличаше на клошаря на колелетата, най-малко 30 годишен стар балкан с големите гуми, цялото мръсно и ръждясало, та явно не подбират. Аз бих ти предложл да си взимаш и седалката в раницата примерно, освен че ще е грозно, без седалка мисля малко ще се обезверят крадците, смисъл ако има други паркирани там колелета сигурно ще тафят тях :D
Absimuto

Рейтинг: 1240

Мнениеот sonscp » Пет Май 29, 2015 6:53 pm

За крадците няма лоши колела, те най-често изобщо не разбират какво крадат. На пича който обиколи забележителностите на България с колело му го откраднаха, независимо че беше хипер стар байк без каквито и да било екстри и беше разбит отвсякъде от хидялите изминати километри. По-скоро избери велосипед на цена, която ще можеш да преглътнеш, като видиш че го няма на оградата. :agree:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти