Запитване за велосипед до 600лв.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Запитване за велосипед до 600лв.

Мнениеот valioz » Сря Юли 22, 2015 3:54 pm

carmo написа:Позачети се, все пак е достъпна тех. литература. Тъкмо натрупвайки инфо и опит, другия път като срещнеш противоречащи си мнения, ще имаш едно на ум че си срещал "нещо по темата", а и понякога сервизите са далечко. Добре е (ако не е голяма бедата) да караш, а не да носиш байка по чукаците. Почти съм сигурен че има схема за съчетаването на предавките описваща възбраната за крайните комбинации (2 най-големи и 2 най-малки зъбчатки).

Така е, и това ще стане, но сега едвам изчаквам края на работния ден и да се изстрелвам :D Благодарско за съвета, абсолютно съм на този принцип.
valioz

Рейтинг: 1200

Мнениеот valioz » Чет Юли 23, 2015 9:55 am

След вчерашното каране установих, че проблема е бил изцяло в мен, те хората са си го написали и обяснили ама кой да чете. Сега вече си сменям предавките както си е обяснено и всичко е ток. Единствения въпрос който възникна беше, че след като се прибрах вкъщи видях, че по стрежените на вилката има малко масло с тъмен цвят, предполагам цвета е такъв заради прахта и се надявам да е нормално да има смазка по тази част, реално омаслената част е докъдето са влизали стрежените в ботушите.
valioz

Мнениеот Stoyanov » Чет Юли 23, 2015 10:01 am

valioz написа: Единствения въпрос който възникна беше, че след като се прибрах вкъщи видях, че по стрежените на вилката има малко масло с тъмен цвят, предполагам цвета е такъв заради прахта и се надявам да е нормално да има смазка по тази част, реално омаслената част е докъдето са влизали стрежените в ботушите.

Така трябва да бъде. Хем олекотява хода, хем събира праха, защото иначе малко по малко ще повреди семерингите и ще почне да влиза под тях :)
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот kobso1245 » Чет Юли 23, 2015 11:47 am

Принципно не би трябвало да го има това масло, ако всъщност е масло, де. Може да е много прахоляк, който е полепнал по леко намазнения стеншън-тогава е ОК, обаче ако е доста маслото..става леко кофти. Та е хубаво да се наблюдава това...
пс: Хубаво е да си вземеш нещо от рода на Brunox и да си пръскаш основата на стеншъните(там, където са ти прахоуловителите), принципно подобрява работата на вилката.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот valioz » Чет Юли 23, 2015 12:08 pm

Stoyanov написа:Така трябва да бъде. Хем олекотява хода, хем събира праха, защото иначе малко по малко ще повреди семерингите и ще почне да влиза под тях :)

kobso1245 написа:Принципно не би трябвало да го има това масло, ако всъщност е масло, де. Може да е много прахоляк, който е полепнал по леко намазнения стеншън-тогава е ОК, обаче ако е доста маслото..става леко кофти. Та е хубаво да се наблюдава това...
пс: Хубаво е да си вземеш нещо от рода на Brunox и да си пръскаш основата на стеншъните(там, където са ти прахоуловителите), принципно подобрява работата на вилката.

Малко съм се объркал, не "стрежените" а стеншъните имах предвид, но вие сте ме разбрали :lol: Иначе малко странно ми се видя, тъй като онзи ден пак карах доста, а нямаше такива тъмни линии, но и занапред ще го наблюдавам. За смазващия препарат този ли имаш предвид http://bikescenter.bg/sprei-za-vilki-brunox-bg?
valioz

Мнениеот kobso1245 » Чет Юли 23, 2015 12:19 pm

Мхм, същия.
Доста е добър, но това е само една възможност. Аз ползвам един на Finish Line(MAX)(че нямаха Brunox като ходих да си го взема) и от него също съм доволен. Купуван е преди повече от година, пръскам преди всяко каране и има за още година сигурно :Д
http://www.finishlineusa.com/products/s ... sion-spray
kobso1245

Мнениеот valioz » Чет Юли 23, 2015 12:37 pm

kobso1245 написа:Мхм, същия.
Доста е добър, но това е само една възможност. Аз ползвам един на Finish Line(MAX)(че нямаха Brunox като ходих да си го взема) и от него също съм доволен. Купуван е преди повече от година, пръскам преди всяко каране и има за още година сигурно :Д
http://www.finishlineusa.com/products/s ... sion-spray

Супер, благодаря за съвета, задължително ще си взема някое от тези спрейчета. :D :beer: Интересно ми е тази вилка колко ще издържи, като се има предвид, че съм 90кг. а пък тези лоу левел вилки се водят доста трошливи, така че поне спрейче на първо време ще ми е задължително.
valioz

Мнениеот valioz » Съб Юли 25, 2015 5:13 pm

Колеги, карам си колелото всеки ден и се кефя, но след час-два каране започва да ме боли кръста :indiffe: Явно не съм си настроил седалката или кормилото правилно, или от нещо друго идва проблема? Дайте съвет откъде да започна, поразтърсих из нета, но не намерих кой знае какво.
valioz

Мнениеот kobso1245 » Съб Юли 25, 2015 5:41 pm

kobso1245

Мнениеот valioz » Вто Юли 28, 2015 11:51 am

Май ще трябва някакъв ъпгрейд, струва ми се, че лапата ми трябва да се смени с по къса, защото мисля, че се изпъвам по-напред и от там да идва проблема. Ще пробвам да си променя и позицията на седалката, и въобще ще тествам каквото мога, че много ми се кара, но от два-три дена не съм се качвал, защото още не ми е минал кръста. А е възможно и да съм предобрил, все пак не се бях качвал на колело от 15+ години, а вече съм на 30+, и айде йуруш по 2-3 часа още от началото може да си е казало своето.
valioz

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти