Мнения за евтин хибрид Drag Arizona 2016 (399 лв)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения за евтин хибрид Drag Arizona 2016 (399 лв)

Мнениеот aurin » Съб Юни 18, 2016 10:52 am

Здравейте!

Дали разполагате с впечатления за Drag Arizona 2016.
Харесва ми как изглежда при тази ниска цена. Предполагам е подходящ за градско каране с малко бордюри и павета?
Никъде обаче не мога да открия информация за теглото му.
Според вас рамка с какъв размер е подходяща за водач 174 височина / 78 чатал / 70 kg
Избора е между 17" и 19" - с такива рамки се предлага на пазара.

Мернах го само на три места:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2016.html
http://get.bg/velosiped-drag-arizona-2016.html

Както и в този румънски сайт, където има и "живи" снимки:
http://www.dragzone.ro/oras-si-trekking ... izona.html

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
aurin

Рейтинг: 1200

Re: Мнения за евтин хибрид Drag Arizona 2016 (399 лв)

Мнениеот IvanTheMan » Нед Юни 19, 2016 8:53 am

За твоята височина ти трябва 17 инча, иначе кви килограми търсиш за колело под 400 лева.....
IvanTheMan

Рейтинг: 1110

Мнениеот victortrt » Пон Юни 20, 2016 9:33 am

Наскоро някой спомена, че си го е взел и не му харесваха гумите, та питаше за други по-качествени, но то драг често слагат евтини кенди на новите си колела, когато са по-евтини.
Та за тези пари е добре, но може би гумите няма да ти харесат и ще ти се сторят пластмасови, възможно е гриповете да не са удобни особено.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот carmo » Пон Юни 20, 2016 11:54 am

За тази цена/компоненти и ново -в гаранция си струва, ако не търсиш нещо повече от транспорт, макар че и за кратки (крайградски) разходки ще става. За тегло се мисли ако байка е 2-3 пъти по-скъп и перформънса му трябва да е спорт или рейс ориентиран, защото тогава има избор от по-горни класове компоненти. Тук всичко е възможно най-евтиното -каквато е и целта ти. Относно размера мисля че 19" ще ти е по-добре -каквато е първата снимка (долните са на 21.5"), не толкова заради височината, колкото заради (според мен) прекалено близкото кормило за твоя ръст, но може пък да харесваш съвсем изправена поза на торса. Най-добре премери на място 2-та варианта и си прецени.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Speedmaster™ » Чет Юни 23, 2016 3:55 am

Погледнах модела в магазин и ме притесняват плътните оси на главините и зъбния блок на резба,карах един сезон такъв велосипед на drag но по стар модел и смених три задни оси и превъртях задния венец.При мен се получи от моето тегло,но се подменят с преходни оси с автомат.Може би ми допадна рамката,компонентите при подмяна ще са бюжетна инвестиция.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот 2WBGST » Пет Юни 24, 2016 7:38 pm

АМИ ТОВА Е ПЕНСИОНЕРСКА "РАДОСТ" за много леки и немощни хора, които карат на много кратки разстояния от вкъщи до магазина и обратно. Посоченото вело-недуразомение е една твърде несериозна хибридна-имитация. Ако търсиш ХИБРИД гледай да е поне 8-ца с шимано главини!
2-Wheels-BG-STreet
2WBGST

Рейтинг: 1255

Мнениеот aurin » Съб Юни 25, 2016 1:08 pm

Благодаря ви за споделените мнения! Разбира се, че нямам никакви специални очаквания от велосипед с подобна цена. Към момента не бих дал 1 200 лв за "истински" хибрид, тъй като колело карам 15 пъти в годината за по 2 часа по асфалт и малко павета. Просто ми харесва дизайна и най-вече цената. Днес пробвах 17" размер и го почувствах съвсем OK. Консултанта обаче е убеден, че трябва да си взема варианта с 19" рамка, който нямаха в наличност за да го пробвам. Даде ми да пробвам друг хибриден 19" Drag, който ми се стори огромен и каза, че това определено бил моят размер. Мисля, че е честен, защото ако искаше набързо да приключи сделката щеше да ми продаде наличната бройка, а не да прави гимнастики да поръчва 19-ка, от които били останали само 3 бройки в магазините в страната. Та според консултанта въпреки, че на 17-ката се чувствам по-комфортно трябва да си взема 19-ката, с която съм щял свикна бързо. Явно старото ми колело е било 17" понеже ми се стори с подобни размери (беше тежък стоманен Rector Explorer 26" от Балкан Вело, купен набързо от Метро без да мисля особено). Та това колело колкото и да казвате, че е зле ми се струва че е по-леко и няма да е по-лошо от старото ми. Само, че не знам на консултанта ли да се доверя за размера на рамката или на себе си? По принцип обичам да се чувствам стабилно на велосипеда и колкото и да е неправилно се чувствам най-комфортно, когато краката ми са на такава височина, че да имат директен контакт със земята при необходимост. Алеите в Бургас са пренаселени и понякога се налага да спирам внезапно заради някоя заблудена баба или дете, та досега със земята ми дава по-голяма сигурност. Бихте ли ми дали финален съвет за размера на рамката? Благодаря!
aurin

Мнениеот carmo » Съб Юни 25, 2016 4:35 pm

Карането на подобен велосипед обикновено започва с чисто утилитарна цел за транспорт от точка А до точка Б, но в последствие се обръща в целенасочено удоволствие, защото "апетита идва с яденето". Днес излязох по хладното "малко да покарам", но както винаги си удължих маршрута и се прибрах след 4,5 часа и 82км из околията :rofl: Казвам го защото по-ниската рамка ти се е сторила удобна понеже "гониш" земята и изправената поза на торса, които тя осигурява. В последствие тази рамка ще ти се окаже къса и няма да ти е кеф извънградският преход -не отхвърляй тази потенциално застигаща те еуфория от леко вървящият велосипед, нямащ нищо общо с МТВ ширпотребата. Ако търговецът е поръчал 19" като дойде пробвай и 2-те , но предварително се поинтересувай за "правилната поза на ездача" за да вземеш потенциално, а не моментно правилното решение. Мисля че можеш да му имаш доверие. Иначе колелцето е като цената си -хваща окото на лаика (казвам го с добри чувства и разбиране). Ако искаш нещо леко на тегло и вървеж -виж това https://hemus-bikes.com/shosejni-velosi ... s-man-1022 Пак е с 21 скорости, но обхватът на задния зъбен блок е по-голям. По равно ще си по-бърз, а по баирите ще въртиш по-лесно. Разликите не са големи, но са осезаеми, ако пробваш и двата модела. Отделно за асфалт (в града и извън него) твърдата (а и лека) вилка е по-добра , стига да не хванеш някой черен път от любопитство или за по-кратко. Не те агитирам (особено ако не хващаш вяра на думите ми), но силата на тея велосипеди е свободното пространство. Имам подобен хибрид (също не скъп), но за града ползвам съвсем друг тип колело. Каквото и да избереш, най-важно е да е правилният за теб (и типа велосипед) размер на рамката, понеже тя е шасито. Компоненти в последствие се ъпгрейдват (като натрупаш впечатления и ако решиш), но излиза по-скъпо отколкото да вземеш прилична спецификация. Пак не те агитирам, защото това предполагам ти е ясно. Приличните хибриди наистина са по-скъпи, примерно това https://hemus-bikes.com/shosejni-velosi ... s-man-1020, а има и направо чудесни за цената си https://hemus-bikes.com/shosejni-velosi ... 8-man-2009
carmo

Мнениеот aurin » Съб Юли 23, 2016 11:05 pm

От около 20 дни карам Drag Arizona и впечатленията от колелото ми са отлични. База за сравнение нямам, но Arizona напълно ме удовлетворява на този етап. Качвам малко снимки от маршрута Бургас - Сарафово - Поморие (асфалт и лек offroad). Минахме и половината път до Радва, когато обърнахме към Бургас. Не съм сигурен колко бургазлии са пробвали този маршрут, но учудващо в Събота сутрин не срещнахме други водачи след Сарафово. Колелата (Drag Arizona и CROSS Romero) са едни от най-евтините на пазара, но бих искал да уверя бюджетно ориентираните потребители, че и за тях има прилични велосипеди които вършат работа извън планината. Колелата и водачите оцеляха без драскотини и повреди.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
aurin

Мнениеот carmo » Пон Юли 25, 2016 10:30 am

Първо честито. Добра разходка. Следващия път ака си смените за част от маршрута колелетата, ще имаш представа за возенето и въртенето на хибрид спрямо МТВ. Ще направиш и разлика между твоите и другия тип (палцови) команди, които ако решиш -лесно можеш да подмениш. Предполагам че рамката наистина ти е малка (съдейки колко си вдигнал седалката), но още не го знаеш. Може пък така да ти е удобно. Само виж от това положение на колчето за седалката каква част от него е вътре в рамката. Би трябвало да има "лимит маркер", но и да няма поне 100мм трябва да са вътре -ако са под 60мм ще строшиш рамката. Ако имаш случаи ще пробваш и по-висок клас хибриди, а ако не усетиш разлика, значи правилно си избрал този. Ако ще се движиш по що-годе хоризонтални терени, дори броя на скоростите няма голямо значение, така че си се вози с кеф.
carmo

Мнениеот aurin » Пон Юли 25, 2016 9:33 pm

Благодаря, carmo! Засега това е размера и модела за мен. До покупка на следващо колело ще се стигне поне след няколко години ако това не се строши скоропостижно или не го откраднат. Основната причина да ме хване веломанията отново е желанието ми да смъкна малко сланина докато е топло - за това и не ме блазнят по-скъпите модели. Не изключвам и да се зарибя в бъдеще за нещо от средният клас. Дотогава надявам се ще съм имал възможността да покарам и колело с 19" рамка за да направя реално сравнение, макар и сега да ми е съвсем комфортно с Arizona-та. Пък и отново ще се консултирам във форума, виждам е пълно със зарибени вело ентусиасти, готови да дадат съвет или споделят мнение. Току-що проверих колчето - вътре е точно с 9.5 см. Ограничител нещо не виждам та надявам се не му е проблем, че е поставено на такава височина.
aurin

Мнениеот hatamoto » Вто Юли 26, 2016 8:44 am

Смени колчето с по-дълго. Better safe than sorry :agree:
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот victortrt » Вто Юли 26, 2016 9:09 am

Послушай предния пост, защото липсата на ограничителна линия на колчето показва, че то е от най-евтините. Вземи си някое по-дълго, напр. 400 мм, за да ти е мирна главата.
Имаш късмет, че живееш в Бургас, защото при вас условията за колело са близки до идеалните. Може да се карат в града дори шосейки. А терена от снимките е минаваем и с изцяло твърдо колело.
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти