Избор на детски велосипед RAM HT16 или Drag Alpha 16

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на детски велосипед RAM HT16 или Drag Alpha 16

Мнениеот hatamoto » Сря Сеп 30, 2026 8:44 pm

Здравейте,
Мисля да сменя на сина колелото-в момента сме с детско колело от Декатлон 14 инч. Причината за смяната е безумната геометрия на текущия байк.

Тъй като не искам да давам безумни количество пари за ново колело, което ще е одрано и надраскано само след седмица, реших да разгледам какво продават в olx. Търся с предна и задна спирачка-текущото колело ме с такава комбинация и считам, че ще в проблем усвояването на контра тепърва, при положение, че е свикнал с ръчни спирачки.
Моля за мнение и отзиви, ако сте ползвали или имате наблюдения над двете колела.
Жената кара RAM от 2016 г.(XC Two 29). Доволна е. Аз мисля, е е добре направено.
С Drag нямам опит.
Карал съм Крос-мисля, че правят тежки колела. Имам спринт, но като гледам новите им продукти, мисля, че от 2016 не се развиват, напротив, като че ли вървят в обратна посока.

Благодаря!
hatamoto

Рейтинг: 1250

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти