А бе пълен боклук е Деоре 525.
Незнам какви си си взел, но определено е голяма глупост ето защо:
Едното бутало за 4-5 месеца работа вече не се движи раздвижвах го, чистих тръгне и след ден два пак спре.
Накладките :
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=861
а и оригиналните на Шимано с които бях и пак такива сложих се изтъркаха доста бързо а и дори направиха кофти номер. Феродото или гумата каквото и да разбират под резин се изтрива много бързо а и най тъпото е че пружинката е така направена че след като се изтри до края феродото се повреди и пружинката и накладките залепнаха за диска и съм карал под дъжд цели 30км с опиращи накладки в диска а това беше след доста км преди това навъртяни на края на деня станаха 100км.
Не бих казал че тези пружинки и резин накладки са нещо умно измислено от японците.
Ако погледнеш тук:
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=863
Накладките пак се отдалечават с подобна пружинка ( или пък по правилно е да се каже пластинка) и затова не бих си купил повече никакво Шимано, а и Авид имат същия недостатък, само Хейс не са така от тези в България.
Затова проверявай често колко феродо ти остава и си носи накладки - аз си носех ама под пороен дъжд немах и идея да спра да сменям тъпите им щифтове накладки и пластинки .
Сменянето на накладките е голем зор ако нямаш клещи и особено ако си изморен.
Определено бих си сложил V brake вместо Шимано, поне по лесно се сменят накладките. А и за градско и стийт не виждам с какво една смотана спирачка ще ти помага като няма кой знае каква сила.
По добре ще ти върши работа една V brake Avid SD7 ама кой да слуша вече писах,
че е доста по добра от Шиманските дискови.
А за Хейс спирачките имайте в предвид че не се продават с преходник на тази цена обявена в ridespot.com . Което означава още 20 лева за преходник.
Определено Кларата е по добър вариянт само заради това че не е с пластинка а е с магнитни бутала, пак има щифт който ги държи но се сменят с песен а и не се търкат лесно а тези YPK са даже по добри от оригиналните.