Въпрос за Вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот mito_dlx » Пет Авг 31, 2007 10:17 pm

Разглобих вилката (само левия крак) и я напръсках отвътре със спрей "MOTIP" (щото нямах друг) ама резултат няма само спря да пука, че преди пукаше при всяко слизане от бордюр и минаване през дупки. Трудничко беше направо ми се отели вола :D Ще взема да си купя неква грес да видя дали ше има подобрение. Дано само не съм съсипал нещо с тоя тефлонов спрей - вие как мислите? :)
mito_dlx

Рейтинг: 1187

Мнениеот shaady » Нед Сеп 30, 2007 2:17 pm

:offtopic: E ся нищо не разбрах! Един вика че е по-добре с тефлонов спрей, друг със силиконов, трети пък вика да се разглоби вилката и да се омаже със грес. На кое да вярвам :dunno: :offtopic:

Да каже който наистина разбира!
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот Yavkata » Нед Сеп 30, 2007 3:15 pm

Със силиконовия спрей се пръскат гумените части - маншони, семеринги , таквиз работи. Производителите на редица вилки препоръчват тефлоновия спрей - пръскаш под семерингите тръбите, сгъваш , махаш излишното, и захлопваш семерингчето. За да плескаш с грес трябва да разглобиш вилката. За Сънтурчета (по - нисък клас поне) препоръките са на 25 часа каране -пръскане с тефлон, на 50 - часа пълна профилактика с разглобяване. Лично аз Грес ползвам за пружините, а за тръбите само тефлонов спрей.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот killvanrea » Пон Окт 01, 2007 9:40 am

За да не пускам нова тема някои може ли да ми каже на крос кредо колко е допустимия ход на вилката ,защото в момента е с 80 мм ама искам да му сложа малко повече.За да не оплекам нещата (да спукам челото ) питам вас ,защото не намерих никаде в нета да пише за тази рамка.
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти