До каква степен е от значение и възможно ли е?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

До каква степен е от значение и възможно ли е?

Мнениеот Ivich » Чет Юни 12, 2008 11:06 am

Искам да си закупя велосипед до 250-300 лв. Гледах какви ли не модели и видове и си харесах няколко модела, но проблемът е че били за градски условия. А аз искам с това колело да карам извън града, може би разстояния от 60-80 км. А шосейните велосипеди на много скъпички.
Въпросът ми е ако си закупя велосипед от този тип(градско, планинско или байк) и карам по шосе извън града биха ли се появили някакви проблеми и от какво естество. Също така откъде ще ме посъветвате да си закупя велосипед, защото освен от няколко интернет магазина съм се насочил и към Метро и Технополис. Ккаво ви е мнението за тях, защото знам например, че не е препоръчително да си купувам компютърна техника от тези магазини.
Благодаря Ви предварително за отговорите.
Ivich

Рейтинг: 1200

Мнениеот THEZOGGO » Чет Юни 12, 2008 11:10 am

Напиши кои модели си харесал, мисля че тук най добре ще разбереш кое за какво става. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ivich » Чет Юни 12, 2008 11:42 am

THEZOGGO написа:Напиши кои модели си харесал, мисля че тук най добре ще разбереш кое за какво става. :)

Drag Marathon 28"
Drag One
VAMP 24’’ / 26’’* от Технополис с 24 месеца гаранция и подобен тип от метро на цена около 150-200 лв.
Мен ме интересува главно какви затруднения могат да възникнат при каране на такъв тип велосипед на дълги разстояния?
Също така разбрах, че височината и теглото са от значение, а аз съм висок 170 см и съм около 75 кг.
Ivich

Мнениеот THEZOGGO » Чет Юни 12, 2008 11:56 am

Според мен, твоето тегло в случая не е толковаа важно, важна е височината. :) Та предвид изброените модели велосипеди, най дорбия избор ще е Драг Уан - http://screambikes.eu/product_info.php? ... aa2fc89b99 Ако го вземеш с височина на рамката 18 инча няма да сгрешиш. Освен това за извън градско каране - по продължителен асфалтов път както и по черни пътища ще е най подходящото колело. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ivich » Чет Юни 12, 2008 12:04 pm

THEZOGGO написа:Според мен, твоето тегло в случая не е толковаа важно, важна е височината. :) Та предвид изброените модели велосипеди, най дорбия избор ще е Драг Уан - http://screambikes.eu/product_info.php? ... aa2fc89b99 Ако го вземеш с височина на рамката 18 инча няма да сгрешиш. Освен това за извън градско каране - по продължителен асфалтов път както и по черни пътища ще е най подходящото колело. :)

А за Drag Marathon 28" какво би ме посъветвал, защото и при него височината е 18 инча мисля?
Ivich

Мнениеот nahi » Чет Юни 12, 2008 12:09 pm

Може да провериш при ДАНИ ул."Летоструй №6А" там има доста велосипеди 28"
Дани е бивша "шосейка",ще те посъветва и ще помогне при избора.

От хипермаркетите не купувай велосипед! :nono:
Аватар
nahi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jah » Чет Юни 12, 2008 1:14 pm

Здрасти , та значи аз карам Drag One и си го карам и по пътищата и по горитге без проблем.Направих (с едни приятели ) малко каране по магистралките и там няма проблеми- въртиш на 12 до 18 и внимаваш с колите.Та аз съм с Altus скорости и съм много доволен и сега ще си взема Sm Suntour XCM щото тежа 50 кила и не ми трябва повече.Лично аз си падам повече по шосейното каране но нямах финансови способности и си купих One и не съжалявам за избора !!
Извод Drag One за мене е най-доброто от този ценови клас - просто махай зуума и Търни-то и се наслаждаваи на едно леко и точно колело . Дано да съм помогнал :agree:
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот Ivich » Вто Юни 17, 2008 8:51 am

Благодаря ви, помогнахте ми много. Ще си купя Drag One тази седмица:)
Ivich

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти