Важна тема: SR Suntour XCP

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Важна тема: SR Suntour XCP

Мнениеот Admin » Нед Яну 15, 2006 8:17 pm

Ако ви интересува нещо за някой модел от тази серия вилки на SR Suntour, първо прочетете тези теми:

SR Suntour XCP:
въпрос
тунинг Suntour XCP 75 LO
Съвет(и) за вилка
Нещо да ми кажете за SR Suntour XCP75-LO
Suntour XCP 75 DJ Тунинг.
SR Suntour SF-XCP75-DJ
203mm ротор на Suntour XCP75
Нова вилка от нисък клас - SR Suntour XCP75-DJ
Suntour XCP 75 LO
Suntour Duro-D
SUNTOUR XCP75 DJ
SR Suntour XCP75 DJ
Suntour XCP75-Lock; как се чупи
SR Suntour XCP DJ !!!
Suntour XCP-D, Suntour XCP-75
Vypros za Suntour XCP75!
Suntour XCP75 и зимния студ
Suntour XCP75

Пак повтарям, прочетете ги! Това не значи просто да видите, че съществуват.
След това, ако случайно все още имате въпрос, на който не сте намерили отговор в някоя от тези теми, задайте го тук! Дори въпросът да е технически, пак е по-добре да го зададете тук, тъй като може да има връзка с останалата информация. Ако не, може ние да преместим поста ви, ако преценим, че така е по-добре.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Юли 18, 2006 2:15 pm

[quote="pothead"]

Имам кофти проблем с ето тази вилка- Suntor XCP75 LO, доколкото ми е известно маслото и е с патрон, а той нещо се скапа. сега вилката не работи както трябва, а при заключване има лек, гадно хлопащ ход. Търсих да купя отнякъде патрон, но уви- такъв звяр няма. Някой знае ли какво може да се направи по въпроса- било то някакъв ремонт или място, където да продават такъв патрон.
Благодарско предварително.
[/quote]
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот karrr » Пон Юни 25, 2007 11:37 am

прочетох всички темипо въпроса, но не намерих отговор на един конкретен въпрос - мога ли да сложа маслен патрон на вилката Suntour XCP черния модел със 140мм ход, за да връща по-плавно?
Къде мога да го направя в София?
Ако я изчистя от грес и сложа по-гъстичко масло ще постигна ли подобен ефект?
Може ли да се направи нещо за да не се удрят тръбите когато вилката връща?
във многобройните теми /повечето от който дори не са активни вече/ няма конкретен отговор на тези въпроси за съжаление, и за това пиша тук.
karrr

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пон Юни 25, 2007 11:48 am

karrr написа:прочетох всички темипо въпроса, но не намерих отговор на един конкретен въпрос - мога ли да сложа маслен патрон на вилката Suntour XCP черния модел със 140мм ход, за да връща по-плавно?

Няма невъзможни неща, но ще ти струва колкото нова Сънтърска вилка с патрон. Не си струва заниманието.

karrr написа:Ако я изчистя от грес и сложа по-гъстичко масло ще постигна ли подобен ефект?

Не, ще има кофти ефект. Тая вилка има нужда от качествена грес, а не от масло. Маслото най-много да измие греста от втулките и да започне да насича.

karrr написа:Може ли да се направи нещо за да не се удрят тръбите когато вилката връща?

Не. Без някаква хидравлика, която да забавя връщането, това няма как да стане.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Юни 25, 2007 11:51 am

Хмм, може да се направи да не удря, при връщане или поне да не се чува така лошо. Става или с гумени тампони или с пружинки с даденото Ф. Вилката става малко по-ниска и с по-малко ход обаче...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот karrr » Пон Юни 25, 2007 9:09 pm

първо искам да благодаря за бързите отговори. :bowdown:
явно идеята с масления патрон не си струва занимавката, нито масло, но поне ще направя вилката по-твърдичка с удължаване на еластомера /бил е скъсяван от предния собственик/ , и ще се възползвам от идеята за прожини за връщане /негативен ход?/, може ли да ме насочите от къде да намеря такива пружинки?
точния модел е XCP-75DJ със 140мм ход така че 10-20мм по-малко за мен не са от значение, ако твърдоста и работата се подобрят /и без това ползвам байка за XC в стил крос-кръчминг/
karrr

Рейтинг: 1200

Мнениеот screamBoy » Вто Юни 26, 2007 6:49 pm

пружинки от клапани за двигател на кола ... евтини, има ги и вършат работа за негативен ход (доказано) само си премери с шублер дали ще влязат във вилката че май има различни размери (дори за 1 двигател може да има 2 размера)
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот FireFoXa » Пон Авг 20, 2007 8:16 pm

От скоро карам Suntour XCR и едно нещо много ме дразни. Когато дигна колелото по-рязко или по-бързо се чува едно здраво дрънчене. Обиаснението което ми дадоха е че се разгъват пружините, казаха ми също че не е опастно. Въпроса ми е мога ли да направя нещо за да премахна гадното дрънчене?

Още един въпрос, на двата ботуша при короната на вилката има две врътки с "+" и "-", има ли някакъв смисъл от тях и вършат ли някаква работа?
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот klmn » Пон Авг 20, 2007 8:59 pm

мога ли да направя нещо за да премахна гадното дрънчене?
Можеш-да си вземеш вилка с маслено смекчаване на връщането.Врътките са за натягане/втвърдяване на пружината и обратното.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

SR SUNTOUR XCP

Мнениеот yanity1995 » Сря Ное 28, 2007 7:38 pm

Тая вилка маслена ли е. :confused:
Аватар
yanity1995

Рейтинг: 591

Мнениеот eurolit3 » Сря Ное 28, 2007 8:45 pm

Абе темата е изоставеничка ама...И аз имам SR Suntour XCR и при мене също се чува това дрънчене ама не ме притеснява ;) а тези врътки с "+" и "-" са за да настроиш колко да ти е мека вилката,съответно на минус е най-мека и има едни оранжеви неща които се вдигат,а на плюс обратното.Но исках да питам с какво е най-добре да я смазвам че не съм я барал от ...(срам ме е да кажа) колко месеца :crap: .Мислех да вземам Motorex Fork Oil,то добро ли е и ако не е бихте ли ми предложили нещо което да става? :dunno:
Аватар
eurolit3

Рейтинг: 845

Мнениеот r1d3r » Съб Дек 15, 2007 3:49 pm

Извинявам се, че пиша тук, но търсих в дадените линкове и повечето от тях ми показват "404 NOT FOUND". Затова питам тук: вилката става ли за стреет, защото е с малък ход и аз мисля, че е подходяща. Но това е мое мнение, затова искам да се посъветвам с вас дане, като я купя и да ми е неудобна. Щом вилката става за dj значи може би ще става и за стреет :confused: Благодаря ви предварително :popcorn:
Аватар
r1d3r

Рейтинг: 983

Мнениеот otka4al4o » Съб Дек 15, 2007 6:39 pm

Не. Нито XCR нито XCP стават за street. Не знам как/защо реши че са с малък ход но не стават за street!
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот r1d3r » Съб Дек 15, 2007 9:20 pm

otka4al4o написа:Не. Нито XCR нито XCP стават за street. Не знам как/защо реши че са с малък ход но не стават за street!

Ами прочети ми отново поста и ще видиш, че съм написъл, че XCP е с малак ход . А за XCR не съм и споменавал !
Аватар
r1d3r

Рейтинг: 983

Мнениеот otka4al4o » Съб Дек 15, 2007 10:05 pm

Аз реших че питаш и за XCR защото за него много се говори в темата. Но и XCP не става за street защото и тя е с 13см ход, а съм виждал и много мнения които също казват че не става за street.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Дек 15, 2007 11:25 pm

eurolit3 написа:Абе темата е изоставеничка ама...И аз имам SR Suntour XCR и при мене също се чува това дрънчене ама не ме притеснява ;) а тези врътки с "+" и "-" са за да настроиш колко да ти е мека вилката,съответно на минус е най-мека и има едни оранжеви неща които се вдигат,а на плюс обратното.Но исках да питам с какво е най-добре да я смазвам че не съм я барал от ...(срам ме е да кажа) колко месеца :crap: .Мислех да вземам Motorex Fork Oil,то добро ли е и ако не е бихте ли ми предложили нещо което да става? :dunno:

За motorex, наливай без да се замисляш . Моя suntour е с motorex и сега се държи много добре , но става дума за duro d което съм си го разпробил тук там и му налях 2.5 w .
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот bodo » Нед Дек 16, 2007 11:40 am

otka4al4o написа:Аз реших че питаш и за XCR защото за него много се говори в темата. Но и XCP не става за street защото и тя е с 13см ход, а съм виждал и много мнения които също казват че не става за street.
XCP е стара серия, която има много различни варианти.
2005
2004
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Poison » Вто Окт 28, 2008 8:17 pm

Аз карам XCR suntor и смея да кажа, че нямам никакви проблеми със него .. нито това дрънчене при рязко повдигане на предницата нито нищо! :scatter: :dunce:
Poison

Рейтинг: 996

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти