Важна тема: Байк до 500-700лв. през 2006-2007г.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот teodor_peev » Пон Дек 17, 2007 8:46 pm

botroid написа:
Droze написа:545лв за DOTE. А дали е най-доброто за тези пари...според мен да, но то си е малко субективно и е въпрос на разбирания.

По-добре да се добави 54 лв. и да се взима направо RAM HT1. Да се дават 545 лв. за Онтарио е неизгодно, защото за съвсем малко повече пари се взима по-класно колело.

Абсолютно съм съгласен с това.Няма смисъл да дааш толкова пари за онтарио.Извинявам се ако съм пропуснал нещо , но какво ще караш??Тоест къф стил?
да знаитие ора вече драгалево е понятие за време ...... намира се между понеделник и юли месец -RAM-FR
teodor_peev

Рейтинг: 694

Мнениеот Yavkata » Вто Дек 18, 2007 7:42 am

Ами момчето го е написало ясно - ФР в центъра на града, малко скокчета , ХС, ДХ и от време на времe АМ.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот OL_stream » Нед Яну 06, 2008 10:07 am

Някой може ли да ме посъветва на каква най-достъпна цена бих могъл да купя DRAG Ontario TE и от къде?

В интернет сякаш го намерих за 489,но ме съмнява че офертата е стара и не е актуална цената.. Благодаря Ви предварително!
OL_stream

Рейтинг: 1200

Мнениеот Antares » Нед Яну 06, 2008 11:21 am

Може ли да се включа с един богохулствен съвет?

Пич, взимай смело едно колело за 100-200 лева, като Драг Хакер примерно и се НАУЧИ да го караш. Вярвай ми - докато се научиш да извличаш максимума от това колело - ще мине доста време. Докато се научиш да пазиш баланс при почти спряло положение ("standing balance"), да обираш добре попивката при скок (например слизане от бордюр в движение) и други такива начални скилове - ще мине доста време, в което да прочетеш, например, защо е по-добре да се спира основно с предна спирачка, какви са различните стилове на каране, кое определя една рамка какъв тип е, в процеса на каране ти самия да разбереш кое те кефи повече - да катериш, да пускаш, да ги комбинираш и т.н., през същото това време, разбира се ако се въоръжиш с търпение, което е важно, можеш да събереш нужните пари и да вземеш нещо наистина качествено. Само че, поне според мен, за да се научиш да цениш едно качествено колело - трябва да си покарал малко и някой "боклук" (не че класифицирам хакера като боклук) и да си усетил недостатъците му, а не просто да си прочел за тях из форума.
Та за градски фрийрад, скокове от бордюра и крос-кънтри из градската градина - един Drag Hacker SF ще ти свърши идеална работа - докато му земеш животеца - ще си събрал пари за нещо качествено...

Разбира се, целия ми пост е безсмислен, ако идеята от взимането на колело е да е лъскаво, да изглежда яко и да се фукаш с него...
Примерно Драг Дъ Бомб изглежда много куул, вЕрвай ми...

Редакция: Темата е неактуална - вече сме 2008-ма :Р
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Admin » Нед Яну 06, 2008 11:33 am

@Antares
Не си прав! :D
За 500-700лв. може да се вземе велосипед, който за планинско колоездене си е съвсем базов, начален клас. Демек, няма да е никакъв връх, така че нещата, които казваш, се отнасят с пълна сила за този клас и няма нужда някой, който има парите, да се хвърля мазохистично на велосипед за 200-300лв., само за да разбере, че имало и по-лошо ;)
Дай Боже всекиму да може да започне поне с байк за 500лв., а ако е повече, толкоз по-добре за него :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот OL_stream » Нед Яну 06, 2008 11:47 am

Ако имате впредвид мен , никъде не съм написал,че ще се качвам за пръв път на колело... от 2000 година имам байк - може да е Ултра Леопард обаче съм стоял на него по 50-100км дневно цяло лято,дори се бях ориентирал да си купувам байк преди 3 години и бях готов да дам до 1500лв (толкова имах), но се разколебах,защото друг спорт ме дръпна (Спортно Ориентиране) и оставих колелото настрана. Иначе с тази Ултра съм минавал на места,през които байкъри с колела за по 600-700 лв и нагоре неможеха. И съм се спускал и съм се качвал и съм скачал и кантари съм правил,така че хич не съм от най-начинаещите байкъри,които незнаят какви са недостатъците на най-ниския клас велосипеди. Мога да стоя и да балансирам колелото без да стъпвам и т.н. Можеби съм позабравил малко тази практика последната година,но знам какви са предимствата на по-добрия велосипед,затова съм решил да купя Драг Онтарио (надявам се ТЕ ако го намеря под 500лв) . Благодаря Ви за мненията и очаквам още :)
OL_stream

Мнениеот Antares » Нед Яну 06, 2008 2:34 pm

Antares написа:Може ли да се включа с един богохулствен съвет?

Пич, взимай смело едно колело за 100-200 лева, като Драг Хакер примерно и се НАУЧИ да го караш. Вярвай ми - докато се научиш да извличаш максимума от това колело - ще мине доста време. Докато се научиш да пазиш баланс при почти спряло положение ("standing balance"), да обираш добре попивката при скок (например слизане от бордюр в движение) и други такива начални скилове - ще мине доста време, в което да прочетеш, например, защо е по-добре да се спира основно с предна спирачка, какви са различните стилове на каране, кое определя една рамка какъв тип е, в процеса на каране ти самия да разбереш кое те кефи повече - да катериш, да пускаш, да ги комбинираш и т.н., през същото това време, разбира се ако се въоръжиш с търпение, което е важно, можеш да събереш нужните пари и да вземеш нещо наистина качествено. Само че, поне според мен, за да се научиш да цениш едно качествено колело - трябва да си покарал малко и някой "боклук" (не че класифицирам хакера като боклук) и да си усетил недостатъците му, а не просто да си прочел за тях из форума.
Та за градски фрийрад, скокове от бордюра и крос-кънтри из градската градина - един Drag Hacker SF ще ти свърши идеална работа - докато му земеш животеца - ще си събрал пари за нещо качествено...

Разбира се, целия ми пост е безсмислен, ако идеята от взимането на колело е да е лъскаво, да изглежда яко и да се фукаш с него...
Примерно Драг Дъ Бомб изглежда много куул, вЕрвай ми...

Редакция: Темата е неактуална - вече сме 2008-ма :Р

Втора Редакция:
@Admin: Любо, продължавам да твърдя, че най-добре усещаш недостатъците на евтиното колело като го караш. И също така най-добре се научаваш именно като се бориш с такива кусури. И привикваш на проблематиките и си по-подготвен в полеви условия.

@OL_stream, извинявам се, въобще не съм визирал теб. Визирах петдесетте предишни мнения на един младеж "ххх_1995" ;]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот maioneza » Нед Фев 03, 2008 3:45 am

привет от още един новак
значи от прочетеното до сега,за по-хард градски фрийрайд(май така се казва тоя стил-стълби, бордюри, парапети) си набелязах RAM HT1,макар че бюджетът ми е макс 400лв.

като за начинаещ нещо по-евтинко май ще е по-добре
тва как ви се вижда?
http://www.crosscycle.com/products/buy/49/rider
май става за такъв стил?
драг онтарио също май е добро предложение

а и съм 183,ква големина рамка да търся
мерси
maioneza

Рейтинг: 1240

Мнениеот Admin » Нед Фев 03, 2008 10:00 pm

@maioneza
Никое колело за 400-600лв. няма да издържи дълго това, на което вероятно смяташ да подлагаш твоето, да си знаеш отсега ;)
HT1 и Ontario не са рамки, които дори малко да се доближават като предназначение.
За този Cross може да се съди само по картинката - на пръв поглед рамката изглежда подходяща, но на втори поглед ми се струва, че не е предвидена за толкова груба употреба.
Засега единственият поне малко смислен вариант, който ми идва на ум, е за нещо на базата на Drag Climber, макар че отново ще те върна към първото изречение от поста ми.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот maioneza » Пон Фев 04, 2008 3:22 am

за drag climber намерих това

Една от най-популярните твърди рамки на Drag,алуминий 7005, много подсилки,рамка, която може да издържи тормоз, защото е правена за това.Новото е, че се предвижда на пазара да бъдат пуснати и цели велосипеди Climber.

а въпросния цял байк с тази рамка 20'' намерих за 385лв. в интернет
да хвана направо да взимам такъв :)
само не знам тази големина на рамката за моя ръст ще ми е удобна ли?
maioneza

Рейтинг: 1240

Мнениеот THEZOGGO » Пон Фев 04, 2008 9:34 am

http://www.mtb-bg.com/articles/ar004.htm
В тази статия, Админ най долу е публикувал една схема за съотношението размер на рамка височина на колоездача. Мисля че ще ти бъде полезна за да се ориентираш каква рамка точно ти трябва. Няма да е зле да прегледаш и прочетеш и някои други статий :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Фев 04, 2008 10:08 am

Ako говорите за това-
http://www.dimibike.com/product_info.php?cPath=21_25&products_id=1376&osCsid=cd629d9e4962622d36864dbe4e13fde5
леко ме съмнява, че ще му е удобно ако е над 1.50м ;) :dunno: , все пак тази рамка взима геометрията от цлимбер, но с размери за 20"(както вече има 26",24" а сега и 20");)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Admin » Пон Фев 04, 2008 10:44 am

Иначе казано, това, което си гледал като Climber 20" се отнася за размера на колелата му, а не на рамката.
Ето линк към Climber като за теб:
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... be4e13fde5
Аватар
Admin

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Фев 04, 2008 10:57 am

@Admin
Аз говорих точно за размер на колела , а не на рамка, защо до колкото знам Клаймърите са само 1 размер-16", а сега си представи клаймър 26"-седалкова тръба, аз за това и казах че ще му е малък защото
maioneza написа:а въпросния цял байк с тази рамка 20'' намерих за 385лв. в интернет
да хвана направо да взимам такъв icon_smile.gif
само не знам тази големина на рамката за моя ръст ще ми е удобна ли?

И за това казах, че ако е над 1.50 м ще му е малък този размер ;) :beer:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот fallacy » Пет Мар 21, 2008 3:19 pm

Чудех се дали да пиша в друга тема или тук, но няма кой знае какво значение всъщност...

От известно време не съм карал и сега си търся байк, който основно ще карам из града (за да ходя до работа), но доколкото се познавам рано или късно ще започна да "аграря" или ще ми хрумне да се кача на Витоша... Все пак едва ли ще се престаравам.

Желателно е да струва около 600 лева, но бих дал до към 800, ако разликата ще е значителна. Съвети?

ПП. Висок съм 184см, тежа ~75 кила.
fallacy

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 21, 2008 9:18 pm

fallacy написа:Чудех се дали да пиша в друга тема или тук, но няма кой знае какво значение всъщност...

От известно време не съм карал и сега си търся байк, който основно ще карам из града (за да ходя до работа), но доколкото се познавам рано или късно ще започна да "аграря" или ще ми хрумне да се кача на Витоша... Все пак едва ли ще се престаравам.

Желателно е да струва около 600 лева, но бих дал до към 800, ако разликата ще е значителна. Съвети?

ПП. Висок съм 184см, тежа ~75 кила.

За 600 - драг онтарио ТЕ
за 800 - мисля, че можеше да се намери RAM HT2 на тая цена - много добър байк
Друг вариант е RAM НТ1 - по-скъп от онтариото и по-евтин от НТ2
Аватар
hitar_potter

Мнениеот rEsPeCT » Пет Мар 21, 2008 9:46 pm

Новото HТ3 за 899 лв. ми се вижда прилично, погледни и него :)
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот fallacy » Съб Мар 22, 2008 12:04 am

Ок, мерси за бързите отговори, сега ще ги погледна.
fallacy

Мнениеот bodo » Съб Мар 22, 2008 1:18 pm

Drag ZX5 също е доста интересно http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1461
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

vv

Мнениеот slie » Пон Мар 24, 2008 9:59 pm

Ето Пак Аз :D
Искам Да Попитам какво колело да си зема до 550 лева
Но Да е Ново
Искам Вашето мнение Пишете Тука или ЛС
или на посочени Контакти в Подписа Ми icon_thanks.gif
Моля Ако Може Като Напишете Дадено Колело То Нека има линк към Web Site за да мога да придобия представа
Последна промяна slie на Пон Мар 24, 2008 10:00 pm, променена общо 2 пъти
E-M@il:[email protected]
:dunce:

Ново Потребителско име:climber4o
Аватар
slie

Рейтинг: 1111

vv

Мнениеот slie » Пон Мар 24, 2008 9:59 pm

Ето Пак Аз :D
Искам Да Попитам какво колело да си зема до 550 лева
Но Да е Ново
Искам Вашето мнение Пишете Тука или ЛС
или на посочени Контакти в Подписа Ми icon_thanks.gif
Моля Ако Може Като Напишете Дадено Колело То Нека има линк към Web Site за да мога да придобия представа :D
E-M@il:[email protected]
:dunce:

Ново Потребителско име:climber4o
Аватар
slie

Рейтинг: 1111

Мнениеот sirios » Пет Юли 11, 2008 7:31 pm

здравейте.нов съм във форума и се извинявам ако съм сбъркал мястото на темата.

Дойде моментът в който ще си купя ново качествено колело и затова сега имам няколко въпроса.

Първо да кажа за какво ще го ползвам.Основно ще го карам за кеф и не се интересувам от състезания.Ще го карам в софия (паркове, до училище и нагоре - надолу.карам не много предпазливо - минаване през бордюри , неравности ,стълби,скокчета-не повече от 50-60 см - и всякакви там подобни) и ще карам в планината , но няма да е повече от 2-3 пъти в месеца - като ще го карам с не много голяма скорост и ще минавам през не много големи неравности - просто ме е страх да не падна и да се пребия, но бих желал все пак ако ми се случи такова нещо колелото да не се повреди.В форума разбрах че стилът ми е нещо средно между - лек даунхил + нещо около среден крос кънтри.

ВАЖНО Е ДА ОТБЕЛЕЖА ЧЕ НЕ БИХ ЖЕЛАЛ DH КОЛЕЛО ЗАЩОТО Е ТЕЖКО А БИХ ЖЕЛАЛ ДА ГО КАРАМ И В СОФИЯ,ДА КАТЕРЯ НАКЛОНИ, ДА МИНАВАМ ГОЛЕМИ РАЗСТОЯНИЯ И ТН.

ИСККАМ МЕКА РАМКА.Предполагам че ще си сглобявам колелото и затова първо ще си избера рамка.ОТ СЕРИЯТА НА ДРАГ СЕ СПРЯХ НА F4m,F6,BEHEMOTH и RUSH.доколкото разбрах F4m не може да се мери с другите колела,но е в списъкът ми понеже не ми се дават повеме от 650-800 лева (реално погледнато мога да дам 2000-2500 лева,но честно казано не зная дали има смисъл).бих желал да разбера плюсовете и минусите на изброените модели.От другите марки не зная какви модели предлагат защото не намерих техни каталози.ако има ще съм благодарен да ми препоръчате модели.

Благодаря на отзовалите се.
sirios

Мнениеот cRazzY_Y » Съб Юли 12, 2008 1:03 am

sirios написа:здравейте.нов съм във форума и се извинявам ако съм сбъркал мястото на темата.

Дойде моментът в който ще си купя ново качествено колело и затова сега имам няколко въпроса.

Първо да кажа за какво ще го ползвам.Основно ще го карам за кеф и не се интересувам от състезания.Ще го карам в софия (паркове, до училище и нагоре - надолу.карам не много предпазливо - минаване през бордюри , неравности ,стълби,скокчета-не повече от 50-60 см - и всякакви там подобни) и ще карам в планината , но няма да е повече от 2-3 пъти в месеца - като ще го карам с не много голяма скорост и ще минавам през не много големи неравности - просто ме е страх да не падна и да се пребия, но бих желал все пак ако ми се случи такова нещо колелото да не се повреди.В форума разбрах че стилът ми е нещо средно между - лек даунхил + нещо около среден крос кънтри.

ВАЖНО Е ДА ОТБЕЛЕЖА ЧЕ НЕ БИХ ЖЕЛАЛ DH КОЛЕЛО ЗАЩОТО Е ТЕЖКО А БИХ ЖЕЛАЛ ДА ГО КАРАМ И В СОФИЯ,ДА КАТЕРЯ НАКЛОНИ, ДА МИНАВАМ ГОЛЕМИ РАЗСТОЯНИЯ И ТН.

ИСККАМ МЕКА РАМКА.Предполагам че ще си сглобявам колелото и затова първо ще си избера рамка.ОТ СЕРИЯТА НА ДРАГ СЕ СПРЯХ НА F4m,F6,BEHEMOTH и RUSH.доколкото разбрах F4m не може да се мери с другите колела,но е в списъкът ми понеже не ми се дават повеме от 650-800 лева (реално погледнато мога да дам 2000-2500 лева,но честно казано не зная дали има смисъл).бих желал да разбера плюсовете и минусите на изброените модели.От другите марки не зная какви модели предлагат защото не намерих техни каталози.ако има ще съм благодарен да ми препоръчате модели.

Благодаря на отзовалите се.

Що пък мека рамка? Сакаш да си гъзар ли? :bowdown: Айде ако толквоа държиш, решавай между F6 и Rush. Behmoth-a и F4m ги забрави. Бехемота е толко тежък, че си нямаш на представа.. А про възможност за F6 и Rush, просто няма смисъл F4. Иначе ако не си твърдо за мека рамка, взимаш един Climber, който ще ти свърши перфектна работа. Ем нема да се охарчиш много, ем ще вземеш доказана здрава рамка. :) :agree: [/i]
cRazzY_Y

Рейтинг: 1220

Мнениеот sirios » Съб Юли 12, 2008 9:00 am

благодаря за съвета ще се насоча към твърда рамка.поради тази причина бих желал да си закупя НАЙ-ДОБРАТА твърда рамка за 250-300 (може да я взема и на старо).Затова бих желал да разбера това climber ли е?благодаря.
sirios

Мнениеот did » Съб Юли 12, 2008 9:10 am

sirios написа:благодаря за съвета ще се насоча към твърда рамка.поради тази причина бих желал да си закупя НАЙ-ДОБРАТА твърда рамка за 250-300 (може да я взема и на старо).Затова бих желал да разбера това climber ли е?благодаря.

никой от сериозните форумци няма да тръгне да повтаря неща, които са писани по 10000 пъти, най-много да ти отговори някой като cRazzY_Y, който вероятно е карал само 1 рамка, при това някви си 1000-2000 километра, но това му е достатъчно, за да дава акъл и да прави сравнения и заключения.

ако изкаш да излечеш повече информация от форума, порови се в старите теми.

и... не, climber въобще не е най-добрата рамка за твоите изисквания. за твоя бюджет и начини на каране има далеч по-подходящи, но задължително ТВЪРДИ рамки.
Аватар
did

Мнениеот Bolverk » Съб Юли 12, 2008 9:33 am

Здравей

Сега ще ти дам няколко варианта за рамки в твоят ценови диапазон. С
тях определено не се изчерпва темата но.....

1. http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 241&lang=2 - принципно имат си достатъчно обяснение рамките в сайта за да трябва и аз да наливам глупости :)

2. http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 241&lang=2 - също не лоша рамка за малко по-висока цена.

3. http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=204 - сега това е много много добра рамка. Но и цента и е по-солена.

4. http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=202 - това е рамка с която карат доста от съфорумниците тук и наистина е доказано здрава и подходяща за градски условия.

5. http://dimibike.com/product_info.php?cP ... 124e261d1b - също много лека и удобна рамка за градски условия и умерено ходене в планината. Но може би неподходяща за скокчета.

6. http://dimibike.com/product_info.php?cP ... 124e261d1b - това пък е точно рамка предзначена за скокове. Разбира се достатъчно удобна и за нормално каране.

Сега повечето рамки, който съм ти дал си пише че са за XC, но понеже аз намирам София за чисто XC преживяване съм направил такъв подбор.

Успех :)
Аватар
Bolverk

Мнениеот Poison » Вто Окт 28, 2008 8:09 pm

За мен добро колело до 700 лева е Ram HT 1 :) :popcorn:
Poison

Рейтинг: 996

Мнениеот defender231 » Съб Ное 01, 2008 11:37 am

Freeride116 написа:@gentoo
зимай си онтарио-то и не му мисли.Аз карам онтарио с Дуро-Д карам го Agressive XC Дори лек FR дроБил сам 2м с него не е мръднало :beer:

ОК...имам приятел,който кара цяло лято рам хт1 и то не по предзнаначение.Кара го фрийраид и даунхил...нищо му няма здраво се едно ся го изкарват от магазина... :beer:
Аватар
defender231

Рейтинг: 1078

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти