Интересува ме впечатленията на хората от форума за рамката , окомплектовката . След доста четене що годе придобих представата , че рамката е супер здрава , а окомплектовката слаба . Та другата молба ми е да ми кажете какво за какво мога да сменя с по - добро .
Аз мислех вилката да се смени при покупката с XCR ( Sr - suntor ) 120 мм ход , но имам впечатления че хваща луфт сравнително бързо . Един приятел кара Клаймбър с XCR и е хванала доста луфт , но за сметка на това прави МНОГО ход ( 10 - 11 см ) и е много мека . Колелото съм го намерил за 530лв. (Yz-3ката) . Та да питам направо :
1во - Впечатление от рамката
2ро - Впечатление от окомплектовката
3-то - Като цяло колелото може ли да ми свърши работа ( стил не мога да определя в смисъл карам нагоре ( планина ) после естествено се спускам като под спускане нямам предвид DH защото под DH разбирам летящи колоездачи надолу , спускам се по равни терени , понякога през малки камъчета ( смесени с прах и пак равен терен ) просто не мога да дам обяснение . Ако някой е ходил в Лозенската планина , там си карам не е изключено да отида и до витоша някой
друг път .
4-то - Окомплектовката както казах по горе ( останах с впечатление че е слаба ) тук въпросът ми е какво мога да сменя , като вилката много ми се ще да я сменя с XCR ,но се опасявам много че ще хване луфт доста скоро
5-то - Ако евентулно сменя вилката с XCR и хване луфт , луфта може ли да се премахне с евентуален ремонт , смяна на втулки или каквото там трябва и колко евентуално ще излезе ремонта
6-то - Какъв размер на рамката е като за мен - тежа 65 килограма ( може и 1 - 2 килограма по лек ) и съм висок 177 сантиметра .
7-мо - Гаранция - 1 или 2 години ( отделно за всеки компонент или за рамката или за цялото колело )
Това е . Ако някой кара с такова колело ще се радвам да чуя коментарите му , ако някой може да предложи по добър варянт пак ще се радвам да го изслушам . Абе изобщо всеки който може да даде компетентно мнение да пише