DRAG Ontario, Ontario Pro или Ontario TE?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DRAG Ontario, Ontario Pro или Ontario TE?

Мнениеот JediAndrey » Съб Мар 15, 2008 8:54 pm

Здравейте!
A long time ago, in a galaxy far, far away имах добрия навик всеки ден да карам колело по четири часа, само че поради ред обстоятелства, най-вече защото и двете ми колела са безнадеждно разбити (на едното абсолютно нищо не му работи, а на другото вилката му е строшена и не си струва да купувам нова)и навикът ми изчезна. Сега отново искам да карам колело и съм се ориентирал към Drag и по-специално Ontario. Тъй като не разбирам много-много от колела искам да ми дадете съвет кое по-доброто, и по-качественото от разновидностите на Онтарио-то, защото винаги е по-добре да взема по-евтиното ;) . Искам колело, което е сигурно и обтегачът му няма да се троши по време на движение (което ми се е случвало) :rofl:

Ще го карам предимно по улиците, но тъй като живея на две крачки от гората ще ходя и по равните пътечки на Владая и на горе :) тежа към 50 кила и съм висок около 165 см.

П.П. Не намерих такава тема, но ако се повтаря по някакъв начин с друга, се извинявам на администраторите ;)
JediAndrey

Рейтинг: 1200

Мнениеот dibo92 » Съб Мар 15, 2008 9:02 pm

За карането,което си описъл мисля,че Про-то ще те задоволи.Единствената съществена разлика между двете колела е дисковата спирачка,която не е нужна за не екстремно каране.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот hitar_potter » Нед Мар 16, 2008 7:11 pm

Про е истината за теб - доста по-добро е от най-евтиното онтарио и определено си заслужава!
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот bodo » Вто Мар 18, 2008 12:54 pm

Има още една съществена разлика между Pro и TE освен дисковата спирачка.
При TE вилката се заключва в горно положение, което е удобно при катерене.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот hellman » Вто Мар 18, 2008 2:42 pm

bodo написа:Има още една съществена разлика между Pro и TE освен дисковата спирачка.
При TE вилката се заключва в горно положение, което е удобно при катерене.

Какво по-точно искаш да кажеш с "горно положение"???Ако имаш предвид да си се настройва с отделна "врътка" :) от кормилото, при мен не е така(колелото го взех миналата година).Lockout-а се настройва от самата вилка, може при новите да е така, не съм сигурен...
та по темата, аз карам Ontario TE и си леко го блъскам понякога и не ми е правило проблеми за сега.Но ако не ти достигат парите си вземи Pro, тъй като дисковата спирачка на TE не е нищо особено, а за обтегача...единствено понякога имам проблеми с превключването(поради едно лошо падане, ако не се лъжа).
Аватар
hellman

Рейтинг: 1180

Мнениеот Shakespirt » Съб Апр 12, 2008 4:29 pm

Здравейте, и аз съм се насочил към онтариото поради плитък джоб :D Мисля да го взема най-вече за въртене и съм се насочил към него, щото е лекичко и удобно. Нещо не разбрах за разликата във вилките по-горе. Идеята ми е да го карам по не особено тежки маршрути, но ше се случва и да се качвам по планини с него, макар и по-по леки пътеки, та ми е мерак да ми кажете кой от вариантите мислите, че е най-удачен. Благодаря.

или може би рам хт1, ама не му зннам парите как вървят.

Едит: много пари ми идва хт1
Гледните точки са като гъзовете -всеки си ги има и тяхната обикновено е "най-правилната"
Shakespirt

Рейтинг: 1265

Мнениеот bullerspike » Съб Апр 12, 2008 5:48 pm

онтарио про мисля че е по подходящо за теб.
аз имам про и го използвам за доста дълги преходи,досега нямам никакви проблеми.
ТЕ е ореинтирано към по-екстремно каране.
взимай про и не му мисли :beer:
bullerspike

Рейтинг: 1301

Мнениеот Shakespirt » Съб Апр 12, 2008 9:15 pm

Ами аз се спрях май окончателно на ТЕ, щото на моменти карам като идиот по някои места, та поне да потроша по-скъпо колело :D
Гледните точки са като гъзовете -всеки си ги има и тяхната обикновено е "най-правилната"
Shakespirt

Рейтинг: 1265

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 12, 2008 10:06 pm

Shakespirt написа:Ами аз се спрях май окончателно на ТЕ, щото на моменти карам като идиот по някои места, та поне да потроша по-скъпо колело :D
ТЕ-то муу е удобно, че можеш даа му заключиш вилката ;)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот SilverWolf » Съб Окт 11, 2008 8:35 pm

аз също ще купувам Ontario и мисля да е Pro щото е хубава основа и има малки размери. на мен ми трябва за малко по екстремно каране но диска на ТЕ не мисля че ще е по добър от V-brake на Pro-то. апък за заключването... не мисля че ще го използвам дори да го имаше. как мислите добра основа ли е за по нататъчни подобрения?
Аватар
SilverWolf

Рейтинг: 1120

Мнениеот shatar » Съб Ное 08, 2008 10:50 pm

Вище всички имате добри мнения! МОЛЯ ВИ НЕ ми се смеите, но аз карам DRAG OAN, но мисля май 2008г. да си взема ONTARIO PRO...
Кто стана вапрос-брато зимай ONTARIO PRO и не му мисли :)
hamstera
shatar

Рейтинг: 1200

Мнениеот Crack » Нед Ное 09, 2008 8:09 am

:bawling: :bawling: аз пък имам обикновената версуя само рамката
щото е единствената която не ми е малка инъче да взе ми си ПРО или ТЕ ма Те е за друго не е за твоя тип каране и е по скъпо .
П.П като го купиш пусни тема в радост за окото.
Crack

Рейтинг: 1118

Мнениеот Анелия » Нед Ное 09, 2008 6:28 pm

За колелото няма да давам съвети, вече сигурно си решил, но гледам, че си с моите размери, т.е. внимавай какъв размер рамчица ще си вземеш - да не ти е голяма. Непременно се похвали после :agree:
Аватар
Анелия

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 09, 2008 6:38 pm

Някой да забеляза, че темата е пусната на 15 март тг.?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти