Upgrade na Drag Freeborn !?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Upgrade na Drag Freeborn !?

Мнениеот FreeFighter » Пон Сеп 03, 2007 8:48 am

Не мисля още да давам 4 цифрени суми за колело, но и това може да стане след някои друга година ;)
Та моля за компетентно мнение, по текущия казус ;)
а именно, има ли някаква вероятност да направя моя Freeborn малко по-добър .. имам предвид uprade на скорости, спирачки, окачване, а не периферията, която така или иначе вече си подмених (ръковхватки, педали, седалка ..)
като цяло малко ме съмнява тази история, понеже рамката не позволява повече от венец 6 зъбчатки, както и че не ми се дават повече от 200-300 кинта за 1 амортисьор(или вилка) .. но може би има нещо което да пасне добре ;) вие кажете ;) мерси
FreeFighter

Рейтинг: 1200

Re: Upgrade na Drag Freeborn !?

Мнениеот did » Пон Сеп 03, 2007 11:16 am

FreeFighter написа:рамката не позволява повече от венец 6 зъбчатки

това пък как го реши?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот FreeFighter » Пон Сеп 03, 2007 12:00 pm

ем де да знам .. така предполагам.. просто в момента е такава със 6 колела и като гледам няма да се събере по широка .. вероятно се сменя и главина ли де да знам ..
FreeFighter

Рейтинг: 1200

Мнениеот Yavkata » Пон Сеп 03, 2007 2:07 pm

Естествено има достатъчно възможности за Ъп - ване на колелцето. За шока не мисля , че си струва да хвърляш средства. По -скоро се насочи към скоростите, необходимо е да смениш главината за повече венци или цялото задно колело, вилчица от рода на ХС60 ( не съм сигурен че ще понесе по -висока от нея) със Вбр. мисля ще си по -читаво отколкото с диск. Все пак тази рамка не може да бъде тормозена много :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот screamBoy » Пон Сеп 03, 2007 9:33 pm

на повечето скорости самите спейсъри (тези шайби между венците) са по-тесни, така че се слага и подходяща (по-тясна) верига

според мен освен средно, курбели, вилка и шок не би трябвало да му сменяш нищо, и то само ако тези са се скапали или ги усещаш зле
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот momo93 » Съб Яну 10, 2009 12:44 pm

Аз карам Freeborn от 1 година. Средното окачване е едно таков нито меко нито твърдо. Но ако става дума за някви ъпгрейдове аз си сложих преди 2 месеца XCR-rl с Shimano 495 и определено е по добре от колкото преди. Но не съм го карал по пътеки още и не знам как ще се дъжи. А за напред мисля да му сложа Alivio.
Аватар
momo93

Рейтинг: 1185

Мнениеот hitar_potter » Нед Яну 11, 2009 2:01 am

Предлагам ти да си вземеш хубава задна шина+главина+зъбчатки за 8 скорости, което ще ти излезе малко повече от 100 лева, ако не се лъжа. Също така май ще трябва да смениш веригата (заради зъбчатките) и командите (заради това, че зъбчатките са 8) После сменяш дерайльора (задния "обтегач") и си имаш чисто нова задница със скоростна система към нея. После можеш да направиш подобно нещо с предната капла, като и двата пъти си слагаш главина за диск. По тоя начин, като решиш да сменяш рамката, пренасяш новите капли на нея, а старите можеш да върнеш на фрийборна и ще си имаш две колелца ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти