Колело на цена до 600 лева.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело на цена до 600 лева.

Мнениеот mikoyan » Пет Яну 09, 2009 11:20 pm

Здравейте! Търся да си купя колелце на цена до около 600 лева. Ще го карам основно из града(отиване и връщане от работа, разходки наляво-надясно, нищо екстремно), но ми се ще да е качествено(искам да ми е приятно, когато го дъндъркам). Не ламтя за амортисьори(ще се радвам адски много ако няма преден) и дискови спирачки, но не искам скоростите да се сменят посредством въртене на дръжката(адски ме дразни това) и освен това искам добри спирачки(имам страхотни спомени от едни Шимано на старото ми колело Торнадо, но не знам дали те са най-добрият избор). Ръст 178 сантима, живо тегло 80 кила. Благодаря предварително!
mikoyan

Рейтинг: 1240

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 10, 2009 1:18 am

За жалост са минали коледните намаления...

Препоръчвам ти този Драг или този Трек. Окомплектовката е подобна. Общо взето, който и да е байк за 550-600 лева ще е идеален за теб, следвайки критериите ти (без заден амортисьор и без дискови) Командите са палцови, много са удобни, ще ти харесат :agree:

П.П. Този спринт също си го бива
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Съб Яну 10, 2009 1:47 am

във Веломания намалението е до 10 януари

не един път сме казвали ,че марковите колела са по скромно накичени,за сметна на по добре изработените рамки

аз бих избрал по добре изработената рамка,някъкси стилни са и заварките не те дразнят ,
монтажа се чупи износва а рамката може да я караш с години

има един трек за 650 лева с намаението поне така пиеше преди,който не е лош

http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=897

може тоя scott,стога да ти пасне на размера,е женски модел,ама незна каде е разликата

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 139&lang=2

ти трябва да си решиш ,кое е по важно за теб

в този ценови клас слагат един и същ обтегач(shimano acera),пълен боклук,смени го когато имаш възможност
лесно се луфти,и прави доста поразии
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот mikoyan » Съб Яну 10, 2009 8:59 am

Колегата от Спринт(работя в Практикер) ми беше показал каталога на фирмата и си харесах горепосочения Аполон. Най- вече ми ми харесват спирачките Шимано. На този ТРЕК 3700 са Tektro V-brake, коеито се чудя по-добри ли са от SHIMANO BR-M421. Иначе с какво бихте препоръчали да сменя Acera-та?
Този Ontario Drag Pro може ли да бъде с по-висока рамка(както е даден на снимката хич не ми харесва).
mikoyan

Рейтинг: 1240

Мнениеот XeDoX » Съб Яну 10, 2009 9:40 am

Здравей,добре дошъл в форума.Щом казваш около 600лв,бих ти препоръчал това.На трека,който ти препоръчаха по-горе може да му е по-хубава рамката,но смятам,че щом ще използваш колелото за транспорт в града,всяка една рамка трябва да те издържи.Нали не става въпрос да си вземеш велосипед с най-евтината рамка,която да се сучи като приложиш усилие върху педалите и да прескочи от някъде веригата независимо от класа на компонентите(както при мен преди години),но няма нужда парите ти да се влагат в рамка,която е над изискванията ти.Много дълго стана...идеята ми беше,че на Ram-а окомплектовката е по-добра(поне аз бих я предпочел) от на Трека и Драга и при правилна поддръжка би те изкарала повече километри без да ти се налага подмяна.
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 10, 2009 10:29 am

mikoyan написа:Колегата от Спринт(работя в Практикер) ми беше показал каталога на фирмата и си харесах горепосочения Аполон. Най- вече ми ми харесват спирачките Шимано. На този ТРЕК 3700 са Tektro V-brake, коеито се чудя по-добри ли са от SHIMANO BR-M421. Иначе с какво бихте препоръчали да сменя Acera-та?
Този Ontario Drag Pro може ли да бъде с по-висока рамка(както е даден на снимката хич не ми харесва).
Нищо му няма на Acera-та. Карам си ХС в планината, още си ми служи вярно :agree:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Dimchovsky » Съб Яну 10, 2009 10:35 am

Бих подкрепил XeDoX и неговото мнение и сега ще дам аргументи...
1во-компонентите и рамките са на ниво много над изискванията ти
2ро-колелото не е много тежко
3то-виждал съм как това колело бива изтезавано на XC а във града със не-изтезаване просто не виждам проблеми...

п.п. - не се занимавай със Спринтове и Кросове ....много съм патил от това...сега с рам хт2 просто се раждам :) :crazy:
Lube....
Аватар
Dimchovsky

Рейтинг: 1170

Мнениеот Bolverk » Съб Яну 10, 2009 11:23 am

Твоето описание с едно изключение (а то е цената) ми напомня на един доста добър модел на Scott, а по-точно SUB 30

http://www.sportcitybg.com/%D0%92%D0%B5 ... %2030.html

Друг подобен модел пак на Scott е Scott speedster:

http://www.sportcitybg.com/%D0%92%D0%B5 ... %20FB.html

Но е на по-различна цена и е отиентиран повече за шосейно каране.

Другото, което пак така е ориентирано към шосето и градско е Drag Blade с право кормило. Може да се види в Screambikes

В новата колекция на спринт има такива колелета, които са доста добре ориентирани към градското каране, обаче губя надежда вече че този каталог изобщо, ще взлезе в обръщение.
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stanev » Съб Яну 10, 2009 12:42 pm

Здрасти и от мен ;)

Моята лична препоръка е 28" капли ако ще караш байка основно из града и на асфалт. На мен фаворити са ми хибридните модели на Трек:

http://screambikes.eu/product_info.php?manufacturers_id=65&products_id=1846

За съжаление надхвърля бюжета ти, до скоро имаше намаление и беше по-евтино :dunno:
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Re: Колело на цена до 600 лева.

Мнениеот tailor » Съб Яну 10, 2009 7:03 pm

mikoyan написа:Здравейте! Търся да си купя колелце на цена до около 600 лева. Ще го карам основно из града(отиване и връщане от работа, разходки наляво-надясно, нищо екстремно), но ми се ще да е качествено(искам да ми е приятно, когато го дъндъркам). Не ламтя за амортисьори(ще се радвам адски много ако няма преден) и дискови спирачки, но не искам скоростите да се сменят посредством въртене на дръжката(адски ме дразни това) и освен това искам добри спирачки(имам страхотни спомени от едни Шимано на старото ми колело Торнадо, но не знам дали те са най-добрият избор). Ръст 178 сантима, живо тегло 80 кила. Благодаря предварително!

Здр и добре дошъл :)
Малко акъл и от мен: Drag GrandCanyon с твърда вилка
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1451

Обикновено в магазините на Веломания не се навиват да сменят компоненти, но в момента имат свободно време - ако те интересува пиши ми ЛС - ще помогна.

Карал съм подобна модификация и за мен няма по-добър велосипед в града.
Аватар
tailor

Мнениеот Чоко и Боко » Съб Яну 10, 2009 8:37 pm

XeDoX написа:...идеята ми беше,че на Ram-а окомплектовката е по-добра(поне аз бих я предпочел) от на Трека и Драга и при правилна поддръжка би те изкарала повече километри без да ти се налага подмяна.

това истина ли е че НТ1 е с по-добра окомплектовка от Онтарио Про.
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот XTR » Съб Яну 10, 2009 8:56 pm

Чоко и Боко написа:
XeDoX написа:...идеята ми беше,че на Ram-а окомплектовката е по-добра(поне аз бих я предпочел) от на Трека и Драга и при правилна поддръжка би те изкарала повече километри без да ти се налага подмяна.

това истина ли е че НТ1 е с по-добра окомплектовка от Онтарио Про.

Да.
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот did » Съб Яну 10, 2009 9:39 pm

XTR написа:Да.

Минусът ти е от мен, да не се чудиш. Другият път пиши ЗАЩО и го пиши грамотно!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EmZo » Съб Яну 10, 2009 9:43 pm

Чоко и Боко написа:това истина ли е че НТ1 е с по-добра окомплектовка от Онтарио Про.

Не бих казал, по-скоро са равностойни. Но виж GrandCanyon-a, вече е с осезаемо по-добра окоплектовка. Аз също се присъединявам, към Tailor и препоръчвам GrandCanyon-a.
Аватар
EmZo

Мнениеот Dimchovsky » Съб Яну 10, 2009 10:14 pm

Откъм окомплектовки са си много близки и разликата е вече СРАМ срещу Шимано ако не се лъжа.И двете колела са с компоненти мммм среден клас, но вилката и рамката са правена по по съвременна технология (специално рамката) разтегляне.Но аз лично съм ''фен'' на SRAM и ROCK SHOX а и в градски условия тези компоненти биха ти свършили доживотна служба ако биват поддържани . :beer:
Но което и да вземеш няма да е фатална грешка , дори обратното .Фаталната грешка е ако си вземеш някой крос или спринт... :crazy:
Lube....
Аватар
Dimchovsky

Рейтинг: 1170

Мнениеот hitar_potter » Нед Яну 11, 2009 1:42 am

Dimchovsky написа:Фаталната грешка е ако си вземеш някой крос или спринт... :crazy:
Специално, пък за аполона, това не важи... Аполона е най-известната рамка на спринт и има защо. Ако цената му е подобна на онтарио про, не виждам защо да не е конкурентен. Между другото, в този форум виждам следната тенденция: На коректно зададени въпроси (цена, стил на каране и т.н.) Все ще се намери някой да предложи overkill вариант... и все половината опции надвишават бюджета достатъчно... Извинявайте много, ама човекът търси колело за ходене до работа, вие къде го метнахте с тия скотове за по 850лв, например... Пак, че все още никой не е предложил НТ2...

Моите предложения остават да бъдат драг онтарио про/спринт аполон/друг велосипед за 600 лева, който е с твърда рамка и без задно окачване... Общо взето всички са конкурентни и можеш да си позволиш да избереш байка по размер/цвят/симпатии...

Относно драг гранд каньон-а - не го препоръчах само заради цената му. Вилката му струва 120 лева, така че няма да можеш да стигнеш до 600 лева с твърда вилка. Все пак, ако можеш да го вземеш - също прекрасен избор.

В крайна сметка, ако трябва да сме честни, за теб работа би вършил и Drag one за 350лв при съответната поддръжка, но определено по-скъпият велосипед ще си заслужава парите :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот IvAnCHo » Пон Яну 19, 2009 9:18 pm

аполонът е много здрава рамка чесно издържа много ход и за цената е яка смисъл другите части не са толкова яки ама рамката е много добра няма да съжаляваш
Аватар
IvAnCHo

Рейтинг: 995

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Яну 19, 2009 10:24 pm

Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот rufu » Вто Яну 20, 2009 12:05 pm

Моя съвет е обикновенното онтарио... Все пак колелото ще се ползва за ходене на работа и най-вероятно разходки най-много из някой парк... Няма смисъл да се хвърлят толкова сериозни суми...

Размера на рамката си го избираш сам според твоите предпочетания и ръст.

http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=689

Цветът също е по избор...Може да е синьо и с различни шарки и т.н. :)
Only one bike can broke the barriers...Изображение ...the one....
Аватар
rufu

Рейтинг: 1178

Мнениеот klimbo » Вто Яну 20, 2009 4:57 pm

На мен също предстои избор на модел около 600лв.

Само че, за жалост в БГ "промоциите" свършват много бързо.

Не разбирам много и ще помоля по-компентните да дадат мнение за моделите по-долу:

1. http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=25442
с цена до БГ 560лв. Сравним ли е с Ontario зa 525лв.

2. http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=25443
с цена до БГ 660лв сравнен с RAM HT1 за 800лв.
(Цената от 649лв. на http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=998 не е вярна, вече е 800лв. Имат само RAM HT1 2009)
klimbo

Рейтинг: 1220

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Яну 20, 2009 5:46 pm

Е тва зомао без много много да му мисли6 BeOne Aspire 1.0 Hardtail Bike

А ако се замизли6 виг в бг-интернет магазините и не само какво можеш да си земеш за тия кинти. то е достатъучно да водиш само колко струва вилката ама.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот Bolverk » Вто Яну 20, 2009 6:18 pm

klimbo моето искрено мнение е вземи с 1.0 варианта.

За малко финансово повишение, ще получи сериозно подобрение. Варианта 2.0 е само ако много си го закъсал с парите и с колелото. Другото 1.0 варианта, за мен поне, надвишава с малко харектеристиките на НТ 1 с В-брейкове. А цените им са съвсем различни. Колкото до 2.0 то е сравнимо по-скоро с ТЕ на Онтарио, което беше ако не се лъжа на още по-голяма цена.

Поздрави
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот klimbo » Вто Яну 20, 2009 6:27 pm

Благодаря за съветите!

Моля, да ми помогнете в избора на размер - висом съм 176см и тежа 68кг. Карам Drag Grizzly "L" размер (49см. от оста на педалите до края на тръбата за седалката).
klimbo

Мнениеот Bolverk » Вто Яну 20, 2009 6:32 pm

Зависи от стила който ще караш. Като цяло си се насочил към ХС отиентирано колело. Ако е и този стилът ти на каране 19 инчовата рамка е за теб. Ако обаче смяташ повече да се спускаш или да скачаш (ако ще скачаш нека да не е с това колело) 17 инчовата рамка.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Яну 20, 2009 7:42 pm

18 инча, 19 може да ти дойде големичка, ако си с къси краченца (и голям торс), а и много зависи от самата рамка, но 18 можеш я с капа я с бутане на седалка да ожереш/добавиш сантиметри.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот bodo » Вто Яну 20, 2009 8:24 pm

klimbo написа:Благодаря за съветите!

Моля, да ми помогнете в избора на размер - висом съм 176см и тежа 68кг. Карам Drag Grizzly "L" размер (49см. от оста на педалите до края на тръбата за седалката).
Преди да купиш котка в чувал, помисли:
- ако се прецака нещо, кой ще ти поеме гаранцията ?
- в какъв вид ще ти пристигне велосипеда и колко ще струва да се събере.
- дали каплите ще са центровани ? това е проблем при доста от вносните велосипеди, които пристигат несглобени в кашон

Добре е да се знае, че марката BeOne от миналата година има нов собственик.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот PowerSlide » Вто Яну 20, 2009 9:24 pm

Гледам всички се нахвърляте на това BeOne - някой има ли го, карал ли го е, да разкаже как е :dunno: Също и положението с котката в чувала е от съществено значени (за мен поне). Телевизор, МПС, колело (цяло, не компоненти) се купуват след пробване!
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот klimbo » Вто Яну 20, 2009 11:41 pm

Наясно съм, че има риск. Основната причина да обмислям покупка от UK е, че ми писна вносителите в БГ да ни доят като крави.
През есента цените на по смислените местни велосипеди скочиха с 20-30%. Някои от тях имаха "промоция" - 12% отстъпка за Коледа. Някой да е видял да продават стоката залежала от лятото на стари цени? А накъде навън новогодишните намаления да свършват на 10 ануари? Мога да дам много примери, включително и за стоки от първа необходимост, лекарства, които са много по скъпи у нас (до 100%) в сравнвние със страни от Западна Европа. В цял свят се чудят как да те привлекат да си купиш нещо при неприятната икономическа обстановка, а в БГ девъзът на вносителите и голяма част от произвителите е "стиснете здраво потребителя, ще пусне още малко".
Много се разписах, ама накратко, трябва да направим нещо самозабравилите се наши сънародници, дето искат да забогатеят за една година, да се укротят поне малко.
Как е възможно от UK да си купиш колело по-евтино и с по- добри параметри от бългаско? Може би там хората получават по ниски заплати?
klimbo

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Яну 20, 2009 11:54 pm

Опс (мислех си че отговарям в др тема, но за да не осатява празно квадратче ще отговоря и на раз).
1 - за въпросното колело е в промоция
За останалото - за бога млади хора бягайте
Аватар
azsa-bachinito

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти