Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20
Така.Писах във важната тема за f4/f5 но не получих отговор и рабрах че проблема е и при други рамки.Рамката ми има съвсем лек луфт при долната втулка на шока.Шока ми е обикновен прожинен без маслено смекчаване.А проблема е че когато натисна задната спирачка("radios"-160mm disc) и задната гума почне да се сурка цялата задница на колелото започва да се тресе зверски.Може ли да ми кажете защо се получава това и как да го оправя.Благодаря предварително.
Провери дали болтовете на диска са достатъчно затегнати, и не само на диска, а и на цялата спирачка. Също така можеш да провериш и спиците дали са натегнати.
аз имах същия проблем и се оказа, че е от комбинацията от 2 неща. 2 от 4-те ми болта не бяха съвсем дозавинтени, трябваше им към 1 оборот, и много бях отпуснал пружината