Гуми, мека вилка , V-спирачки , капла.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гуми, мека вилка , V-спирачки , капла.

Мнениеот aiako » Вто Мар 17, 2009 8:18 am

Имам въпроси по посочените в заглавието променливи, знам че ту е форум за по "офф-роад велосипеди" но се надявам да може да ми помогнете и по моя въпрос :beer:
1. Какви 26" гуми да си взема като карам по улиците в София (асфалт,бордюри,дупки)
2. Как да разбера каква вилка ми трябва защото нямам никакви параметри за нея, а дори модела не знам... марката е Спринт (Евтино,имам снимки)
3. Има ли смисъл да сменям спирачките , те са V-break но ми се струва че им е минало времето.
4. Мисля че задната ми капла е крива,опира в спирачката докато се върти. Как да оправя този проблем?

Четох внимателно (или поне така мисля) ЧЗВ но очно по тези не открих нищо
Благодаря предварително на всички който могат да ми помогна по някакъв начин с акъл,цени и др....
:dunno: :D

П.с.- Забравих да напиша че съм от София, тежа 98 кг, висок съм 182 см.
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Мнениеот Admin » Вто Мар 17, 2009 10:06 am

На всичките ти въпроси най-лесно ще отговорят в някой магазин, където да има и сервиз ;)

1. Аз бих сложил гуми с размер от 1.7 до 2.1, които да са сравнително гладки, т.е. да са за градско каране. Отиваш в магазин, гледаш и си харесваш.
2. Не може да се отговори, без да се знае челната тръба на велосипеда ти какъв размер е.
3. Може и да има смисъл да ги смениш, но аз бих заложил отново на V-образни.
4. Проблемът се оправя в сервиз чрез натягане на определени спици и отпускане на други. Информация за това има предостатъчно и във форума, но не е упражнение за начинаещи механици.

Отново повтарям препоръката си да посетиш най-близкия достатъчно голям и надежден магазин и сервиз. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот aiako » Вто Мар 17, 2009 5:32 pm

Издирвам достатъчно голям и надежден магазин и сервиз в района на Надежда, Лулин, Илиенци общо взето в този район. Ако се счита за реклама може и на ЛЦ.
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Мнениеот манджа » Вто Мар 17, 2009 7:36 pm

Admin написа:
4. Проблемът се оправя в сервиз чрез натягане на определени спици и отпускане на други. Информация за това има предостатъчно и във форума, но не е упражнение за начинаещи механици.

. :)

:agree: въпреки че няма как да не се научиш ако не опиташ само трябва да разбереш принципа ;)
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти