Питане за REACTOR HAWK и LEADER FLAK

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питане за REACTOR HAWK и LEADER FLAK

Мнениеот YAROSHKH » Чет Апр 16, 2009 3:39 pm

HAWK.jpg
REACTOR HAWK
HAWK.jpg (88.35 KiB) Прегледано 1925 пъти
или
FLAK_Leader.jpg
FLAK_Leader.jpg (47.04 KiB) Прегледано 1909 пъти

Знам , че има по-добри велосипеди от тези двата, но и цената има значение А съм се спрял на велосипед с двойно окачване, алуминиева рама, със задно много лостово окачване. А, тези двата отговарят на моите критерии. И ограничение в цената на до около 400 лв.
Питането ми е, дaли някой има опит с тези велосипеди, и някой може ли да ми даде обяснение в разликите в задното окачване ?
На първото , рамото с което противодейства пружината на лоста от задното колело е два пъти по-голямо.
А второтo - обратно. Лоста с който противодейства пружината е два пъти по-малък от лоста с който въздейства задното колело....
Предполагам, че това ще окаже влияние на твърдоста на окачването , и чувствителноста към неравностите... Благодаря предварително на всички които помогнат в избора ми ! Е, ако някой знае друго подобно колело ...ще се радвам за съвет !
YAROSHKH

Рейтинг: 1100

Re: Питане за REACTOR HAWK и LEADER FLAK

Мнениеот PtD » Чет Апр 16, 2009 4:08 pm

Тук съветът за такива въпроси е стандартен: за тия пари може само твърдак да се купи.

(чакам поредната сага да се развихри :sleeping: :sleeping: :sleeping: )
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Чет Апр 16, 2009 5:08 pm

Купи си твърдак.

Ако си купиш някой от тези, обзалагам се, че ще започнат теми от сорта:

Спирачката ми не спира
Нещо ми скърца окачването
Вилката има луфт
Задната ос ми се криви
Скоростите превключват сами

И т.н. и т.н. Нали се сещаш, че тия стави на задните окачвания са на някакви гадни, китайски втулки, които на 2рата седмица ще сдадат багажа? Тези дискови спирачки са с някаква и аз не знам каква марка, за тях най-вероятно няма да можеш да намериш накладки (а тези сигурно ще имат коефициент на триене като на сирене) и т.н.

Съжалявам, ако звуча кофти, но просто не се прецаквай с такова нещо. А има адски лесно решение на „неудобността“ при твърдаците - просто ставаш от седалката, докато минаваш през неравността. Надявам се, че си разумен човек и че не съм се хабил безсмислено, докато пишех това.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Admin » Чет Апр 16, 2009 10:02 pm

@YAROSHKH
Нищо лично, ама форумът е за планинско колоездене. А тези велосипеди не става за каране в планина. Изобщо.
Всъщност не това е причината да заключа темата, а друго: ти вече получи отговор на въпроса си. Може да получиш още 20 и все ще са в тоя дух. Ако си разумен и ако ти трябва функционален велосипед, а не някакво изчанчено подобие, вслушай се в съвета за твърдак, прочети други подобни теми в този раздел на форума и ще добиеш представа защо съветите са такива и към какво е добре да се насочиш.
Ако пък твърдо си решил да си дадеш парите за велосипед с двойно окачване в този ценови клас, не мисля, че някой може да ти даде съвет, защото наистина няма значение кое ще избереш - еднакво зле ще е.
Успех в избора!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти