Смешен въпрос..

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Смешен въпрос..

Мнениеот Dungeon » Вто Май 19, 2009 1:47 pm

Здравейте.

Нов съм в бранша и сигорно въпроса ми ще ви се стори много глупав,но ....Ще питам.
Въпроса е следния реших да си купя колело Sprint Apolon но понеже в момента нямам пари да купя някое по висок клас може ли в последствие да купя дискови спирачки и да ги монтирам на колелото ?
Аватар
Dungeon

Рейтинг: 1200

Re: Смешен въпрос..

Мнениеот dido85 » Вто Май 19, 2009 2:03 pm

Ако на вилката и на рамката имаш уши за дискови спирачки, значи отговора е ДА.
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот Dungeon » Вто Май 19, 2009 2:08 pm

dido85 написа:Ако на вилката и на рамката имаш уши за дискови спирачки, значи отговора е ДА.

в сайта от който ще взимам колелото непише дали има ухо за дискови спирачки на вилката ( може ли да купя друга вилка ако тази няма ,а за задната дискова ако няма ухо няма ли вариант ) ?
Аватар
Dungeon

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Май 19, 2009 2:14 pm

Спокойно, рамката си има уши за дискова. И вилката (T5-6-7).. имат си уши за дискова. Въпроса е, че ще трябват и нови главини и пренаплитане на каплите.... :beer:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот M1010X » Вто Май 19, 2009 3:00 pm

Въпросът е да прехвърлиш СТАТИИТЕ в сайта с основното устройство на планинския велосипед. Защото за теб най-вероятно "наплитане" и "главини" са синоними или поне нямаш идея какво означават :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот feb » Вто Май 19, 2009 3:30 pm

M1010X написа:Въпросът е да прехвърлиш СТАТИИТЕ в сайта с основното устройство на планинския велосипед. Защото за теб най-вероятно "наплитане" и "главини" са синоними или поне нямаш идея какво означават :)

Като оставя настрана личните ви дърляници и без да взимам ничия страна, наистина ми е изключително любопитно, как се сменят главини без пренаплитане на каплите и без участието на "маскираният маг"?
"И задниците носят маски. По обясними причини."
Аватар
feb

Рейтинг: 1280

Мнениеот Dungeon » Вто Май 19, 2009 4:48 pm

M1010X написа:Въпросът е да прехвърлиш СТАТИИТЕ в сайта с основното устройство на планинския велосипед. Защото за теб най-вероятно "наплитане" и "главини" са синоними или поне нямаш идея какво означават :)

тва е елементарно и го знам Главина е в центара на каплата а наплитане е ясно подраждане на каплите проблема е ,че ако тръгна сам да го правя едва ли ще може да се кара колелото (ако може да ми дадете линк guide или нещо с подробно обяснение за наплитане на капли :^: ) и какви инстроменти ми трябват :)
Аватар
Dungeon

Мнениеот veskoz » Вто Май 19, 2009 5:01 pm

Много се радвам на ентусиазма ти колега, но няма да успееш да да си пренаплетеш каплите сам поради факта че трябват специални инструменти и дългогодишен опит. Дори притежавайки изброените някои хора не се справят перфектно със задачата. Занаят си е, а курифеите в България не са много.
Относно Аполон-чето - добър избор. :agree: За спирачките не бързай. Първо пристъпи към изучаване на велосипеда и контрол над него. Спирачките както те посъветваха колегите в началото само ще ускъпят твоят велосипед за начинаещи нужди. Дерзай и ъпгрейтвай когато усетиш, че ти е наистина нужно
Успех :D :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Dungeon » Вто Май 19, 2009 5:15 pm

veskoz написа:Много се радвам на ентусиазма ти колега, но няма да успееш да да си пренаплетеш каплите сам поради факта че трябват специални инструменти и дългогодишен опит. Дори притежавайки изброените някои хора не се справят перфектно със задачата. Занаят си е, а курифеите в България не са много.
Относно Аполон-чето - добър избор. :agree: За спирачките не бързай. Първо пристъпи към изучаване на велосипеда и контрол над него. Спирачките както те посъветваха колегите в началото само ще ускъпят твоят велосипед за начинаещи нужди. Дерзай и ъпгрейтвай когато усетиш, че ти е наистина нужно
Успех :D :agree:

Мерси за бързия и изчерпателен отговор ,то беше ясно че сам няма да се справя :lol2: :^: , но ми се искаше да си купя някакви с по интересен дизаин (по натам де не на момента ) та се чудех имате ли някакви предложения може линк ако намерите ...
Аватар
Dungeon

Мнениеот jawsbg » Вто Май 19, 2009 5:45 pm

Стига бе, да си купуваш спирачки по външен вид :bigeyes: . Както те посъветваха, изчакай и понатрупай опит.
Аватар
jawsbg

Рейтинг: 1330

Мнениеот hitar_potter » Вто Май 19, 2009 7:49 pm

jawsbg написа:Стига бе, да си купуваш спирачки по външен вид :bigeyes: . Както те посъветваха, изчакай и понатрупай опит.

То не пречи да си имаш свястна спирачка, с готин дизайн - например custom ротори ;)

А между другото, тия Formula-и много ме кефят как изглеждат :evil:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veskoz » Вто Май 19, 2009 9:45 pm

hitar_potter написа:А между другото, тия Formula-и много ме кефят как изглеждат :evil:

http://www.formulabrakeusa.com/wp-conte ... mg2482.JPG

ООО и мен :D ,но джоба ми нещо им се мръщи :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот heiselfa » Чет Май 21, 2009 3:20 pm

Пич ето ти как се слагат да видиш http://www.youtube.com/watch?v=7Dus9jGm ... L&index=28
Аватар
heiselfa

Рейтинг: 963

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти