избор на детски велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Чоко и Боко » Сря Яну 28, 2009 11:57 pm

Съгласен съм с вас, че не може да се очаква много от велосипед на подобна цена но дали ние като деца не карахме с кеф велосипедите на своето време макар и да не бяха кой знае какво.
Вярвам че и вие ще се съгласите че трябва да се търси баланс. Както казах аз още не съм похарчил толкова пари за колело за да купя на дъщеря си която ще може да га кара 3 -4 години в добрия случай поради физиологични причини на възрастта.

Разбирам повечето от вас но нека не залитаме в крайности . Или поне докато не се вманиачим и ние. :beer:
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот msniki » Чет Яну 29, 2009 12:00 am

:offtopic: @minkacho0 стига си спамил! Имаш 10 мнения в тази тема :crazy: :offtopic:
(ontopic)
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1730 много здраво детско колело !
Един приятел тежи 35 кила и го кара лек траял и държи....
За тези пари е перфекно !
съгласен съм с @emil_a626 напълно.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот vpravov » Чет Яну 29, 2009 12:15 am

Абе някой хора май са забравили, че ние сме развивали тази любов главно на Школник и Украина (а някой можеби и на OTТO MOTO). Балканчето минаваше за гъзария, да не говорим за Туриста. Аз лично не съм видял досега детско "stock" колело, което да ме грабне.Всички са тежки. Дори и scott-а, а и някъде гледах на Specialized. Аз лично ще взема (скоро ще дорастнем) някое DRAG-че, пък каквото се счупи - ще се сменя.Преди години моят брат взе SPRINT-SNAKE (не знам дали още се произвежда) за синът си и не сме имали никакви грижи. Части се сменяха по-скоро от манящина, а не от нужда. Рамката все още се ползва от приятелско семейство и определено продължава да носи радост.

А за влюбването в колоезденето - не мисля, че по-качественото колелото е значим фактор.
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот t.kyosev » Чет Яну 29, 2009 10:28 am

did написа:Преди 2-3 години ДРАГ пуснаха Climber Junior, ама явно в БГ-то няма татковци с акъл и вече не предлагат качествени малки велосипеди, понеже няма търсене.

В каталога на screambikes все още има детски climber. Проблемът му е че цената му е доста висока.
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот hitar_potter » Чет Яну 29, 2009 2:28 pm

did написа:Само не си мислете, че с тези велосипеди от по 300 лева ще помогнете на детето да се влюби в колоезденето.
Ти как се влюби в колоезденето? Колкото и да са тежки колелата, децата обичат да карат колело. Иначе нямаше да го има „дай едно кръгче“. Да, ако искаш да направиш 8 годишно детенце XC състезател, има смисъл да гониш тегло. Ако не целиш това, един драг с твърда вилка ще върши хубава работа. Здрави спирачки не са нужни. Най-много някоя човка да направи детето. Пък и има-няма 40-50 кг колело+карач със скорост, не по-голяма от 20-30км/ч. Лесно се спира.. За скоростната система, може би си прав, ама не е чак толкоз плачевно положението - брат ми има drag laser и колелцето бая върви. Нека наистина човека да не се изхвърля с пътвото детско колело - ако ще и „BMX“ да е, пак детето ще го кара с удоволствие. После вече ще дойде момент, в който детето ще понаучи техника, ще започне да кара по-леко и качествено колело и ще знае преимуществата...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот rufu » Чет Яну 29, 2009 2:59 pm

2 Страхотни предложения:

Drag devil алуминиева рамка 26" гума 309лв.

Drag Tomahawk 24" алуминиева рамка:) Супер леко и готино колело...Разкошни цветове, дизайн и вид...Компонентите му: revoshift i shimano tourney...

Модела го има и с преден амортесьор ЗООМ
цена: 309лв. и 329лв.

http://screambikes.eu/images/2008_drag_devil_e.jpg

Има го в много хубави цветове :)
http://www.dragbicycles.com/html/images ... hawk_b.jpg
Only one bike can broke the barriers...Изображение ...the one....
Аватар
rufu

Рейтинг: 1178

Re: избор на детски велосипед

Мнениеот Mast3rm1nd » Чет Яну 29, 2009 3:02 pm

Чоко и Боко написа:Привет !
Можете ли да предложите детски велосипед. Нещо което да си струва 300лв.
За предпочитане е дамска рамка. За моето момиче с ръст 140см тегло 26 кг.

п.п. От моделите на Спринт гледахме LEOPARD SL3, GAMMA SG2, APOLON SA3. Цени така и не видях.
А от моделите на Драг може би Laser не видях други модели с по ниска горна тръба.
@мдам...точно така... 26'' за 140см... аз викам направо 28''... @rufu, чети малко преди да пишеш. Мисля че Drag Lucky Devil е най-добрия вариант за тези пари :agree:
Аватар
Mast3rm1nd

Рейтинг: 936

Мнениеот rufu » Пет Яну 30, 2009 1:21 pm

Mast3rm1nd :agree: :agree:

Ами друг по-евтин и читав вариант е
Hacker Lady 24" 255лв. - 265лв. аеро капли..

http://veloservice.3dwebdesign.org/imag ... r-lady.jpg
h
ttp://www.bikescenter-bg.com/images/bik ... lady_b.jpg

http://screambikes.eu/images/HackerL24-e.jpg

:beer:
Аватар
rufu

колелце...

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Яну 31, 2009 12:02 am

Твърдо за Drag Lucky Devil
Доводи:
1. Размер - 12.5" е абсолютно нормално за момиченце с нейните размери
2. Рамката отговаря на условието - предполага се че доста често ще се случва да "скачаме" от колелото през рамката.
3. Тегло - леката алуминиева рамка АЛУ 6061 поради факта че все ще се наложи да го мъкне по стъби, високи ръбове и т.н.
4. Комфорт - меката вилка отпред ще намали болките в нежните детски ръце/китки/ обирайки поне леките вибрации и удари от дупките.
5. Цена - като добър родител всеки би дал 10лв повече за да е щастливо детето му.

и задължителния компонент към колелото: КАСКА!!!!
Доводи за каската:
1. Достъпна цена
2. Лесна за употреба/не е шлем,челадинка и т.н/
3. Сигурна /всички сме карали с DV-та/
4. Интересен дизайн/няма нищо по-детско от мечета по каската, замислям се да си разлепя и по моята :crazy: /

Надявам се да съм ти бил полезен. Изключително бих се радвал ако след време малката принцеса стане една от нас.Успех!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 31, 2009 12:46 am

При така поставените изисквания, до тук най- свестните предложения бяха за Sprint Hattrick Boy и DRAG Tomahawk. Всичко останало е просто чесане на езици.
За мен Спринтчето печели заради повечето "екстри" (амортисьорната вилка) с/у по- ниската цена.
Climber 20" също би се вписал, ако не беше цената...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот emil_a626 » Съб Яну 31, 2009 4:51 pm

@Ozzie мислиш ли , че меката вилка золум на Sprint е по-добрия вариант пред твърдака на DRAG Tomahawk ;) , защото според мен тя ще е по-лека а и няма да създава проблеми :popcorn:
Аватар
emil_a626

Рейтинг: 1225

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 31, 2009 4:58 pm

Мисля, че по-добре да е с мека вилка :) Наистина ще понамали вибрациите
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Чоко и Боко » Съб Яну 31, 2009 5:00 pm

това че ухото на дерайльора не се разглобява пробем ли е ?
Аватар
Чоко и Боко

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 31, 2009 5:06 pm

Би било проблем при алуминиевите рамки те са по-меки от стоманените, а и ако се изкривят, после не могат да се изправяр хубаво заради спецификите на материала. При стоманена рамка, не е особен проблем за детско колело
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Чоко и Боко » Съб Яну 31, 2009 5:10 pm

ставаше дума за http://sprintmaxcom.com/e-shop/index.ph ... 13&lang=2& а тя не е стомана.
Аватар
Чоко и Боко

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 31, 2009 5:19 pm

Хм, това е малко кофти. При изкривяване на ухото може и да не може да се поправи. Има резервен вариант ако се случи такова нещо: този дерайльор се закрепва за оста.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 31, 2009 5:30 pm

Чоко и Боко написа:това че ухото на дерайльора не се разглобява пробем ли е ?

По принцип да. Но пък не вярвам едно дете да кара така, че да го изкърти.
Ozzie младши две лета кара твърдак Drag Tomahawk (със несменяемо ухо) и нямаме проблеми засега.

emil_a626 написа:@Ozzie мислиш ли , че меката вилка золум на Sprint е по-добрия вариант пред твърдака на DRAG Tomahawk

Просто сравнявам какво предлагат двете марки.
Иначе за детско колело, което ще се кара предимно по паркове и квартални улички твърда вилка е напълно достатъчна.

Edit:
Относно скептиците... Е падало е колелото върху обтегача.
Последна промяна Ozzie на Съб Яну 31, 2009 6:08 pm, променена общо 1 път
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 31, 2009 6:00 pm

Ozzie написа:
Чоко и Боко написа:това че ухото на дерайльора не се разглобява пробем ли е ?

По принцип да. Но пък не вярвам едно дете да кара така, че да го изкърти.
Мм, аз вярвам... Лесно е да паднеш на дясно и дерайльора ти да се попързаля по асфалта... Случвало ми се е :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Чоко и Боко » Съб Яну 31, 2009 6:16 pm

Не знам дали това ухо трябва да е водещо при избора, но май в този ценови калс няма възможност рамка със сменяемо ухо.
Аватар
Чоко и Боко

Мнениеот rufu » Пон Фев 02, 2009 12:56 pm

TOmahawk 24" се предлага и с преден амортесьор Зуум:) Разликата е 20лв.--> 309лв. и 329лв.

Изображение

Девила е със сменяемо ухо, а томахоука отзад е направен много добре оста и дерайльора са отделно :)
Аватар
rufu

Мнениеот манол``вт » Пон Фев 02, 2009 6:02 pm

did написа:Желая ви успех!

Само не си мислете, че с тези велосипеди от по 300 лева ще помогнете на детето да се влюби в колоезденето.

Това, което ще стане, е научаване да кара из квартала и пълно неразбиране как може велосипед да се кара в планина.

Ще им е чудно и как може да се изкачи с велосипед 200 метра баир с 8% наклон.

В резултат, ще си отгледате поредните карачи, които си мислят, че велосипед се кара само по равно или надолу.

Това по-късно трудно се променя!

Неискам да навлизам в пререкания с кого и да е, но не всички деца карат по планините.Повечето деца дори незнаят какво е да караш там.Вземат си велосипеди, да карат из парка наволя с другите деца, не да катерят баирите.Примерно аз се зарибих от Trial байковете в казанлък, където ходя при баба ми през лятото.Започнах да карам един крос- много стар.Дори незнаех, че има такова нещо неречена MTB. Та карах си кросчето, и видях хора, които карат из планината и пътеките и се зарибих.Ето от къде тръгна всичко.Та мисълта ми бе, че не е нужно детето ви да се влюбва във колоезденето, не всички деца го харесват. Да си купи едно колело за из града и нека кара из квартала.После ако хареса този спорт, ще си вземе по-добро колело от сегашното(предстоящо :D)
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1392 - моята велена ръчичка за това колело :) Идеално за начинаещи състезалени.
манол``вт

Рейтинг: 1040

Мнениеот did » Пон Фев 02, 2009 6:14 pm

манол``вт написа:Неискам да навлизам в пререкания с кого и да е, но не всички деца карат по планините.Повечето деца дори незнаят какво е да караш там.Вземат си велосипеди, да карат из парка наволя с другите деца, не да катерят баирите.Примерно аз се зарибих от Trial байковете в казанлък, където ходя при баба ми през лятото.Започнах да карам един крос- много стар.Дори незнаех, че има такова нещо неречена MTB. Та карах си кросчето, и видях хора, които карат из планината и пътеките и се зарибих.Ето от къде тръгна всичко.Та мисълта ми бе, че не е нужно детето ви да се влюбва във колоезденето, не всички деца го харесват. Да си купи едно колело за из града и нека кара из квартала.После ако хареса този спорт, ще си вземе по-добро колело от сегашното(предстоящо :D)
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1392 - моята велена ръчичка за това колело :) Идеално за начинаещи състезалени.

Ей ги и моите пет стинки, за да стане ясно какво съм имал предвид въз основа на опита си с по-голямата ми дъщеря, а и с доста хлапета, които познавам:

За разходка само из квартала - няма проблем. Всяко желязо става.

После, обаче, детето един ден решава, че иска да направи и по-дълго каране с мен и желязото, извън града. Ако е по равното - пак става с желязото. Ама... решихме да идем до едно село, дето е с 200-300 метра денивелация спрямо града.

Успя, качи се, после се изкефи много на връщането обратно по черните пътища. Даже втори и трети път ходихме, ама... вече просто няма желание да се мъчи да се качва дотам. И аз да бях с колело, което ми е на половината на моите кила, и аз нямаше да искам.

Не е чудно, че децата, проходили на 20 килограмови железарии, после решават, че "лек FR с елементи на DH и агресивно XC" е техния стил. Нормалният начин за използване на велосипеда остава нещо непонятно за тях.

Те са видяли вече, че надолу е приятно с колело, а нагоре е мъка.

Веднъж насадено, това разбиране не се изкоренява лесно и изисква повече инвестиции от "истинско първо детско колело".

Изводите ми се основават и на наблюденията ми как прохождат у немско дечурлигата и какви навици придобиват по-късно...
Последна промяна did на Пон Фев 02, 2009 6:30 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 02, 2009 6:29 pm

По никакъв начин не мога да се съглася и да приема, че DRAG DEVIL е детски велосипед. Поне не и за дете във възрастовата граница 7-10 години.
Вярно, че рамката е ниска, но за сметка на това горната тръба си е дълга. Мисля, че на дете в посочената възрастова граница ще му е неудобно за каране.

rufu написа:...а томахоука отзад е направен много добре оста и дерайльора са отделно...

Всъщност, ако ушите (drop out-тите) за задната ос бяха с фиксирана позиция, щеше да е още по- добре!
Аватар
Ozzie

Мнениеот манол``вт » Пон Фев 02, 2009 7:11 pm

@did Да приятел така е.На това мнение съм, но просто исках да ти кажа, че не всички деца харесват да правят преходи.Нищо лично, просто мнение :).
манол``вт

Мнениеот did » Пон Фев 02, 2009 7:32 pm

манол``вт написа:@did Да приятел така е.На това мнение съм, но просто исках да ти кажа, че не всички деца харесват да правят преходи.Нищо лично, просто мнение :).

Може би пък не харесват, понеже никой никога не им е показал, че може даже да е приятно занимание, а не неравна борба с желязото.

Що децата в Германия харесват преходи?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот манол``вт » Пон Фев 02, 2009 8:04 pm

Да, може би щом им се покаже ще има някакъв разултат.

До въпроса с децата в Германия, не мога да ти отговоря.
манол``вт

Мнениеот Mast3rm1nd » Пон Фев 02, 2009 8:06 pm

жокер: има нещо общо с теглото :popcorn:
Аватар
Mast3rm1nd

Рейтинг: 936

Мнениеот манол``вт » Вто Фев 03, 2009 4:48 pm

Mast3rm1nd написа:жокер: има нещо общо с теглото :popcorn:

Хаха ами незнам, сигурно друг манталитет :dunno:

Обаче пък са бели като сирена :D
манол``вт

Re: избор на детски велосипед

Мнениеот Чоко и Боко » Пон Юли 20, 2009 9:49 pm

Има ли съществена разлика в окомплектовката на моделите (като изключим алуминиевите рамки и амортесьорните вилки на първите два модела):
Hattrick Girl
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 13&lang=2&

Drag Tomahawk SF 24
http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... sf-24.html

Drag Lazer
http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... lazer.html

Drag Hacker 24 ST
http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... 24-st.html
Аватар
Чоко и Боко

Предишна