въпрос за смяна на части на колело при закупуване

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

въпрос за смяна на части на колело при закупуване

Мнениеот aleksp » Чет Авг 27, 2009 10:48 am

здравейте! бихте ли ме посъветвали в кой магазин да отида, защото искам да си взема drag climber pro , но искам при покупката да сменя вилката с нещо от сорта на duro. вече ходих във веломания 2 и ми казаха че не е възможно да я сменят. в БАС ако отида дали ще стане ? благодаря предварително :D :beer: (не знам дали сам уцелил раздела в който да пусна темата , ако съм сгрешил моля преместете я :idea: )
Аватар
aleksp

Рейтинг: 1200

Re: въпрос за смяна на части на колело при закупуване

Мнениеот Bolverk » Чет Авг 27, 2009 10:56 am

Значи в БАС също едва ли ще стане :) Имаш няколко варианта: Единият е да пробваш някоя друга Веломания по-принцип могат да извършат тази услуга ама намирисва че просто не им се е занимавало и затова са те отрязали. Другият е да отидиш при някой техен дистрибутор (такива много) с който да се разбереш при закупуването да ти "изкупи" стоковата вилка и още каквито части искаш да подмениш и да ти "продаде" новите части. Така ще трябва да доплатиш само разликата. Разбира се и във Веломаниите номерът е същият ще трябва да се доплати нещо а ако някой се запъне и труд ще трябва да се плати. Тоест оскъпяваш си колелото.

Моят съвет е разходи се и разучи кое колко ще ти струва защото може да излезе така че цената на тази подмяна да дойде близко до цената на ТЕ направо.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 11:02 am

Ако говориш за Веломанията на "Екзарх Йосиф" 10 до Пиротска :dontknow: имат си механик, малко странен, Ицо се казва, но работи идеално. Подменят на място, особено вилки, старата я взимат на консигнация като ти отдържат от цената. Преди няколко месеца последно закупувах колело за градско като му смениха базовия Зуум с ХСМ-че. Мисля че няма да има проблем и с Клаймба. Опитай в Байк Център на Младост, 1ви блок. Там също имат механици, но пък за Клаймбъри не съм сигурен :D
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот aleksp » Нед Авг 30, 2009 10:05 pm

EccentricMOTION аз точно в тази веломания ходих и ми казаха ,4е сигурно няма да е възможно. Казаха че ще се обадят в драг Ако те се съгласят, но било малко вероятно. :dontknow: иначе благодаря за бързия отговор
Аватар
aleksp

Мнениеот hitar_potter » Пон Авг 31, 2009 12:09 am

В София имаше един магазин на „Черни връх“, където знам, че се съгласяват да правят такива неща. В Дървеница, мисля че и Нахи би се съгласил на такова нещо. В онлайн-магазин „niko-bikes“ можеш да извършиш тази манипулация безплатно (като доплащаш разликата в цените на вилката)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот nikolce » Пон Авг 31, 2009 2:45 am

А този :idea: ? Или, не ни стига бюджета? И без това дурото е над 200лв. И окомплектовката е една идея по-добра. :magnify: .
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот aleksp » Сря Сеп 02, 2009 10:46 pm

еми climber TE нещо не ми харесва тъй като не искам курбелите да са с две плочи само и тая спирачка май не много хубава (или поне така си мисля) просто смятам след като сложа дурото след това да сложа една bb7 . мисля че така ще стане по-добре ,но това е само мое мнение вие все пак повече разбирате :blush:
Аватар
aleksp

Мнениеот Bolverk » Сря Сеп 02, 2009 11:05 pm

Ами ще го кажа така:
За спирачката не си прав - става. Не е кой знае какво ама и ББ7-цата не е.
За купбелите си прав - не струват.

Лошото. Който и от двата велосипеда да се вземе отзад все главината няма да е за дискова спирачка. И ако искаш таква ще трябва да сменяш задно колело. Да не говорим как по-принцип ме дразни drivetrain-а за колело за толкова пари.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти