Remerx Jumbo + каква гавина?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Remerx Jumbo + каква гавина?

Мнениеот azze » Вто Ное 24, 2009 12:15 am

Каква задна главина за дискова спирачка и 36 спици бихте препоръчали за 50-60 лева?
Спрял съм се на Formula DC32.Други идеи?

И малко страничен въпрос - тъй като мисля да слагам Avid BB7 след време,ще има ли проблем,ако главината е с Center Lock захващане на диска?С други думи ще мога ли да използвам ротори Шимано,без това да повлияе на спирането?Знам,че има някави адаптори за преминаване от CL към захващане с 6 болта,но не искам да си усложнявам живота излишно засега.

Благодаря предварително.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Re: Remerx Jumbo + каква гавина?

Мнениеот le_faux » Вто Ное 24, 2009 9:04 am

Ето тази главина http://screambikes.eu/glavini/glavini-mtb-zadni-disk/zadna-glavina-shimano-slx-fh-m665.html в момента е на промоционална цена.
GSM: 0877048418
Аватар
le_faux

Рейтинг: 1175

Мнениеот sailman » Вто Ное 24, 2009 10:11 am

SLX - главината е отлично предложение, особено за тази цена.
Колкото до това, дали ще имаш проблеми със съвместимостта между ротор Шимано и ББ7 - няма да имаш проблеми, само трябва да внимаваш ротора, който подбереш да е предвиден за използване с метални накладки.
Има един друг момент обаче - ББ7 се продава комплект с диск и преходник, което означава, че ако трябва да се подменят със съответните от Шимано, това са допълнителни разходи (ако говорим за по-големи от 160 мм. ротори)

П.П. Ако не ти се занимава с напасване на преходници, подмяна на дискове и пр., мисля че удачния избор е този - http://screambikes.eu/glavini/glavini-m ... -m525.html
Главината е доста здрава, карал съм такава около две години и проблеми не съм имал с нея (нито с лагери, нито с свободното движение)
Основния и недостатък в мойте очи е теглото, но предвид това че я сравняваме с Formula DC 32, мисля че това съображение може да отиде на заден план.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Вто Ное 24, 2009 4:12 pm

sailman написа:удачния избор е този - http://screambikes.eu/glavini/glavini-m ... -m525.html
Главината е доста здрава, карал съм такава около две години и проблеми не съм имал с нея (нито с лагери, нито с свободното движение)
Основния и недостатък в мойте очи е теглото, но предвид това че я сравняваме с Formula DC 32, мисля че това съображение може да отиде на заден план.

Страхотен продукт си е, но мисля, че го няма вече. Аз исках да сменя същата на стария байк пак с такава и още тогава Пацо ми каза че ги нямало вече. ХТ е най-близко до нея.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот azze » Вто Ное 24, 2009 9:00 pm

Благодаря за отговорите.
И преди бях търсил информация за Deore FH-M525 и мненията на хората варитат от "Перфектен продукт!","Издържа на всякакъв абюс." до "Боклук е.","Счупих еди-колко си за крато време." и "По-добре от нищо".Преобладават мнения от втория вид. :dontknow:
Не знам какво да правя.Все пак мисля да я използвам за.....да го наречем АМ и искам да е издръжлива.
От друга страна пък не намирам почти никаква информация за DC32...
Ще помисля до утре.Междувременно свиркайте,ако имате други идеи. :thanks:

Аз питах веднъж,но никой не каза точна цена,затова ще питам пак - колко струва наплитането на капла във Веломания и БАС?И въобще във Веломания на бул.България имат ли сервиз и човек,който се занимава с плетенето?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот wicked_bro » Вто Ное 24, 2009 9:27 pm

мили другарчета..с радост откривам тая тема понеже все едно аз съм я писал...при мен ситуацията е абсолютно същата....чакам си ББ7то от САщ и ще почна да си търся главини.... принципно искам да са ХТ и точно се чудех дали обикновения диор няма да е достатъчно добър та... малко имам май проблем да си открия ХТ с IS i 36 dupki...както предна така и задна...верно е че и не съм се разтърсил още сериозно щото не са ми дошли спирачките де... освен това не съм сигурен колко ос може да понесе рамка НТ2 и вилка Тора302, за да знам с колко диаметър ос главини да си търся,ама в момента май съм с 9 или 10мм.Пак казвам...тия неща не съм ги проверил още щото официално не съм тръгнал да си търся главини ама..ако някой има нужната информация може да ми я предостави с лекота предполагам и ще ми спрести няколко мин. до няколко часа мерене и търсене
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот Ozzie » Вто Ное 24, 2009 9:48 pm

@wicked_bro
предполагам това ти е известно?
поне аз не виждам главини с възможност за монтаж на ротора по IS
решението - или адаптор от CL --> IS или главина на IS
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potar » Вто Ное 24, 2009 10:00 pm

може би става дума за по-старите ХТ главини, които имаха вариант за ротор с 6 болтчета. доколкото знам, са издръжливи (от мненията на няколко приятели, ползвали ги, както и от няколко индивида тук), а и на външен вид са барнати - тъкмо преди 3-4 дни видях такава. един познат има сервиз и спомена, че той я е плел за собственика на въпросния байк. при него може и да има още такива главинки останали... така и така утре съм по-свободен и ще се запилея малко из града, може да намина да поразпитам. мойто мнение и за двамцата питащи - ако е наличен модела, няма да сгрешите. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Вто Ное 24, 2009 10:05 pm

Изображение
Аз мислех за тази. Старичка е, но я има тук там ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот wicked_bro » Вто Ное 24, 2009 10:32 pm

мисля е всички сме интелигентни хора и си говорим за едно и също нещо.Всички вие сте прави..радвам се че отзивите за главината са добри а нашата държава има способността да оставя стоката да залежи,така че надежда има.аз притежавам главина ХТ с болтове но е с 32 дупки,така че съмнението за съществуването им е безпредметно.За мен остава само надеждата да си намеря с 36 дупки....
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот sailman » Сря Ное 25, 2009 10:11 am

@ azze:
...колко струва наплитането на капла във Веломания и БАС?И въобще във Веломания на бул.България имат ли сервиз и човек,който се занимава с плетенето?

По спомени 15 - 16 лв. във Веломания.
При Пацо (ВЕЛО 2009) също толкоз, за БАС не знам.
В магазина на бул. България имат много кадърен плетач/центровчик и изобщо механик ;)
В който от двата сервиза да отидеш - няма да сгрешиш.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Ное 25, 2009 10:43 am

wicked_bro написа:мисля е всички сме интелигентни хора и си говорим за едно и също нещо.Всички вие сте прави..радвам се че отзивите за главината са добри а нашата държава има способността да оставя стоката да залежи,така че надежда има.аз притежавам главина ХТ с болтове но е с 32 дупки,така че съмнението за съществуването им е безпредметно.За мен остава само надеждата да си намеря с 36 дупки....

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=3986

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=3987

: - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Stanev » Сря Ное 25, 2009 1:05 pm

И аз ще заформя подобна комбинация. При близнаците, след тунела на НДК, плетенето е 7 кинта :D
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Ное 25, 2009 5:43 pm

veskoz написа:[img]...[/img]
Аз мислех за тази. Старичка е, но я има тук там ;)

Главината я видях днес на Веломания на Хиподрума. :agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот azze » Сря Ное 25, 2009 7:04 pm

Stanev написа:При близнаците, след тунела на НДК, плетенето е 7 кинта :D

Съмнявам се.Там изправянето е 6,няма начин плетенето да е 7.

Аз реших да направя така - отивам до БАС да проверя за DC32,понеже питах дали имат и ми казаха да проверя на място(а може и просто да им звънна :idea: :D ).След това,ако имат я взимам от там и отивам до Веломания за плетенето.Голяма разходка ще е :xx(: .Ако я нямат Формулата в БАС,ще видя дали я има във Веломания.Ако и там я нямат - Deore 525 или нещо друго според възможностите ми.
Аватар
azze

Мнениеот Stanev » Сря Ное 25, 2009 10:14 pm

azze написа:
Stanev написа:При близнаците, след тунела на НДК, плетенето е 7 кинта :D

Съмнявам се.Там изправянето е 6,няма начин плетенето да е 7.

Аз реших да направя така - отивам до БАС да проверя за DC32,понеже питах дали имат и ми казаха да проверя на място(а може и просто да им звънна :idea: :D ).След това,ако имат я взимам от там и отивам до Веломания за плетенето.Голяма разходка ще е :xx(: .Ако я нямат Формулата в БАС,ще видя дали я има във Веломания.Ако и там я нямат - Deore 525 или нещо друго според възможностите ми.

Миналата седмица минах оттам, зададох въпрос: Колко ще излезе наплитане на капла" и получих отговор - "7 лева" .Нека уточня, че предварително го разпитвах за това какви главини и шини има, следователно може да ми е дал такава цена, от гледна точка на това, че е мислил компонентите да бъдат закупени от него. Just guess?
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Ное 26, 2009 10:26 am

azze

Отиди да ти я наплетат не където е евтино, а където са добри - хората ти писаха по-горе. Доброто наплитането е даже по-важно от качеството на компонентите.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 10:31 am

Pr3d4t0R написа:Доброто наплитането е даже по-важно от качеството на компонентите.

E т'ва е истината. :peace: :agree:
Старите ми бяха Remerx Dragon наплетени от Геле (веломания) - 5 години - Черни връх, Рила, Витоша - няма и милиметър отклонение до днес. Вече 5 години ама яко гърбене. :bigeyes:
Геле :bowdown:
Аватар
veskoz

Мнениеот azze » Чет Ное 26, 2009 7:48 pm

Готово.Днес отидох до Веломания.Ще вземата каплата в събота.Имаше DC32 и избрах нея.
Благодаря за отговорите.
Можете да изтриете темата,ако на wicked_bro или някой друг не му трябва.

П.П.Следва тема за предна капла.Надявам се да е скоро. :D
П.П.2 Дали ще мога да използвам главината (тя е за 8-9 скорости) с 6 зъбчатки и спейсъри?Въобще не съм наясно. :dontknow:
Аватар
azze

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти