Съвет за Wheelset

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за Wheelset

Мнениеот Ride_or_Die » Съб Ное 28, 2009 9:27 pm

Здравейте,
в момента зглобявам една DH гъзарийка но днес се замислих че ще ми трябва и XC колелце. От доста време имам http://www.raleigh-bg.com/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=42&osCsid=7dea85db92dfef7b25835362fe0f2276 не е на не повече от 100 км. Знам че е кофти но идеята ми е да вложа някой друг лев в него. Ще ми трябват следните компоненти:

1.Вилка
2.Лапа
3.Главина за диск с IS монтаж
4.rotor
5.Дискова спирачка - нещо от типа на бб7,5 или по-евтинко :crap:

Знам че няма смисъл да влагам в това колелце но аз съм твърдоглав и даже Сам Хил да ми го каже пак ще си опорствам така че ако някой смята да ме посъветва да събера пари за друга по-добре да не си хаби времете защото аз вече събирам за друга ама за DH. :eyebrow: Идеята е да евтина окомплетовка. Ще се кара още макс 300 км но просто искам някой като ми звънне - Аре до Златните да мога да се включа. О да и някой шок от типа на Epicon за отзаде. :beer:

Мерси. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Re: Съвет за Wheelset

Мнениеот _SoRa_ » Съб Ное 28, 2009 10:35 pm

Твърдоглав е различно от ... глупав, с извинение.
Макар да не съм Сам Хил, мога да ти кажа, че частите, които си посочил изобщо няма слисъл да се слагат на този велосипед.
Макар парите да са си твои, съвета ми е да си сглобяваш DH гъзарийката, а този велосипед да си го караш и поддържаш докато можеш или си купиш друг подходящ за крос кънтри.
Пиша това от личен опит. И аз имах подобно намерение- да сменям разни части на Drag Virus. Добре, че първо попитах тук и след добрите съвети се отказах от това си намерение. ;)
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот picco » Нед Ное 29, 2009 12:36 am

ама то това колелце си е с чело 1'' , как ще му сложиш свястна вилка ? освен ако не искаш хцм с такъв размер стержен
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот Ride_or_Die » Нед Ное 29, 2009 2:43 am

Ми да де нещо от този сорт. Нямам намерение да му слагам Domain 318 или както там беше. Затова ми трябва и нова лапа. _SoRa_ как искаш да поддържам вилка ZOOM като от 5 см ход има 4.5 см луфт и закакво да си взимам нов XC байк като ще го ползвам веднъж месечно. Знам че няма смисъл да инвестирам в такива боклуци но поне мога да ги постегна малко. Разбраш ли че нямам никакви намерения да карам XC редовно. Сега това го ползвам като колело за тренировки и даже не го заключвам когато го оставям за по малко от 30 мин. Но все пак мерси че се опита да ми налееш мозик в твърдоглавата/глупава глава.

Мерси.

ПС: Връщам се от БИАД затова правописа ми е такъв! :beer:
Ride_or_Die

Мнениеот _SoRa_ » Нед Ное 29, 2009 7:56 am

След като ще караш веднъж месично, защо изобщо ще "стягаш" тоя байк?
Или имаш излишни пари или се чудиш какво да правиш.
И вилка Zoom се поддържа след като караш веднъж месечно ХС. Аз 5г я поддържах.
Но щом ще караш ХС, няма смисък от ББ5 или ББ7. По- добре си купи хубави и спиращи V-brake спирачки с хубави накладки. Така ще си намалиш разходите за нова главина и наплитане на каплата.
Без лоши чувства :)
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот Ride_or_Die » Нед Ное 29, 2009 11:57 am

Дам това за дисковете е вярно. Мерси.
Ride_or_Die

Мнениеот ico 1 » Пон Ное 30, 2009 8:12 pm

picco написа:ама то това колелце си е с чело 1'' , как ще му сложиш свястна вилка ? освен ако не искаш хцм с такъв размер стержен
Челото на тази рамка е oversize. Бъркаш се от вилката с резба.

@ Ride_or_Die, карай го така, докато умре. Щом е на 100 км всякак ще стигне до Златните и обратно (ако ще и в автобуса) :D
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот sailman » Пон Ное 30, 2009 9:32 pm

Първо - Това не е велосипед за "Хикс -Це", това е велосипед за скрап!

Второ - Много молим уважаемата аудитория, рЕзко да ревизира представите си за "Хикс - Це".

Трето, @автора - Настоятелно те съветвам, да не влагаш средства и усилия в този велосипед. Според скромните ми представи за ХС, не е препоръчително (или удобно) да караш в планината с подобно нещо.
Ако, обаче "ХС" за тебе се изчерпва с каране в града/селото и околните коларски пътища... :dontknow:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот veskoz » Вто Дек 01, 2009 11:43 am

За каране веднъж месечно и лепенка за гума нема му купим.
sailman написа:Ако, обаче "ХС" за тебе се изчерпва с...

...хранителни стоки
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

ЧУК

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Дек 02, 2009 11:53 am

Преди седмица търсеше начин да свали заялите болтове на задния му "амортисьор" на ДХ гъзарията. Сега пак.
Челото ти е 1" =>
1) Не можеш да сложиш различна вилка от ХСМ, ХСТ, М2000 и така нататък в хронологията;
2) Каква лапа искаш за такъв стержен?

Караш ХС с велосипед който струва 200лв=>
1) Няма логика да монтираш спирачки за 200лв;
2) Послушай Сора, подмени настоящите ти калодки с нови, избери нещо хубаво Kool stop, Rhino...
--------------
Спестяваш пари от главини, ротори, дискови спирачки и т.н. Но както предполагам, ти караш надолу с този велосипед. В такъв случай се самозалъгваш че постигаш нещо.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: ЧУК

Мнениеот ico 1 » Сря Дек 02, 2009 7:46 pm

EccentricMOTION написа: Сега пак.
Челото ти е 1" =>

@ EccentricMOTION, сега пак: Челото е oversize. За другото си прав, но си е лично негова работа дали ще сложи вилка от 1000 лв и спирачки от 200 лв на рамка от 5 лв. Всеки сам си управлява финансите и сам се грижи за здравето си.
Аватар
ico 1

Мнениеот Ride_or_Die » Съб Дек 12, 2009 12:32 am

EccentricMOTION колелото което зглобявам за DH в момента няма шок => няма и проблеми с него. Не съм толкова глупав че на ДХ колело да сложа Coil-spring. В момента ''работя'' по доста колела.(3-4 но не всичките са мой естествено) Просто ми е кеф да си изпробвам различни компоненти понеже съм още много начинаещ в спорта. Пък когато се наиграя ги продавам. Това е. Много се чудих дали да публикувам такава тама специално за този модел колела понеже бях сигорен че ще отнеса много псувни. :D Колкото това за лапата има си специален преходник. http://www.pazaruvaj.com/chasti-za-velo ... p23027327/

Мерси за отговорите и за проявеното разбиране. Аиде че бързам утре съм на Алеко :beer: :agree: :D
Ride_or_Die

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти