Преди около седмица си купих колело. Много дълго време се двоумях какво да си купя и в крайна сметка, независимо от всякакви коментари и т. н., реших да си взема Drag F4.3. Ако нямах ограничение във финансите изобщо нямаше да се двоумя да взема нещо наистина качествено, но няма как. Първоначално идеята ми беше това колело да го ползвам, за да си ходя предимно до работа и до университета, но още на първото каране ми се искаше да си вдигам малко повече адреналина, а не само да се возя. Още от малък съм се занимавал с различни екстремни спортове, като много сериозно карах BMX, а сега мога да кажа, че съм сноубордист. Освен за каране в града ми се искаше и да мога да изляза малко в планината с него и там да карам леко XC. Първоначално абсолютно нищо не разбирах, но постепенно четох оттук-оттам и започнах малко да ги схващам нещата и все пак изобщо не се чувствам достатъчно грамотен, за да направя сам избора, за който ще искам съвет.
Знам, че този шок, с който го продават това колело, струва 10 лева и сам усещам, че само ми пречи, а не ми помага изобщо. Искам да си взема нещо качествено, което да ме кара да изпитвам удоволствие, а не да ме спъва. Гледах много теми тук, в които хората продават различни шокове и затова ще ви поискам съвет. Независимо дали е за нов или за втора употреба. Също така ми се иска освен всички настройки, да мога и да го заключвам и да не ми влияе, когато карам по града. Засега няма значение дали е газов или с пружина, но все пак, доколкото съм чел, по-добре е да е с пружина. Този, с който съм сега е 165 мм (мерих го), а повечето, които виждам да се продават са по 190. Дали ще стане този размер за това колело и дали всичко ще работи правилно, ако стане? В сайта на Drag има някакви графики, но няма никакви разстояния и не мога да преценя, а съм виждал, че тук има хора, които са доста добре запознати с тези колела.
Ще се радвам, ако давате някакви предложения. Даже и за конкретни модели. Като цена засега няма да слагам ограничение и мисля после да преценя какво точно да си избера. Благодаря предварително за отделеното внимание!
ПП. Надявам се темата да е в правилния раздел.