Raleigh Stream vs. Hardrock Sport

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Raleigh Stream vs. Hardrock Sport

Мнениеот boooro » Нед Апр 04, 2010 7:56 pm

Случайно си продадох старото колело (cross) и реших да си купя по-добро. Изчетох целия форум но... няма да е Drag Ontario ТЕ. Грозни са.
Ходих да карам в един магазин и Ram HT1 - то също няма да е. Не ми е удобно и командите са кофти.

И така, гъзарията:
http://www.raleigh-bg.com/catalog/popup_image.php?pID=107

срещу елегантността:
http://www.bikescenter-bg.com/images/bike_center/pricelist/3229//Specialized_Hardrock_Sport_2010.jpg

И двете са по 700 лв. Лошото е, че Hardrock няма във Варна и не мога да го пробвам. (Стил на каране като за 700лв. :) )
boooro

Рейтинг: 1180

Re: Raleigh Stream vs. Hardrock Sport

Мнениеот veno » Нед Апр 04, 2010 8:21 pm

Щом след като си изчел форума, искаш да си купиш пак Raleigh. Взимай което и да е от 2те.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот Snuupy » Нед Апр 04, 2010 8:45 pm

Drag Climber 2009 Pro
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Мнениеот ico 1 » Нед Апр 04, 2010 8:55 pm

@ boooro, разгледай и Drag ZX5 все пак - http://screambikes.eu/velosipedi/velosiped-drag-zx-6.html. Мисля си, че ако го вземеш няма да съжаляваш, особено на тази цена. ;)

П.П. Не избирай велосипед само по цвят и лепенки, но ако твърдо си решил да е така трябва да знаеш, че червените са най-бързи. :lol2:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот 5roff » Пон Апр 05, 2010 9:48 am

ico 1 написа:@ boooro, разгледай и Drag ZX5 все пак ...

+1 :agree:

пп: Аз имам червено колело- доста е добро и бързо :D
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот valio33 » Пон Апр 05, 2010 12:28 pm

+1 эa Hardrock Sport
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот outfaced » Пон Апр 05, 2010 2:39 pm

Абе човека пита дали да е гъзарско или елегантно ... що го занимавате с глупости :D
Макар че не намирам какво гъзарско има в raleigh-а ... той е просто плод на въображението на някой пишман дизайнер.
Друго е вече барната работа :) ... от към дизайн де.
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот boooro » Пон Апр 05, 2010 6:20 pm

ico 1 написа:@ boooro, разгледай и Drag ZX5 все пак - http://screambikes.eu/velosipedi/velosiped-drag-zx-6.html. Мисля си, че ако го вземеш няма да съжаляваш, особено на тази цена. ;)

П.П. Не избирай велосипед само по цвят и лепенки, но ако твърдо си решил да е така трябва да знаеш, че червените са най-бързи. :lol2:

Мерси много за съвета, ще отида да го пробвам (ZX5)! А сравнение на ZX5 с Hardrock Sport? Защото хардрока няма как да го пробвам а ZX5 във Варна има.
boooro

Мнениеот Zuk » Вто Апр 13, 2010 10:28 pm

boooro написа:
ico 1 написа:@ boooro, разгледай и Drag ZX5 все пак - http://screambikes.eu/velosipedi/velosiped-drag-zx-6.html. Мисля си, че ако го вземеш няма да съжаляваш, особено на тази цена. ;)

Мерси много за съвета, ще отида да го пробвам (ZX5)! А сравнение на ZX5 с Hardrock Sport? Защото хардрока няма как да го пробвам а ZX5 във Варна има.

По-добре не питай - във форума освен драг друго няма да ти препоръчат. Не питай защо - не знам. Ето чети ZX5 - Спирачки: Tektro 832 V-brake
Команди: Shimano Alivio SL-M405
... и + 70 лв. отгоре

Raleigh STREAM
СПИРАЧКИ: Предна и задна дискови Shimano BR-M416
СКОРОСТИ: 27 скорости пълен комплект Shimano DEORE
и 70 лв. по-малко.

Е не знам сега сигорно тия V-brake са по хубави, ама ...

А ако си купиш колело което не е Драг - махни лепенките да не ти се смеят (разбирачите).
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Мнениеот boooro » Вто Апр 13, 2010 11:26 pm

Верно има нещо гнило в този форум. Карах Drag ZX5 и въобще не ми хареса, все едно стария ми Cross само дето малко по-тромаво. Също карах Cannondale f7 - още по-зле (макар да беше 1360 кинта). Това което се открои на фона на всичкия скрап беше Ram HT1 и HT3 (този път правилния размер), невероятни байкове, леки, пъргави, оказа се и че палцовите команди са си много удобни. Сега разбирам Ram религията. Но тъй като не съм религьозен и обичам като седна на бира след каране до мен да има подпрян байк който и да изглейда добре освен да е добър... затова си поръчах Hardrock Sport, който е със същите палцови команди като рама (дето уж не ми харесваха). Като ми го доставят ще видим как е.

Ще му сложа и степенка :evil:

пс. Stream си е много хубаво колело, вярно малко кичозно, но не ми е размер (20" само).
boooro

Мнениеот Ram_Boy » Пон Май 24, 2010 8:50 am

boooro написа:Верно има нещо гнило в този форум. Карах Drag ZX5 и въобще не ми хареса, все едно стария ми Cross само дето малко по-тромаво. Също карах Cannondale f7 - още по-зле (макар да беше 1360 кинта). Това което се открои на фона на всичкия скрап беше Ram HT1 и HT3 (този път правилния размер), невероятни байкове, леки, пъргави, оказа се и че палцовите команди са си много удобни. Сега разбирам Ram религията. Но тъй като не съм религьозен и обичам като седна на бира след каране до мен да има подпрян байк който и да изглейда добре освен да е добър... затова си поръчах Hardrock Sport, който е със същите палцови команди като рама (дето уж не ми харесваха). Като ми го доставят ще видим как е.

Ще му сложа и степенка :evil:

пс. Stream си е много хубаво колело, вярно малко кичозно, но не ми е размер (20" само).

В крайна сметка след толкова много отговори и т.н.Какво си зе? :dontknow:
ico 1 написа:П.П. Не избирай велосипед само по цвят и лепенки, но ако твърдо си решил да е така трябва да знаеш, че червените са най-бързи. :lol2:
Аватар
Ram_Boy

Рейтинг: 1026

Мнениеот boooro » Пет Юни 04, 2010 12:15 am

За протокола: купих си Hardrock Sport Disc. Колелото мноооооооооо кефи! Не е по-добро от рама, но мнооооооо повече кефи от всякакви рамове драгове и т.н. родни недоделки.
boooro

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти