Може ли най-безсрамно и нагло да се възползвам от темата - виждам, че има компетентни хора, аи споменахте Drag Grand Canyon, който смятам да си взема.Аз се уморих от мислене за шосейно колело, след като един в последния момент реши да не продаде Ултеграта си, и си подготвям резервен вариант - ако не ми дадат банков кредит за добра шосейка, каквато вече почти си избрах, резервният вариант ще е Каньон, който е с Deore монтаж (не зная каква е разликата между Deore и XT).Думата ми е, струва ли си тия 900 лв, аз мислех, че няма избор на велосипеди, но видях няколко на Scott, и не ми е ясно дали си заслужават цените.Не познавам изобщо монтажа на подобни велосипеди, нито знам това потъващо чудо на Grand Canyon кога се ползва, доколко е полезно или рисковано (не зная как се казва потъващата предница).Ще се ползва по около 1000км на месец, за ходене на работа (на 25км отвкъщи, в едната посока) и на тренировки (на 8км отвкъщи, отново в едната посока).Карал съм само веднъж PRO Каньона, много по-удобен, в пъти, ми беше от шосейката.В sportdelivery.com има цели две страници с градски велосипеди, дали бихте отсяли онези модели, които си струват? Висок съм 179 см, тежа 97кг (олеле, майко, но ще ги сваля).Тия килца много ме притесняват, ако си взема шосейкас пълен монтаж Shimano 105, дори и качествена да е...
http://www.sportdelivery.com/catalog/in ... =1&sort=3a