Подобрение на Спринт Леопард

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подобрение на Спринт Леопард

Мнениеот martinel40 » Пон Юни 28, 2010 9:40 pm

От 5 години имам Спринт Леопард, но му разказах играта. Карах го само на село, от 6 месеца имам мотор и вече колелото увяхна. В момента съм се навил да си купя колело втора употреба до около 120- 150лв, но немога да немеря нищо интересно, и реших да си потегна колелото. Започвам от боя - прахово боядисване, черен мат. Прирачките са ми V-Brake, алуминиеви, ще им купя нови гумички. Превключвателите са ми на Shimano RevoShifter (Или нещо подобно, не го знам) и жилата са добре. Ще трябва да си купя нови брони. За заден венец, в момента съм със стандартния, но мисля да сложа Shimano MF-TZ37, и преден курбел Shimano Altus FC-M311 с движение Shimano BB-ES25. Някакви аеро капли с гуми Continental Twister. Педалите мисля да са евтинки VP 990. Предния дерайльор Shimano FD-TZ30, а задния Shimano RD-TX31. Предницата мисля да я остави оригиналната, но с лапа Pro Shorty 2010 и кормило Pro MTB Rise 15 2010. Тръбата за седалкана най обикновенна Zoom SP-200 28.6мм + седалка Selle Royal Classic Alpine. Това е конфигурацията ми. Моля коментирайте, но да разясня. Колелото го правя за грацки условия и за някое друго спускане, ако сме някоя групича. Не е предвидено за HardEnduro или Trial. Тези нещица които съм си харесал мисля че ще ми излязат около 150-170 лв, като труда си е от мен. Ако има нещо, несъвпадение, некачествена част, моля кажете, с какво да я подменя. :beer:
martinel40

Рейтинг: 1200

Re: Подобрение на Спринт Леопард

Мнениеот ico 1 » Вто Юни 29, 2010 11:10 am

Според мен не си струва. По предницата почти нищо не можеш да подобриш по простата причина, че е normalsize с вилка на резба. За лапа трябва преходник, който е около 10 - 15 лв., но в твоя случай е това е безмислено. По-добре е да си оставиш колчето за кормило. "Тръбата" за седалката на "леопард" е 25.4 мм., така, че онази която си намислил да купиш няма да стане. Останалото става, но дали има смисъл, ти си знаеш. Най-добре потърси втора употреба "гризли","аполон" или "онтарио", а старото го постегни без да сменяш нищо и го продай за 60 - 70 лв. ;)
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivanski » Вто Юни 29, 2010 11:33 am

Аз лично мисля че няма смисъл да се дават толкова пари за този леопард.Пък дори и да го направиш, леопарда не е за спускане по пътеки(по мое лично мнение). :)
Аватар
ivanski

Рейтинг: 1180

Мнениеот martinel40 » Вто Юни 29, 2010 1:59 pm

Идеята е не оффроуд каране, а по някои пътечки из природата.
martinel40

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти