Искам подкрепа за малко компоненти

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Искам подкрепа за малко компоненти

Мнениеот Master-D » Вто Сеп 21, 2010 11:58 am

Здравейте. Трябва да сменям задно Движение,Капла(обръч), команди(Shimano 200GT мисля, че беше задния) и евентуално курбели.
Дай те ми мнения, че гледах едни формули ама нещо не разбрах нищо. Сега задното ми е Formula ама модела не ми е ясен.
Благодаря.
Относителните неща са цена-качество!
Стил на каране - смесено, по - агресивно.
Аватар
Master-D

Рейтинг: 1167

Re: Искам подкрепа за малко компоненти

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Сеп 24, 2010 7:59 am

Брааат GT200 e макара за риболов на шимано, незнам как сменяш скоростите?!
Дай малко подробности - на каква ос си отзад /10ка,12ка/, с каква касета караш/искаш да караш /7ца,8ца,9ка,10ка, комбинация зъби на блока/, агресивно каране - ще спускаш ли, ще катериш ли, ще скачаш ли, до колко пари трябва да се вместиш, имаш ли диск, нямаш ли? Нищо не си казал...

В общия случай - отиваш в магазин, избираш си главина, спици, шина, венци, верига. Плетат ти каплата, слагаш и караш. Един среден вариянт е главина Deore, спици Mach1 Pro/+, шина Mach1 MX, венци 8ца, верига КМС =50лв главина, 10лв спици, 30лв шината, 10лв верига, 20лв плетене = 120лв. Но дай повече информация...така нищо не става...

ПП ако нямаш диск - има готови плетени капли с формулски главини и шини mach1 exe за по 30лв, едни венци за 15лв на резба 7ца, една верига за 5лв и си готов...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Искам подкрепа за малко компоненти

Мнениеот Master-D » Пет Сеп 24, 2010 6:56 pm

Ами да... Какво ми е влезнало в главата това GT... То е GS ама карай :) хаха
Ами нямам диск, но мисля да слагам по нататък във времето. 7 са венците отзад.
Това което попита е добро, но не мога да ти дам точен отговор, понеже ще спускам, катера, карам дори из града. Сега е с някаква формула ама никаква идея. Дадох е в сервиз да видят какво ще направят по въпроса. Говорих с човека.
Цената зависи от качеството. В смисъл да не е професионален клас, но да не е и прекалено евтина и да ходя всяка седмица да е оправят, че ще откача.
Благодаря иначе>
Аватар
Master-D

Рейтинг: 1167

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти