Избор на Велосипед.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на Велосипед.

Мнениеот nonameee9 » Пон Фев 07, 2011 9:32 pm

Тази снимка ми харесва ! Колелото е перфектно, но спрете да ядете и пиете тези боклуци ! Това няма нищо общо нито с храна, нито с нещо свястно за пиене ! Немога да накарам някой да спре да консумира тези храни и напитки , но това ви вреди !Смятам, че един домашно приготвен сандвич + един айрян или вода, или натурален сок (въпреки че и на тях им нямам доверие )са по добра комбинация . Спирам с медицинските лекций !
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот MuTeB` » Пон Фев 07, 2011 9:45 pm

nonameee9 написа:Тази снимка ми харесва ! Колелото е перфектно, но спрете да ядете и пиете тези боклуци ! Това няма нищо общо нито с храна, нито с нещо свястно за пиене ! Немога да накарам някой да спре да консумира тези храни и напитки , но това ви вреди !Смятам, че един домашно приготвен сандвич + един айрян или вода, или натурален сок (въпреки че и на тях им нямам доверие )са по добра комбинация . Спирам с медицинските лекций !

еми по принцип винаги си нося раничка с домашно приготвени сандвичи и вода налята от някоя чешма по пътя..:)
но така се бяхме разбрали да ядем пици..и не съм си носил нищо..с мене :) освен КАСКАТА и ФОТОАПАРАТА ..:)
Поздрави.! :)
Аватар
MuTeB`

Рейтинг: 1287

Мнениеот vvbiker » Вто Фев 08, 2011 9:40 pm

Е вече това Кросче започна яко да ме кефи. Митев кажи от къде си да покараме някой ден. Поздрави :beer: :wavey:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот mladen58 » Вто Фев 08, 2011 11:37 pm

Нека и аз да се включа в темата. Много често караме с господин Митев нищо че караме различни стилове (аз карам street и от време на време DH) и така де знам колко си харесва колелото и с какво удоволствие го кара и не го интересува дали е Крос или РАМ например. А преди да си го купи е пуснал темата, за да разбере дали има и по-добри модели за парите, които би могъл да отдели. Не виждам никакъв смисъл от тези нападки. :nono: До гумите: Карал съм Table Top-ове street обаче те главно са за Dirt Jump, който е на почва а не на асвалт ... следователно могат да се карат и XC, а също така, в който и сайт да проверите в описанието им ще пише, че стават за DJ и за XC ! Така че моля преди да коментирате проверете, за да не се изказвате неподготвени ;)
Аватар
mladen58

Рейтинг: 1186

Мнениеот JackBauer » Пет Фев 11, 2011 8:23 pm

Аз съм със същия крос спеедстър вече от 2 години мисля, карам го повече градско и няколко пъти на някакви леки пътеки и е просто супер.Единствения му минус са ей тия промакс спирачки и че леко скърца долу при курбелите.Като му сложих сив XCM 10 см и кормило 640 мм стана бомба :P.Качи снимки на твоя байк като сложиш XCR че ми е интересно :)
JackBauer

Рейтинг: 1090

Мнениеот Niksancho96 » Пет Фев 11, 2011 9:07 pm

Burned написа:Всъщност вече Крос почнаха да излизат от кризата със скапаните коуела. Вече ми се струва някак нередно да се говори с чак толкова голяма ненавист към марката(освен ако не решат да се върнат към гадния навик). Новите им оферти са повече от страхотни. Дори аз, след много кофтия ми опит с Крос, съм хвърлил око на един техен нов велосипед, с който скоро може да се сдобия. Някак си странно звучи, нали? Не мислех, че някога ще кажа подобно нещо. :)

Междудругото си прав, но аз със моят патешки мозък си купих ендуро (незнам защо, но много ми допадна) и през последната година смених не малко части. От спирачки (от промакс на шимано) до гуми и кормила. Сега остава да сменя вилката с едно дуро и ще пусна тема в радост за окото.
Иначе по темата, един колега от квартала има същия крос, каза че е много доволен от него, само където вилката (някаква ултимейт) е малко се пада дърво, но за ХС каза, че е перфектно. :beer:
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот JackBauer » Пет Фев 11, 2011 10:09 pm

Абе като цяло крос правят яки модели и това дето всички викат че са супер тъпа марка и не стават за нищо изобщо не е вярно.Сега са започна ли да правят яки колела и ми е интересно да видя след време какви ще прозвеждат,сигорно още по-добри...
JackBauer

Мнениеот Niksancho96 » Пет Фев 11, 2011 10:46 pm

JackBauer написа:Абе като цяло крос правят яки модели и това дето всички викат че са супер тъпа марка и не стават за нищо изобщо не е вярно.Сега са започна ли да правят яки колела и ми е интересно да видя след време какви ще прозвеждат,сигорно още по-добри...

М да така е, смисал имаха спад и то голям, но сега каточели започват да се възтановяват!
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот botroid » Нед Фев 13, 2011 12:23 am

MuTeB` написа:за Аполона не искам Спринт...минал съм през три колелета от тази марка и на всичките съм се побъркал от правене..няма нещо което да не съм правил...

Градски, като си взел Крос, да не мислиш, че няма да намираш какво да му правиш. Покарай го няколко месеца и същата работа ще стане, както с предните ти спринтове. Всички които караме сериозно тук, постоянно правим нещо, независимо че караме с по-скъпи колелета. Просто няма начин, да караш по местните тежки терени и да не се побъркваш от правене. Тези силни емоции и адреналин, идващи от планинското колоездене, няма как да идват безплатно, без последствия и ядове, всичко има цена. В нашия случай, тя се изразява в краткия живот на частите, бързата им амортизация, постоянното им деградиране с течение на километрите и произтичащите от това технически проблеми, породени от износване. Докато можеш да плащаш тази цена, ще караш. Не си мисли, че ако вземеш едикаква си марка колело, ще си я спестиш!
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот lusi5001 » Сря Фев 16, 2011 3:40 pm

botroid написа:
MuTeB` написа:за Аполона не искам Спринт...минал съм през три колелета от тази марка и на всичките съм се побъркал от правене..няма нещо което да не съм правил...

Градски, като си взел Крос, да не мислиш, че няма да намираш какво да му правиш. Покарай го няколко месеца и същата работа ще стане, както с предните ти спринтове. Всички които караме сериозно тук, постоянно правим нещо, независимо че караме с по-скъпи колелета. Просто няма начин, да караш по местните тежки терени и да не се побъркваш от правене. Тези силни емоции и адреналин, идващи от планинското колоездене, няма как да идват безплатно, без последствия и ядове, всичко има цена. В нашия случай, тя се изразява в краткия живот на частите, бързата им амортизация, постоянното им деградиране с течение на километрите и произтичащите от това технически проблеми, породени от износване. Докато можеш да плащаш тази цена, ще караш. Не си мисли, че ако вземеш едикаква си марка колело, ще си я спестиш!

Подкрепям те,а до автора на темата
Има някои дреболии за които можеш да отделиш пари ... например педали,грипове... и други работи :)
Иначе да си го караш с здраве
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот lusi5001 » Сря Фев 16, 2011 3:40 pm

botroid написа:

Има някои дреболии за които можеш да отделиш пари ... например педали,грипове... и други работи :)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот MuTeB` » Сря Фев 16, 2011 4:50 pm

lusi5001 написа:
botroid написа:

botroid Карам го вече половин година и почти 6500км..и както казах не съм правил нищо сериозно..:)
и спринтовете още на 2000км се разпадаха..:) Та за Феринито познавам няколко човека които карат такова колело..еми незнам,но много се чупят..:)
lusi5001 от скоро време се замислих..и май ще видя пролетта,ако имам възможност ще ги сменя и едни клипсови педали..:) но с течение на времето всичко ще се нареди.:)
Поздрави.! :peace:
Аватар
MuTeB`

Мнениеот JackBauer » Чет Фев 17, 2011 10:38 pm

А какво стана със xcr дето щеше да си слагаш, защото искам да видя как ще изглежда кроса с него
JackBauer

Мнениеот drumboy » Чет Фев 17, 2011 10:54 pm

Неможах да разбера защо оплюхте велосипедите на ''Maxcom'' аз съм много доволен от фирмата.
А иначе кроса ти е бомба ! :bowdown:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот drumboy » Чет Фев 17, 2011 10:54 pm

Неможах да разбера защо оплюхте велосипедите на ''Maxcom'' аз съм много доволен от фирмата.
А иначе кроса ти е бомба ! :bowdown:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот veskoz » Пет Фев 18, 2011 10:59 am

Stoks1 написа:Е аз имам на моя байк тейбъл топ отпред и отзад и какво. И аз го карам ХС..
.

Колегата borislav може да сподели злощастният си опит с подобни (сравнително гладки) гуми от едно каране с "Нашата група" през Кокалянски манастир в мокра шума (есента). Слава богу, размина се леко. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот theedd » Пон Мар 14, 2011 6:26 pm

Здравейте!
Реших да не отварям нова тема, защото подобни теми има достатъчно.

Имам питане относно избор на велосипед. Бюджетът ми е малък - до 350 лв. Висок съм 1,90 м, тежа 75 кг. Абсолютно начинаещ съм и велосипедът ще се ползва основно за градско каране, за черни пътища и пресечени местности, т.е. не съм много претенциозен за оборудване, единствено искам да има мека вилка.
Засега се колебая между Drag One и Ferrini R1, но съм готов да приема и други предложения :)
theedd

Рейтинг: 1220

Мнениеот Burned » Пон Мар 14, 2011 8:14 pm

Между тези двете - Drag One, определено печели пред малкото Ферини.
За жалост, поне аз така си мисля, за тези пари си с ограничен избор от велосипеди.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот Bolverk » Пон Мар 14, 2011 11:52 pm

Burned - ако сега и успееш да се обосновеш за това си мнение ? :dontknow:

До автора на темата - погледни и този модел:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 681&lang=2 - той също ти е в ценовият диапазон и е приличен.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Burned » Вто Мар 15, 2011 6:43 am

Мога, но не мисля да го правя, само заради теб.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот MuTeB` » Вто Мар 15, 2011 2:18 pm

Bolverk написа:Burned - ако сега и успееш да се обосновеш за това си мнение ? :dontknow:

До автора на темата - погледни и този модел:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 681&lang=2 - той също ти е в ценовият диапазон и е приличен.

какво да гледам Аз съм автора на темата.. ?
theedd аз бях на твоето положение.. купих си Кроса и не сбърках.. само че по-добре с v-brake отколкото тези глупави Promax..от личен опит го знам :)
Поздрави!
Аватар
MuTeB`

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти