да сменя ли гумите?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

да сменя ли гумите?

Мнениеот hahaha » Вто Мар 15, 2011 2:45 pm

Здравейте,сега карам с гуми CST 26x1.95 C 1119N. , но започнах да карам предимно шосе и ми се иска да ги сменя.Харесах си maxxis overdrive 26x1.75 та въпроса ми е само от смяната на гумите ще има ли разлика в средната и максималната скорост и ако има колко горе долу ще е тя и въобще ще усетя ли разлика в карането или няма да има особена разлика?Благодаря предварително!
hahaha

Рейтинг: 1200

Re: да сменя ли гумите?

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Мар 15, 2011 7:38 pm

Определено би се отразило в скоростта наличието на грайфер, широчината на гумата, теглото и. Не се притеснявай да се качиш на по-тънки гуми. Стреми се към размери 1.4-1.6 макс.
Ето и конкретен модел: Continental Sport Contact
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот hahaha » Вто Мар 15, 2011 8:23 pm

Ако карах само шосе да ,но обичам и отвреме навреме да карам по черен път,а според мен гуми до 1.6(и толкова гладки) са само за асфалт.Затова питам конкретно с тези maxxis каква ще е разликата,защото ми изглеждат добри за шосе, а и ще мога да си правя разходки и по черен път с тях,но ако разликата на шосе не е голяма не мисля да ги сменям,така че кажете ако ги сменя с тези,които посочих какво да очаквам?
hahaha

Рейтинг: 1200

Мнениеот skipper » Сря Мар 16, 2011 11:26 am

Мисля, че гумата която ще ти върши чудесна работа е Maxxis Wormdrive 1.9 :agree:
Карал съм година с такава, всеки ден до работа - много бърза на шосе и в градски условия; уикендите по горите около града - учудващо добро сцепление при изкачване и много надеждна в завоите. С две думи идеалната комбинация шосе / леко ХС.

:wavey:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти