Първо Здравейте на всички.
Следващото е за тези които ще кажат "Прочети форума има десетки теми по въпроса". Да вярно е, че се събраха няколко поредни теми относно закупуване на колело, но всички са с различни изисквания и бюджети. Така, че нека да пишат само тези които имат време и нерви да обясняват на профаните.
Та на въпроса. Децата поотраснаха и двамата със съпругата ми имаме повече свободно време. Искаме да го оползотворим с каране на колело. И на двамата ни е стара страст( още от времето на Балкан). Ще се кара градско и извънградско шосе. Офроуда ще стига до туристически пътеки. Нищо по екстремно. След дълго четене не мога да реша какъв велосипед ми трябва. Явно не е TREKKING. Това доколкото разбрах са колелета за дълги преходи.
CITY BIKE също не е, много натруфвени и тежки ми изглеждат.
Явно, че ще трябва да е някакъв хибрид между MTB и още нещо. Но какво? В сайта на Cross видях че имат серия Cross FRX модели. Това ли е хибрида? Това което видях като разлики с МТБ GRX серията, е цолажа на каплата и височината на гумата. Само това ли е? Общо взето ако може да ме насочите какъв да бъде първо типа на колелото а след това марка и модел.
Аз съм висок 177 около 100кг( Това е и едната от причините за колоезденето. Килцата станали бая.)
Съпругата е висока 155, 50кг.
Бюджете е около 500лв, все пак ще са две колелета.
Благодаря на отзовалите се.