Tektro Auriga Comp

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Tektro Auriga Comp

Мнениеот royalracing » Сря Апр 06, 2011 7:27 pm

Здравейте,от 2дена съм собственик на tektro auriga comp.От магазина ми казаха,че ще трябва доста разработка и като се спускам надолу карам с леко натисната спирачка за да опират накладките в ротора..Ии след всяко спускане спирачната сила става все по голяма :bowdown: изумен съм..Та карам си днес и ми се наложи рязко спиране..Натиснах спирачката и гумата опря в лявата страна на арката..След още няколко спирания започна да опира на всяко спиране..Изместих гумата на ляво и затегнах QR-a,но след 10 спирания пак стана така..Също така като завия рязко на ляво пак опира гумата в арката и накладките в диска.Питах приятели и ми казаха,че главината ми у усукана а тя наистина не е от най-хубавите и доста тормоз е изяла.Става въпрос за главина Joytech.Също така вилката ми има някъв луфт,но ще издържа с нея още 1 месец..Таа..той може ли да повлияе на спирачната сила на спирачката?А и проблема с опирането на гумата от какво може да е ако не е от главината ?Купих си нова главина Formula Dc 91 10-тка ос,капс.лагери.Утре ще я сложа и ще видя дали проблема е бил от нея..Интересува ме може ли да е от нещо друго този проблем с опирането на гумата в арката..
Извинявам се,че пускам темата тук,но нямам нужния рейтинг за Веломеханик .Моля без критики и оплювания от сорта на Спирачката не става за нищо и тем подобни!Благодаря за вниманието
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Re: Tektro Auriga Comp

Мнениеот lorda1 » Сря Апр 06, 2011 8:37 pm

@Probably1, послушай колегата.Той е Бог.Знае всичко.Я дай 15лв за пренаплитане пък каквото стане..а?
изобщо не ме познаваш!" по дяволите" е безглаголен вметнат израз и НЕ СЕ отделя пунктуационно.Само глаголни изрази, първо, второ и т.н, напротив и обратно.Само такива вметнати думи и изрази се отделят със запетая!(една или 2 в различните случаи).Допуснах грешка в поста си, що не я поправиш, българино?
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Мнениеот webster1102 » Сря Апр 06, 2011 11:43 pm

Е,добре хайде,помисли.Може ли да повлияе?Главината ти е усукана,така е,когато е 10 ос,мини на 20 и няма да имаш проблеми.Няма как да повлияе на спирачната сила,освен,ако не е свързано нещо със калипера и диска(т.е. нищо).
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот royalracing » Чет Апр 07, 2011 7:55 am

Ок,днес ще ходя да ми наплетат новата главина и ще видя дали е от нея проблема.А и както казах-предстой ми смяна на вилката,но ще издържа още 1 месец с тази,но се е разлуфтила и това може ли да попречи на спирачната сила?
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот webster1102 » Чет Апр 07, 2011 8:00 am

Пич,задаваш МАЛОУМНИ въпроси!Карай си колелото,нищо няма да стане на скъпоценната ти спирачка...
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот lorda1 » Чет Апр 07, 2011 11:08 am

НЕ може да повлияе на спирачната сила.Нещо, което може да повлияе, е например въздух в спирачната система, мазни накладки/ротор и т.н.И да от главината ти е проблемът!Още в своя пръв пост @Webster1102 ти каза. :agree:
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Апр 07, 2011 1:30 pm

Сложил си 203мм ротор на ХСМ, вероятно това ти е проблема. Спазвай препоръката на производителя за макс. размер на ротора. Ако ротора ти е прекалено голям - смени го с по-малък или мини на 15/20мм ос. Това което правиш е съсипване на дропаутите на вилката и главината.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот royalracing » Чет Апр 07, 2011 7:46 pm

EccentricMOTION написа:Сложил си 203мм ротор на ХСМ, вероятно това ти е проблема. Спазвай препоръката на производителя за макс. размер на ротора. Ако ротора ти е прекалено голям - смени го с по-малък или мини на 15/20мм ос. Това което правиш е съсипване на дропаутите на вилката и главината.

Ротора е 180мм текро.И както казах на вилката и остава 1 месец да е с мен.Ще издържи все някак.Благодаря за съвета и добрия тон :bowdown: П.П:Оная 203-ка БЕШЕ отзад но стана инцидент ии..дълга история
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти