Drag Marathon, One или RAM HT 1, а може би нещо употребявано

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag Marathon, One или RAM HT 1, а може би нещо употребявано

Мнениеот garich » Нед Апр 17, 2011 8:51 am

Та, преди 5-6 месеца ми откраднаха старото колело (HT1 закупена през далечната 2003 и със сменени с годините почти всички части без рамка, средно движение и предна капла) а наближава летния сезон и не се издържа вече. Чудя се обаче какво да си купя и се колебая между:

Drag Marathon Comp - 495 лв.
Drag One - 349 лв. с опция за бъдещо надграждане
RAM HT1 - 699 лв. - това вече е на предела на бюджета ми - евентуално може да се даунгрейдне някой компонент за по-ниска цена (до 600 лв.)

или може би нещо на старо (например видях една HT3 за 650 лв.), или пък тези Ferrini които напоследък са доста популярни и казват че имали добро съотношение цена/качество, макар че предпочитам по-българските RAM/DRAG

Карам предимно градско, много по-рядко планинско. Средно около 2500 км. на година.
garich

Рейтинг: 1200

Re: Drag Marathon, One или RAM HT 1, а може би нещо употребявано

Мнениеот nonameee9 » Нед Апр 17, 2011 9:04 am

Пич, немога да ти дам съвет , но само да ти кажа, че Ферини е българско производство на Спринт(Макском) . :beer:
Успех със закупуването на байк . :agree:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот follow_me » Нед Апр 17, 2011 10:02 am

2 теми по-надолу има почти същата като тази, която си пуснал. Бюджетът му е до 600 лв, точно колкото твоя.
viewtopic.php?f=30&t=87952
Cross Parallax 2DB е най-добрия избор, но е почти 700 лв(има намаление в момента и цената е свалена от 779лв на 689 лв). Ако няма как да отделиш толкова пари, по-добре си купи онтарио.
Retards are hopeless...
Аватар
follow_me

Рейтинг: 1162

Мнениеот garich » Нед Апр 17, 2011 1:48 pm

follow_me написа:2 теми по-надолу има почти същата като тази, която си пуснал.
viewtopic.php?f=30&t=87952
Cross Parallax 2DB е най-добрия избор, но е почти 700 лв(има намаление в момента и цената е свалена от 779лв на 689 лв). Ако няма как да отделиш толкова пари, по-добре си купи онтарио.

Мда, четох я точно тази тема. Не знам защо все още съм леко скептичен към Ferrini и доста скептичен към Sprint & Cross като цяло.
Окомплектовката на Parallax-a е доста добра (за моите стандарти) от това което виждам.
garich

Рейтинг: 1200

Мнениеот follow_me » Нед Апр 17, 2011 4:50 pm

garich написа:Мда, четох я точно тази тема. Не знам защо все още съм леко скептичен към Ferrini и доста скептичен към Sprint & Cross като цяло.
Окомплектовката на Parallax-a е доста добра (за моите стандарти) от това което виждам.

Аз лично не съм пробвал най-новите модели на крос, но като гледам компонентите му, ми вдъхва доза доверие. Едва ли ще сбъркаш, ако го купиш.
Retards are hopeless...
Аватар
follow_me

Рейтинг: 1162

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти