Ъпгрейд на Апоолон за лятото - съвети

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ъпгрейд на Апоолон за лятото - съвети

Мнениеот Forbidden » Нед Апр 24, 2011 8:15 pm

Здравейте! Отдавна не съм писал, но реших да приведа във вид моя Аполон. Засега вилката и скоростите са ОК. Това, което ме дразни, са средното + курбелите... Като че ли плочите са криви или средното е криво и при част от оборота веригата опира в дерайлора. И скърцане ... абе там искам да променя.

Дайте някакви сносни предложения в диапазон: 70-80 лв общо.

Чудя се и за главините: те са шимано паралакс на 1 година и нещо и не мога да преценя дали и те са за смяна (например с някоя формулка)
И на последно място - препоръчайте ми хибридни гуми, които да стават за асфалт/калдаръм
Forbidden

Рейтинг: 1260

Re: Ъпгрейд на Апоолон за лятото - съвети

Мнениеот bb_king » Нед Апр 24, 2011 8:46 pm

Имаш ли някакъв луфт в средното движение,всичко ли е добре стегнато?Дерайльора добре ли е регулиран?При мен се е случвало да опира леко веригата в дерайльора,но след бърза регулация повече не се е появил този проблем.Скърцане съм имал от педали,а мислех че е проблем в средното.За гуми мога да препоръчам от личен опит Maxxis Overdrive.Имат добро сцепление на асфалт,ниско съпротивление(въртят се лесно),стават за лек офроуд и имат добра защита от спукване.Други варианти са schwalbe kojak,Specialized Infity/Nimbus и други в зависимост от бюджета.Успех
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Forbidden » Нед Апр 24, 2011 9:49 pm

Какво ще кажеш за:

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =92&lang=2

+

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =93&lang=2

И съвместима ли е тази ос-касета с Аполон?
Forbidden

Мнениеот bb_king » Пон Апр 25, 2011 9:19 am

Да съвместими са и курбелите и средното.При аполона средното е 113/68.Тези курбели на Truvativ имат разновидност шлиц и на квадрат.Бюджетната комбинация е добра.Само трябва да се монтират както си трябва с грес и няма да имаш проблеми.
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот Forbidden » Пон Апр 25, 2011 7:16 pm

Мисля тази комбинация (или alivio...) и гумите, които ми препоръча... като за начало :)
Forbidden

Мнениеот bb_king » Пон Апр 25, 2011 7:48 pm

Разбира се,възможни са различни комбинации.Относно гумите за асфалт,гледай да са по тесни и без"бодливи" грайфери.И не се увличай по ниската цена на някой марки като CST,от некачествен материал са и сцеплението/защитата е лошо.Доколкото видях от твои постове сервизираш велосипеда само във велосервиз,така че там се очаква да получиш адекватни съвети и професионална помощ.Освен малко личен опит няма какво друго да споделя. Успех :peace:
Изображение Изображение
bb_king

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти