От скоро велосипедирам и изживяването е страхотно, за да остане такова обаче ми се налага да съживя моят велосипед с въпросително качество.
Сдобих се с Scott: Purgatory на втора ръка.
Почти всичко по него си е така както е създаден фабрично (може да видите пълна информация като цъкнете върху името на байка).
Съмнение буди предният деклашор (на който с времето не е останал грам надпис), ос-касетата (за която съм сигурен, че е сменяна с "нещо евтино") както и курбелите.
Като цяло, велосипедът може да се каже, че е добре и за придвижване до работа и обратно е перфектен. Това което ме притеснява, е че венците на курбелите са почти износени, средният венец дори е счупен между два зъба (до колкото разбрах, това се правело с цел да се прехвърлят по- гладко скоростите, което ми звучи като пълен абсурд) и много други по- малки забележки, предимно по скоростните механизми. Аз съм едричък, 100кг на 185см височина. Искам освен придвижването до работа, да карам още поне 1-2 часа дневно и евентуално да осъществявам кратки преходи през почивните дни. Това което ме тормози (предвид, че рамката е модел от 97-ма година и не разбирам почти нищо от нейната геометрия, тъй като съм нууб в това начинание) е дали има смисъл да вложа пари за компоненти на базата на тази рамка или да посъбера още и да си взема ново.
Предвид наличните ми финанси, съм решил, че бих могъл да закупя следните компоненти:
Курбели Shimano Deore FC-M590-L
Венец касета Shimano Alivio CS-HG30 2011
Верига KMC Z9000
Заден дерайльор Shimano Alivio RD-M430-S 2011
Преден деклашор Shimano Alivio FD-M431 2011
Команди Shimano Alivio SL-M430 2011
като главният проблем е дали компонентите са съвместими и дали ще могат да се монтират на моята рамка. Също така все още не мога да се ориентирам към какъв брой на зъбците да се насоча, как да преценя линията на веригата.
Щях да забравя, понеже вече съм зарибен завинаги

Предварително ви благодаря