Помогнете ми да си избера първи MTB

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помогнете ми да си избера първи MTB

Мнениеот rumen1111 » Пон Юни 06, 2011 10:51 pm

Здравейте.
Първо искам да Ви поздравя за хубавия форум.Чета темите от няколко дни и има наистина много полезна информация.
Сигурен съм че това ще е поредната подобна тема,но количеството информация която придобих толкова бързо, като че ли ме обърка и се реших директно да попитам за някои неща.
Първо искам да спомена че съм пълен лаик на тема велосипеди и малкото информация която имам я придобих от този форум.Не съм се качвал на колело от над 18 години и съвремените такива са ми напълно неясни.
Решил съм да се кача отново на педалите и мисля да карам 99% извън града,като имам в предвид черни пътища,пътеки,пресечени местности в планина и гора,като ще карам през цялата година.Като абсолютен начинаещ мисля че карането няма да е свързано с някакви екстремни параметри ,а по-скоро със стремеж да се мине определено трасе без да се стигне до болница :).От многото подобни теми които прегледах останах с впечетлението че най-подходящото колело за начинаещ като мен в съотношениe качество-цена е RAM HT1 2011 във варианта с дискови спирачки Avid BB5, по-висок клас заден дерейльор и касета,с рамка HT3 който излиза 900 лева и това е маскималния бюджет който съм определил.Както казах няма да карам в града и търся колело от начален клас, което да е преди всичко здраво и с добро управление.Също така ако не бъркам RAM HT1 го представят като колело което еднакво практично както за градско така и за извънградско каране.Има ли други модели колела в този ценови диапазон ,които бихте ми препоръчали и са конкуренти на RAM-a,като качество,компоненти и цена,с изцяло насоченост към извънградско каране.Дали може би не е по-добре да се насоча към по-eвтино колело от типа на някой модел ДРАГ, от рода на http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html или Спринт Аполон 2011 ,и да направя компромис с качеството и компонентите като се има в предвид че дефакто тепърва ще се уча на такъв тип каране и на такъв терен.Висок съм 1.81 и тежа завидните 63 кг :).Доколкото съм разбрал би трябвало да се ориентирам към рамка "19".Живея във Варна и ако има някой съгражданин може да ми препоръча магазин с добро обслужване и сервиз.Предварително благодаря на всички които ще отделят няколко миннути да ми отговорят.Просто искам да имам по ясна идея какво да търся.
Поздрави
rumen1111

Рейтинг: 1200

Re: Помогнете ми да си избера първи MTB

Мнениеот krassswr » Пон Юни 06, 2011 11:44 pm

Според мен модела ZX4, който си споменал е доста добър за описания тип каране. Съотношението цена/качество е добро. За Варна мога да препоръчам магазин Устрем там предлагат много добро сервизно обслужване, а и велоклуба към магазина е много активен почти всяка седмица се предвиждат карания по черно наоколо :)
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krassswr

Рейтинг: 1245

Мнениеот rumen1111 » Пет Юни 10, 2011 1:26 pm

Благодаря
rumen1111

Рейтинг: 1200

Мнениеот motomarzel » Съб Юни 11, 2011 9:22 am

Мисля че новите Кросове също не са лошо предложение http://crosscycle.com/promo/grx9.html , аз съм с GRX8 и вече около 3500км намам проблеми, а GRX9 е с по-висок клас компоненти.
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти