мнения за Sprint Blade

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

мнения за Sprint Blade

Мнениеот garvanski » Пон Юли 25, 2011 10:49 pm

Здравейте. Във форума съм чисто нов с колело втора ръка :D . Та онзи ден си взех един Сприн Блейд - http://www.bg-bike.com/?show=products&cat=1&prod=47 от един човек. Много запазен без следи от пребивания и с още година гаранция. Интересуват ме мнения и препоръки за този модел. Знам, че тук има мн. сериозни негативи относно този клас байкове, но ми трябваше колело за разходки в града (улици и паркове) и понякога леки разходки във врачанския балкан (без никакви екстремности), но най- важната причина е да оставя тая кола малко че се срастнах с нея вече. Та реших да е този модел, защото е с алуминиева рамка и ми беше на изгодна цена. Рамката му е 18 инча. Аз съм 180 см. и 105 кг.

П.С. Днес забелязах, че като задържа от място предната спирачка и се опитам да побутна се усеща някакъв луфт във вилката (zoom). Проверих шестограмния болт отгоре, беше леко хлабав, но след като го затегнах остана още луфт. Моля за съвети как да обера този луфт.
Поздрави. :beer:
За повече контакти... Ви трябват разклонители!!!
garvanski

Рейтинг: 1200

Re: мнения за Sprint Blade

Мнениеот xcrider » Пон Юли 25, 2011 11:06 pm

Значи за луфта:
Отстрани на лапата има 2 болта, тях ги разхлабваш
Отгоре на лапата има също един болт, него го затягаш
След това обратно отстрани болтовете на лапата стягаш.
Ако не се оправи повтаряш операцията, но стягаш повече болта, който е отгоре на лапата.
Ако отново не се оправи вероятно вилката има луфт или спирачката мърда напред-назад(може да позатегнеш болтовете, които я държат към вилката и би трябвало да намали).
Иначе е препоръчително да смениш задната главина, с такава на шлици, защото с тази която си в момента(на резба) има да чупиш много оси(понеже тежестта не е разпределена равномерно между лагерите при този тип главини) и осите се кривят/чупят лесно. За съжаление освен главината, ще се наложи да смениш и венците понеже сегашните няма да паснат(понеже са на резба, а новата главина ще бъде на шлици).
Всичко ще ти излезе към 60-70 лв. В зависимост от каква главина и венци ще избереш. :agree:
Понеже написа, че си нов, нека ти обясня и понятията, които използвах:
лапа се нарича ето това: http://www.masherz.com/images/productpi ... 109big.jpg
Главина ето това: http://screambikes.eu/2842-1345-large/z ... h-rm60.jpg
xcrider

Рейтинг: 1256

Re: мнения за Sprint Blade

Мнениеот garvanski » Нед Юли 31, 2011 9:52 pm

[quote="xcrider"]Значи за луфта:
Отстрани на лапата има 2 болта, тях ги разхлабваш
Отгоре на лапата има също един болт, него го затягаш
След това обратно отстрани болтовете на лапата стягаш.

След като разхлабих страничните болта се оказа, че горния има още доста да се затяга. Затегнах го, след това и страничните и сега вече не мърда и милиметър. Мерси много за помоща. :agree:

Относно темата все още се интересувам от мнения и препоръки за модела на sprint- blade. Поздрави.
За повече контакти... Ви трябват разклонители!!!
garvanski

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти