Питане за тайвански велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Питане за тайвански велосипед

Мнениеот zax983 » Вто Авг 30, 2011 10:57 am

Абе зависи, аз веднъж реших да си купя колан за вдигане на тежести. Не че съм се засилил към фитнеса, но работата ми често е такава... Та пича го продаваше само защото е объркал размера и му е доста голям, т.е. никога няма да му влезе в употреба. Но беше някакъв далечен град и тъкмо се разбрахме как да стане пращането, че имаше вариант с нулеви разходи и изчезна за 1-2 месеца... Като се появи пак го питам какво става и той вика: аууу много сори бях отпуска, почивка, ала бала, съвсем забравих... Няма проблеми - отговарям аз - пращай го. И той взе че го прати без пари и то по куриер, за негова сметка. Т.е. подари ми го, само защото се е забавилдоста, малко като пиците в америка стана, ако не пристигне до половин час е безплатна :] Разликата е че аз въобще не очаквах да е толкова точен, по-скоро очаквах някакъв проблем да има, макар че става дума за съвсем обикновен колан и смешна цена попринцип. В същото време гаджето пазарува предимно от онлайн магазини и от 10 пъти, 20 пъти има проблем... Винаги няма да отговаря я цената, я цвета... Най-грозно беше с едни тежести, които връщахме 5 пъти и накрая пак не ни пратиха точно каквото беше поръчано, но беше задоволително близо поне, аз ако бях на нея щях да ги върна 6-ти път... Не знам какви са им договорте с куриерските служби, но явно от 5 връщания не губят достатъчно че да ти пратят каквото си поръчал... Купувал съм и PC части така от хора, също никога не е имало проблеми. Така че поне от моя опит мога да кажа че по-скоро ако купиш от някой на старо вероятността да е коректен е много по-голяма, отколкото дори нова стока от магазин, тъйкато те просто гледат да си пробутат оклуците, а човека гледа да се отърве от нещо ненужно и да вземе някой лев, в смисъл той и без това почти ти го подарява, няма смисъл за тази цена да те лъже за евентуални неизправности, тъйкато ги е калкулирал в цената.

Но на теб просто не ти трябва нищо на старо. Всъщност аз ново колело от магазин не съм си купувал никога, купувал съм само нови части и не помня някога да ми е давана гаранция за тях. Купувал съм нови колелета на старо, просто неизползвани. Та не знам, ако има някаква гаанция е за препоръчване, защото ако ти продадат колело с гаранция и твърдението че ще те издържи, когато нещо се счупи само заради тежестта ти, следва да ти го сменят безплатно. Е в България може би не е точно така, но можеш да опиташ :] С няколко думи излиза че колкото по голяма търговска верига е, толкова по некоректни са, понеже си мислят че няма да остнат без клиенти, каквото и да правят...

Иначе съм много зле по география, до такава степен че ако не погледна на картата нямам представа къде е Силистра. Но ако наистина ще ти излезе по-евтино, идвай с колата. Даже има и още по-добър вариант. Ела с нещо, което не те ангажира да се върнеш с него, ако това ще е още по-евтино и се върни с новото колело. Ако издържи на това, значи няма проблеми :]

П.П. Опа... бгмапс казва 429км. Да, определено ако издържи значи няма да имаш проблеми с него дълго време, но ти не знам дали ще издържиш, не че не може и за 1 ден да се мине... Но защо София, Варна на 142км не е ли по-добре? Или някой друг голям град наблизо, не че имам представа колко е голяма Силистра? А защо не Румъния, проверявал ли си цените там? Та ако все пак си решил че от София ще ти е най-изгодно да го вземеш, въпреки разстоянието. Мен нищо не ми коства да се разходя до съответния магазин и да огледам или още по-добре, да тествам ако има такава опция и да споделя впечатленията си.
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти