Избор на хибрид

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на хибрид

Мнениеот Latitude » Нед Авг 28, 2011 4:13 am

Преди седмица бях пред голяма дилема - какъв велосипед и от кой производител да избера. Това което търсех беше по различно от масовото предлагане. Моите изисквания бяха за хибрид /лек велосипед с тънки 28" гуми и с малки граифери, висока твърда рамка, велосипед, които да може да минава и през черните пътеки в парка/, а в този клас предложенията от производителите са меко казано ограничени. Преди това бях карал scott sub 30 и бях очарован от возията.
След ходене, гледане и четене се спрях на следните два варианта.
http://crosscycle.com/promo/flyent28.htm 589 лв. по каталог и 480 лв. промоция
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2011.html 495 лв.
За съжаление в магазините не ми дадоха възможност за тест, което е голям минус. За целта ми се наложи да ходя в борисовата градина да карам от тестовите на DRAG Grand Canyone. Колелото е добро но не ми хареса рамката и стойката - изглежда странно - дебела рамка за mtb с тънки гуми. Плюс това скоростите на теста не влизаха нормално в определени положения.
Отидох до магазина на Крос в Младост и там се оказа, че беше останал последния L размер по промоцията направи ми впечатление че курбела е shimano, дерайльорите и командити shimano alivio, спирачките също бяха shimano. Единствено имах забележка за захващането на предната главина не беше с автомат, но това се реши лесно срещу доплащане от 6 лв.
В момента карам Crossa и съм доволен много.
Latitude

Рейтинг: 1200

Re: Избор на хибрид

Мнениеот thepowerofone » Нед Авг 28, 2011 7:46 am

И правилно си направил. Този Драг е със задна главина на резба (а не на шлици, за разлика от Кроса), при това с куха ос заради куик-рилийза. Оста така е много натоварена. Вилките също са крещяща разлика, отнова в полза на Кроса. Същото, с пълна сила, важи и за цялостната окомплектовка.

Edit: Може и да бъркам за задната главина.
Аватар
thepowerofone

Рейтинг: 2000

Мнениеот Latitude » Нед Авг 28, 2011 8:15 am

За задната главина ми казаха, че е на шлици в магазина на Cross, не знам как да разбера без да се разглобява. А за вилката не знам коя е по-добра тази на Кроса или тази на Драг ?
Latitude

Мнениеот penmark » Нед Авг 28, 2011 10:03 am

След като вече си го избрал, няма избор. Честито и със здраве :beer:
Аватар
penmark

Мнениеот thepowerofone » Нед Авг 28, 2011 1:46 pm

Latitude написа:За задната главина ми казаха, че е на шлици в магазина на Cross, не знам как да разбера без да се разглобява. А за вилката не знам коя е по-добра тази на Кроса или тази на Драг ?

Главината на Кроса е на шлици, макар и да е Джойтек. Тази на Драга по описание в сайта им е на шлици - аз се подлъгах по вида на задната касета - заприлича ми на клас Турни на резба (пък може и наистина да е). Е, има вече Турни-та и на шлици, но при всички положения е по-нисък клас от тази на Кроса.
Кросът е с по-висок клас вилка от Драга.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Latitude » Нед Авг 28, 2011 4:22 pm

Благодаря колега, аз така или иначе си го харесвам. Сега обаче ми е по-спокойно.
П.П. Нали знаете приказката българина го е страх от две неща - да не настине и да не се мине. :roll2: :roll2:
Latitude

Мнениеот LevaniaK » Съб Сеп 10, 2011 8:27 pm

Взeх си хибрид Shockblaze Croxer преди месец- 777лв.
27 скорости Аливио, колче на седалката с амортисьор... Никакъв проблем с карането из алеите в парка и скачането от бордюри...
Колелото тежи 14кг, рамката му е масивна като на МТБ, но е много красива.
Само смених курбелите защото беше с 42 зъба голямата плоча - сложих такива с 48. На най-бързата предавка (48 - 12 зъба)стигам до 40-42км/ч по равно.
Доволен съм много.
LevaniaK

Рейтинг: 1198

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти